Ghid turistic Tokyo - Descriere Tokyo - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Tokyo - Descriere Tokyo

Destinatii > Asia > Japonia > Orase

Tokyo este capitala Japoniei si una dintre cele mai dens populate metropole din lume. Tokyo este situat la 35°41' lat N si 139°46' long E, la jumatatea coastei de est a insulei Honshu, cea mai mare dintre cele patru insule principale din arhipelagul Japoniei.
Orasul ocupa cea mai mare parte din sudul campiei Kanto, cea mai mare suprafata de teren plat din Japonia. Tokyo este capitala Japoniei din 1868, dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata. Atunci
numele orasului a fost schimbat din Edo in Tokyo, ceea ce inseamna "capitala estica". Astazi Tokyo este centrul financiar, industrial, comercial, educational si cultural al Japoniei, precum si principalul punct pentru comert si relatii diplomatice cu restul lumii. Tokyo este cea mai mare unitate a guvernamantului local in Japonia. Corect, se numeste Tokyo-to sau Metropola Tokyo si consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. Metropola Tokyo ocupa suprafata de aproximativ 2180 kmp.

În centrul orasului se afla Palatul Imperial inconjurat la sud si vest de cele mai importante cladiri ale guvernului, cum sunt Curtea Suprema, ministerele nationale. In partea de  sud se afla Turnul Tokyo, care este inalt de 333m, la est  Palatul Imperial este districtul Marunouchi, cel mai mare centru de afaceri. La nord de Palatul Imperial se afla Jimbocho, o zona cu foarte multe librarii. Domul Tokyo se afla la nord de aceasta zona si este o moderna sala sportiva si de concerte.

Prima
cale ferata din Tokyo si totodata din Japonia a fost construita in 1872, intre oras si portul din Yokohama. Un sistem de cale ferata cunoscut sub numele de "tren glont" (datorita vitezei si formei locomotivei) a fost inaugurat in 1964.
Majoritatea strazilor din Tokyo au valoare istorica si sunt inguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile.
Cel mai mare aeroport din Tokyo este Aeroportul Narita. Peste 20 milioane de pasageri folosesc acest aeroport in fiecare an.
Populatie

Tokyo este cel mai mare oras din lume, avand peste 10 milioane locuitori cu o densitate ce duce la aglomerari urbane,blocaje de trafic, preturi foarte mari la chirii, poluare sonora si a aerului.
Cu toate acestea, Tokyo atrage emigranti din toate colturile tarii. in special acestia sunt tineri ce vin la colegiu sau la universitate si de cele mai multe ori raman pentru a munci. In
Tokyo este un numar mare de imigranti straini, in special din Coreea, China, SUA si Filipine.

Prin portul Tokyo se importa materii prime pentru industriile chimica, alimentara si textila si se exporta produse ale intreprinderilor constructoare de masini, ale intreprinderilor electrotehnice, electronice, textile. Principalul port al capitalei este însa Yokohama, cu care este unit printr-o autostrada lunga de 30 km. Poarta aeriana a Japoniei este aeroportul international Narita situat la 64 km est de centrul orasului Tokio, iar la 12 km spre sud-vest, la Haneda, se sfla un aeroport destinat zborurilor interne si de marfuri. Tokyo a fost reconstruit în mod rational în decurs de sapte ani, capatând un aspect occidental. Tokyo zilelor noastre este un amalgam de nou si vechi, de ultramodern si rudimentar. Orasul pare o aglomerare urbana supraetajata pe o întindere aproape nesfârsita, cu case mici din lemn, dominate de impunatoare blocuri moderne. Metropola este o împletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. La tot pasul se întâlnesc temple si parcuri cu arbori pitici, cu stânci artificiale, cu lacuri pline de pesti aurii si podete cocosate. Centrul nu difera însa de al marilor orase americane, iar firmele sunt scrise cu caractere japoneze si caractere romane. Aici sunt situate cartierele Marunouchi si Nihonbashi, în interiorul carora sunt amplasate Gara si Posta Centrala, diferite ministere, precum si Palatul Imperial Japonez, pierdut ca oaza într-un furnicar de oameni si de masini, cu zidurile lui medievale înconjurat de santuri interioare si exterioare umplute cu apa. Alaturi, ca un progres al civilizatiei moderne se ridica turnul de televiziune (1958) de 334 m, asemanator cu Turnul Eiffel din Paris. Spre nord de centrul orasului este cartierul Chiyoda, unde întâlnim universitati, Muzeul transportu-rilor, iar în partea de nord-est este situat marele parc Ueno, care adaposteste Universitatea Tokyo si spitalul ei, Muzeul national Toky, Muzeul national de stiinte, Muzeul national de arta occidentala, Sala de festivitati „Metropolitan” , Parcul zoologic, Muzeul de arte frumoase.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Informatii Utile

Limba: Japoneza
Moneda: yenul japonez
Electricitate: 100 volti, AC/50Hz
Spatiul Cod: 81 (Japonia), 03 (Tokyo)
Codurile de urgenta: 119 Salvare / Pompieri 119 /
Politia 110
Time Zone: Greenwich timp + 9
Posta centrala: Nu exista nici un post central de
posta, în loc exista oficii postale în oras in
diverse cartiere
Punct de informatii turistice: Etaj 1, Tokyo,
Metropolitan Casa Guvernului,
Nishi Shinjuku-2-chome, Shinjuku-ku

Ambasade / Consulate in Tokio

SUA: 81 (0) 3 3224 5000
Regatul Unit: 81 (0) 3 5211 1100
Canada: 81 (0) 3 5412 6200
Australia: 81 (0) 3 5232 4111
Africa de Sud: + 81 (0) 3 3265 3366
Irlanda: 81 (0) 3 3263 0695
Germania: 81 (0) 3 5791 7700
Spania: 81 (0) 3 3583 8531
Italia: 81 (0) 3 3453 5291
Noua Zeelanda: 81 (0) 3 3467 2271
Franta: 81 (0) 3 5420 8800

 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu