Ghid turistic Odesa - Descriere Odesa - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Odesa - Descriere Odesa

Destinatii > Europa > Ucraina > Orase

Odesa ( în limba ucraineană : Одеса ) este centrul administrativ al provinciei Odesa Oblast, situat în sudul Ucrainei. Orașul este un important port maritim,  situat pe malul Mării Negre și al patrulea, cel mai mare oraș din Ucraina, cu o populatie de  aproximativ 1,029,000 de persoane.
În secolul al 19-lea, acesta a fost al patrulea după  mărime oraș din Imperiul Rus, după Moscova, Sankt Petersburg  și Varșovia . Arhitectura sa istorică are un stil mediteranean mai mult  rusesc , dar  care a fost puternic influențat de stilurile franceze și italiene. Unele clădiri sunt construite într-un amestec de stiluri diferite, printre care Art Nouveau, renascentist și clasicist.

Odesa este destul de accesibilă pentru turiști, pentru că aeroportul din Odesa  oferă conexiuni directe cu  Istanbul, Viena, Varșovia, Budapesta, Praga,  Moscova și alții.
Autostopul este, de asemenea, o opțiune, în special pe drumul Kiev - Odesa ( una dintre cele mai bune autostrăzi din Ucraina).
Gara  este situată la marginea de sud a centrului orașului și este ușor accesibilă din toate punctele  orașului. Chiar lângă gară se află una dintre cele mai mari linii de tramvai, troleibuz, autobuze. Fiți conștienți totuși, că puțini sunt cei care vor vorbi cu dvs altceva decât  rusa, așa încât, ar fi bine să puteți conversa.
De asemenea, există un sistem bun de tramvaie, autobuze,  microbuze  și troleibuze,  care rulează prin oraș. Tramvaiele  și troleibuzele  sunt foarte ieftine ( aproximativ 0,13 USD  pentru o călătorie). Autobuzele  și microbuzele  costă  aproape 0.25 - 0.35 USD.

Cel mai interesant lucru pe care îl puteți  vedea în Odesa este  însuși orașul vechi. Acesta  a fost  cândva centrul de comerț pentru Imperiul Rus, precum și un centru intelectual și artistic, înainte de revoluție și în timpul Uniunii Sovietice. O mare parte din grandoarea orașului datează din perioada de dinainte de preluarea Sovietică, așa încât, acesta are o anumită vârstă.

Greutățile economice care au  lovit orașul după  prăbușirea Uniunii Sovietice în 1992, au lăsat unele porțiuni vaste ale orașului  într-o stare deplorabilă, dar, cu timpul, acesta și-a revenit, devenind un oraș înfloritor și deosebit de atractiv din punct de vedere turistic.
Cele mai multe  maluri ale mării, cu excepția teritoriului portului, formează o zonă de plajă excepțională. Toate plajele sunt situate la marginea de est a Odesei. Cele mai populare plaje sunt următoarele :

Arcadia - este cel mai popular loc de plajă și turistic, cu o mulțime de restaurante, baruri , discoteci, cluburi de noapte și alte forme de divertisment.  Chiar dacă este mai departe de oraș, acesta este ușor accesibil cu anumite unități de transport.  
Așadar, Arcadia  este situată central și este cea mai mare, cea mai dezvoltată și cea mai scumpă plajă din Odesa . Intrarea principală este marcată de doi piloni. După aproximativ o plimbare de 200 de metri, veți vedea un club de noapte " Ibiza ", care se află înainte de intrarea pe plajă. Cluburile  de noapte  cele mai renumite sunt: " Itaka " , " Akapulko " , " Assol " , " Pago " și " Stereo ".

Plaja Lanzeron este plaja situată exact în centrul  Odesei ( aproximativ  la o plimbare de 15 minute de strada Deribasovskaya ). Situată fiind  lângă Parcul Schevchenko, vă  puteți  bucura de verdeața din parc și de valurile  Mărea Negre,  în același timp. Aici există  numeroase tobogane de apă,  disponibile pentru divertisment , asta în cazul în care te-ai plictisit stând pe plajă. De asemenea, puteți  vizita un  Delfinariu nou,  care vă permite  să  vizionați  un spectacol de înot al delfinilor. Alte opțiuni de divertisment populare includ plimbări cu barca de viteză și diverse alte activități legate de apă.

Malibu - este situată în vecinătatatea  plajei Luzanovka și este  ușor accesibilă cu numeroase rute de autobuz,  care leagă centrul orașului cu secțiunea  Poselok Kotovskogo din Odesa . Malibu este cea mai curată  plajă de pe malul mării și oferă  servicii excelente,  similare cu cele din Arcadia.
Prețul pentru produsele alimentare în Odesa este foarte ieftin ( sub 2 USD) , atâta timp cât nu mâncați în orice restaurante care aparține celor  bogați și unde  prețurile sunt extrem de costisitoare .  Bucatele " Fast-food " sunt  deosebit de gustoase, dar există o barieră de limbă, de cele mai multe ori, la comandarea unor bucate.
Este bine să evitați consumul de alimente de la vânzătorii ambulanți,  în special din  piețele în aer liber. Calitatea alimentelor este discutabilă. Există mai multe supermarketuri  în  Odesa , care au alimente de înaltă calitate și pe care, ca o alternativă,  le puteți cumpăra.

Restaurantul Vorontsov oferă în meniu gustări din bucătăria europeană. Acest restaurant din  Odesa este bine cunoscut pentru atmosfera  relaxantă  în aer liber, pe care o oferă clienților săi. Anturajul presupune  canapele din piele de culoare albă și oferă niște gustări uimitoare pe timp de noapte. Toți cei care au fost deja aici, vă vor  recomanda și dvs să faceți o vizită.
Restaurantul Voyage.  Acest restaurant din Odesa are un  design original și o bucătărie excelentă. Restaurantul este situat  în elegantul  hotel Continental, situat direct pe strada Deribasovskaya.
Zharu Paru este o rețea de cafenele și  oferă servicii de fast-food și bucate după rețete de casă. Locațiile sunt împrăștiate de-a lungul întregii Odese.
Andijon este o cafenea care servește bucate specifice Uzbekistanului. Acesta este printre cele mai bune localuri din Odesa,  specializate  în bucătăria respectivă. De asemenea, aici puteți gusta și alte produse alimentare din Orientul Mijlociu.Dar este recomandat să vă asigurați  că bucatele, precum  kebabul,  sunt gătite în stil autentic uzbec.
Restaurantul Allie Parusa este  bine cunoscut  în  Odesa, fiind  situat în trecerea  dintre străzilor Mecca Deribasvoskaya și Ekaterininskaya. Acest restaurant-banchet este bine cunoscut  pentru că servește mâncăruri gustoase în stil european.
Restaurantul Apelsin  vă poate oferi  o mare  varietate de alimente specifice  ucrainești,  servite într-un decor autentic.  Acest restaurant este cunoscut și pentru prețurile sale mici, ceea ce îl face o destinație perfectă pentru  o  masă copioasă.
Buffalo 99. Această cafenea este în vogă și mereu arhiplină. Noaptea, restaurantul  este una dintre cele mai populare din Odesa. Terasa care se amenajează în aer liber,  în timpul lunilor calde,  face ca acest  loc să fie unul atractiv în permanență.
Arkadia este fantastic pentru oricine din Odesa, care este în căutarea unui local pentru  o cină în grup. Selecția mare de  Vodka și Cognac, face acesta  unul dintre cele mai bune destinații din  Odesa.
Restaurantul Columbus  oferă o priveliște  uimitoare, fiind  situat pe coasta Odesei, alături de un port de agrement. Dacă sunteți în căutarea unui loc original, cu care doriți să vă  impresionați  prietenii, duceți-i  la Columbus din Odesa. Dar nu le arătați nota de plată, pentru că riscă să pară fabuloasă.

În prezent, în Odesa, datorită dezvoltării turismului, există o gamă mare  de hoteluri, cu prețuri care variază de la  30 la 900 de dolari pe noapte. Hotelurile mai puțin  scumpe, cum ar fi " Passage " , "Tsentralnaya " provin din perioada sovietică și amintesc  despre această perioadă, prin nivelul calității serviciilor care vi se oferă.  Nu foarte mulți occidentali ar putea să accepte o gazdă acolo. Un hotel recent construit, cu prețuri rezonabile este " Zirka ", situat la 5 străzi distanță de strada principală Deribasovskaya. Ar fi nevoie de 15-20 de minute de mers pe jos până acolo. Calitatea serviciilor de cazare este mult mai bună, cu toate acestea există o altă problemă acolo. Mulți clienți susțin că spațiul  camerelor  este prea mic. De fapt, tot ceea ce încape acolo este  un pat și nimic altceva.

Hotelul Odesa este situat chiar pe malul apei,  cu 158 de camere și apartamente de lux, cu aer condiționat , toate cu vedere la Marea Neagră,  4 restaurante, facilități pentru organizarea conferințelor și banchetelor,  un centru de afaceri,  un cazino, un centru de fitness  și sănătate. Prețurile încep  de la 199 dolari.
Hotelul  Ayvazovskiy este unul  mic, dar confortabil și este situat  în centrul orașului Odesa, la  doar câteva blocuri distanță de faimosul Teatrul de Operă și Balet. Designul interior al  hotelului reflectă un stil clasic englez.  Puteți găsi peste 70 de picturi ale unui artist  bine-cunoscut I. Ayvazovskiy . Hotelul " Ayvazovsky " dispune de 27 de camere, toate din care sunt dotate cu conexiune internațională  la telefon, internet wireless, minibar, seif, aer condiționat, baie cu cabină de duș  și un uscător de păr. Prețul începe de la 90 de dolari.

Hotelul  Black Sea este situat în centrul orașului și are 207 camere și două apartamente. Acesta se află  la doar 15 minute de mers pe jos  de strada Deribasovskaya ( central). Hotelul a fost construit în 1972 și parțial reconstruit în 1998. Hotelul se află într-o clădire de  11 etaje și la parter este un bar, birou,  restaurant,  club de noapte,  poștă și magazin de suveniruri , schimb valutar și coafor. Prețul începe de la 70 de dolari.
Hotelul Continental este unul de afaceri  și este situat în partea istorică a Odesei. Toate camerele sunt unice, mobilate cu gust și complet echipate conform standardelor. Restaurant Voyage, situat la parter, va impresiona cele mai pretențioase gusturi cu bucate mediteraneene. Prețul începe  de la 120 de dolari.
Hotelul  Mozard  este situat în centrul istoric al orașului Odesa. Fațada  și o parte interioară a clădirii Empire  au fost refăcute în funcție de imaginile vechi și proiectele de hoteluri care se afla în această clădire de la începutul secolului al 19-lea. Hotelul este dotat cu lift, sistemul autonom  de apă și încălzire. Prețul începe  de la 105 dolari.
Hotelul Londonskaya  este un exemplu clasic al arhitecturii ruse din secolul al 19-lea. Acesta este situat în zona centrală a orașului, pe Bulevardul Primorsky. Oaspeților le sunt oferite camere confortabile, care oferă  facilități moderne și servicii de calitate superioară. Hotelul dispune de un centru de afaceri complet echipat, care este disponibil de la ora 10.00 la ora 20.00.

Așa precum este cunoscut, Odesa este foarte frumoasa prin prisma monumentală.

Teatrul de  Operă și Balet este printre cele mai mari monumente arhitecturale ale Ucrainei și este unul dintre cele mai frumoase teatre din lume. Monumentul  are o fațadă  în stil baroc italian, cu elemente renascentiste, cu imagini  reprezentând scene din Aristofan si Euripide. Există, de asemenea,  sculpturi  alegorice în piatră ale Zeiței Tragediei, într-un car tras de patru pantere, Orfeu, un centaur și diverse scene de divertisment. Tot aici sunt  busturile lui Pușkin, Gogol  și Griboyedov Glinka , reprezentând poezia, comedia, drama și muzica.
Sala de spectacole este în stilul lui  Ludovic al XVI-lea , cu un candelabru care are în greutate câteva  tone și este  înconjurată pe tavan cu fresce, înfățișând scene din “ A douăsprezecea noapte” , „Visul unei nopți de vară” , „Poveste de iarnă” și „ As You Like It”.  O să vă pară rău dacă n-o să faceți un tur, sau n-o să  vizitați un spectacol  la acet teatru magnific.
Muzeul de Arheologie.  Fiind unul  dintre cele mai vechi din Ucraina, acesta a fost fondat  în 1825. Dezvoltarea lui a fost promovata de Societatea  de istorie și antichitate, care a avut dreptul de a efectua săpături în regiunea Mării Negre de Nord. Aici veți putea admira mai mult de 160.000 de exponate. Ele stau la baza uneia dintre cele mai mari colecții de surse de informare despre istoria antică a regiunii Mării Negre de Nord. Muzeul dispune de o  bogată colecție de relicve arheologice din cultura primitivă și clasică, relicve din Egiptul Antic, Grecia Antică și Roma. Pe lângă acestea, mai există o colecție mare și valoroasă  de monede și medalii.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu