Ghid turistic Kyoto - Descriere Kyoto - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Kyoto - Descriere Kyoto

Destinatii > Asia > Japonia > Orase

Kyoto este al 7-lea oras ca marime din Japonia, situat langa Osaka, in sudul insulei Honshu, cu o populatie de aproximativ 1,5 milioane locuitori.  
Orasul care a scapat ca prin miracol de bombardamentele razboiului, reusind astfel sa-si pastreze intacte obiectivele culturale: Nijo Castle, resedinta sogunului Tokugawa, Toji, templul care gazduieste cea mai inalta pagoda japoneza, sau Kinkakuji, Pavilionul de Aur, acoperit la propriu cu un strat din metalul pretios. Simbolul religiei nipone, Muntele Fuji, poate fi admirat din trenul care leaga Tokyo de Osaka.

Kyoto fosta capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868, este faimos pentru mestesugurile cu fire de matase, bronz, portelan, chimicale, echipament electronic.
În orasul japonez Kyoto transportul public si intrarea la majoritatea obiectivelor turistice sunt gratuite pentru cei ce poarta chimono. Actiunea este menita sa promoveze îmbracamintea traditionala japoneza pe care majoritatea locuitorilor orasului o poarta acum numai la ocazii speciale. Pentru cei ce nu au un chimono acesta poate fi închiriat cu 3.000 de yeni, adica 28 de dolari pe zi.

Orasul este impresionant datorita peisajului ireal de care este inconjurat, este strajuit de munti care toamna, datorita frunzelor rosii de artar par in flacari.
Kyoto este supranumit si capitala linistei si pacii datorita sutelor de temple si a gradinilor Zen care reprezinta un punct de mare atractie turistica.

Cel mai frumos model al
gradinilor Zen se gaseste la templul Ryoanjy. Aici, un strat de pietricele albe simbolizeaza apa din care se ridica 15 stanci grupate in asa fel incat sa dea un deosebit echilibru vizual iar spectatorul sa fie cuprins de sentimentul independentei si al infinitului atat de caracteristic pentru Zen. In filozofia budista numarul 15 inseamna implinire iar Gradinile Zen au fost proiectate ca o creatie artistica care indeamna la meditatie.
Centru cultural si religios de frunte al Japoniei, orasul contine peste 2.000 temple si altare vechi, 37 de universitati si colegii si 24 de muzee. Kyoto este cunoscut si pentru splendidele festivale anuale si pentru superbele gradini. Tot în aceasta zona se afla si castelul Nijo, palatul imperial Kyoto, morminte foarte vechi, universitatea Kyoto si numeroase muzee.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu