Locuri si atractii turistice în Bahamas - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Locuri si atractii turistice în Bahamas

Destinatii > Caraibe > Bahamas

Bahamas este cunoscut pentru sărbătorile pe care le organizează în mijlocul străzii. Cel mai mare eveniment în calendarul Bahamas este "Junkanoo", aceasta este o paradă stradală, care se petrece de 2 ori pe an: la 26 decembrie și de Anul Nou- la 1 ianuarie. Grupurile care se aventurează să participe la aceste evenimente, poartă costume spectaculoase, ecologice, confecţionate, în special, manual. Muzica care răsună pe stradă, purtînd o conotaţie africană, este extrem de dansabilă. În fiecare an, costumele sunt confecţionate de la zero pentru a le expune pe stradă, iar în final, sunt păstrate acasă, în calitate de suvenire.
Arhipelagul Bahamas s-a format cam acum 120 de ani din  recife de corali, iar  cele mai cunoscute plaje de nisip roz din Bahamas au  obținut  aspectul lor, datorită  piesele fracturate de scoici, combinate cu nisip. Cel mai înalt punct din Bahamas este Muntele Alvernia la Cat Island (63 de metri). Lumea acvatică este una destul de bogată, puteţi întîlni frecvent pe plajă rase diferite de crabi, căluţi de Abaco, diferite specii de broaşte, melci, peşti şi reptile. Bahamas oferă şi o gamă largă de păsări. Papagalii și porumbeii sunt două dintre cele mai populare păsări găsite în Bahamas. Mai mult decît atît, în apele din jurul Bahamas, puteţi vedea rechini, delfini, stele de mare și broaștele țestoase.

Transportul în Bahamas

Dacă aţi hotărît să faceţi o călătorie cu autobuzul, atunci ar trebui să ştiţi că numărul acestora este foarte limitat, iar taxiurile sunt foarte scumpe. Spre exemplu, o scurtă plimbare de la aeroport la plaja Cable costă  18 dolari, iar în centrul oraşului este de  26 dolari.  O călătorie de la plaja Cable spre centrul orașului poate să vă coste de la  15 la 20 dolari. În schimb, barca este unitatea de transport cu care puteţi ajunge aproape spre toate insulele din Bahamas. În schimb, acestea nu sunt nici pe departe, cea mai rapidă sau cea mai confortabilă modalitate de transport.

Cele mai frumoase plaje din Bahamas

Bahamas dispune de plajele cu nisip alb, apele albastre-turcoaz şi o mulţime de tufişuri tropicale.
Plaja Cable se întinde pe o lungime de 6,5 km şi oferă o gamă largă de facilități și activități: magazine, cazinouri, restaurante, sporturi nautice, și baruri.

Plaja Tahiti este izolată, într-un fel, fiind situată  la capătul îndepărtat al insulei, astfel puteți fi sigur că doar o mînă de oameni vor vizita vreodată aceste ape reci și nisipuri albe. Turiştii stau departe pentru că nu poți ajunge cu maşina  aici. În schimb, puteţi încerca o plimbare cu bicicleta, condiţiile fiind satisfăcătoare pentru acest gen de transport. Puteți, de asemenea, închiria o barcă pentru a ajunge la plajă. Acest mod este, probabil, cel mai uşor şi cel mai sigur.

Plaja Pink Sands se întinde pe 5 km în partea de est a insulei, aceasta fiind acoperită de  un nisip roz pal. De-a lungul acestei plaje, veţi putea găsi o varietate de mici hoteluri  și de vile private. De asemenea, un recif de corali protejeaza malul de întrerupătoare, pentru a face înnotul cel mai sigur de pe  Bahamas.

Plaja Ten Bay se află puţin mai la sud de Palmetto Point , la o scurtă plimbare cu  mașina. Datorită anturajului deosebit de aici, Cotton Bay Club a hotărît să construiască aici un hotel de ultimă oră. Şi, deşi s-ar putea ca acum să nu fie facilităţi, nisipul alb şi apele turcoaz crează o atmosferă mai idilică şi mai intimă ca niciodată.

Unde si ce mâncaruri se servesc în Bahamas

Așa cum era de  așteptat,  într-un stat insular, fructe de mare sunt foarte populare. Mîncarea naţională este Conch - un tip de moluște, prăjite în ulei sau crud, preparate cu  lămîie, în asortiment cu mazăre și orez. Pentru a beneficia de o masă cîtuşi de normală, trebuie să scoateţi din buzunar de la  5 la 25 de dolari pentru o porţie. În mod obişnuit, puteţi lua masa cu aproximativ 8 dolari. Pe Bahamas, puteți găsi lanțuri de fast-food-uri , precum McDonalds, mai ales în zonele centrale ale oraşului, dar, deoarece această insulă este una foarte turistică, puteți găsi şi multe restaurante care servesc mîncăruri din bucătăria naţională şi internaţională. Cele mai multe restaurante servesc feluri de bucate americane sau britanice. Trebuie să ştiţi că, la cele mai multe restaurante, se adaugă şi taxa de servicii, care reprezintă 15%.

Dacă aţi fost măcar odată pe Bahamas, este imposibil să nu gustat din berea lor. Berea, băutura națională a Bahamas-ului este întotdeauna servit la staţiunile "all-inclusive". Există trei tipuri distincte de bere: "Kalik regular", care conţine  4% de alcool și un gust fin, răcoritor, "Kalik Light", care este deseori asemănat cu Budweiser. Aceasta are un gust mai accentuat  decît  berea obișnuită, dar are mai puține calorii. Şi, în sfîrşit, "Kalik gold" conţine 7% alcool şi deși este foarte puternică,  are un gust excelent, care vă oferă senzaţii tari. Berea de import poate fi incredibil de scumpă în hoteluri şi mai puţin în baruri şi în magazinele  specializate.

Restaurantul Coral Sands a fost mult timp recunoscut drept unul dintre cele mai bune restaurante din Bahamas. În ultima perioadă  meniul a fost  restructurat, ceea ce vă permite să aveţi parte de o experiență de neuitat! Faptul că  bucătarul şef este  Ludovic Jarland eate un plus, deoarece  acestuia îi stă în putere să-l satisfacă chiar şi pe cel mai exigent client. Avînd şi o terasă afară, puteţi beneficia de o  vedere uimitoare la ocean. Prin urmare, acesta este locul  ideal  pentru a lua prînzul, sau o gustare la mijlocul zilei.

Restaurantul Romora Bay
– este considerat unul casual, care vă oferă posibilitatea de a lua masa pe malul apei şi de a gusta dintr- o mare varietate de specialități intercontinentale, precum: pește proaspăt, fructe de mare, pizza, paste, salate, sandwich-uri. Localul oferă cele mai bune fructe de mare și fripturi. Clienţii rămîn întotdeauna mulţumiţi de calitatea produselor, iar acest fapt este explicabil prin acee că bucătarii folsesc cele mai bune şi mai proaspete ingrediente,  cultivate local.

Restaurantul Valentines Boat House
este localul în care puteţi  savura bucatele în aer liber, sau dacă nu doriţi astfel, vi se propune o măsuţă în interior, cu aer condiţionat şi toate celelalte condiţii pentru confortul dvs. Cele mai populare bucate sunt fructele de mare, preparate cu diverse sosuri, sau garnituri.
Insula Bahamas este deschisă  tuturor, atît celor care vor să se distreze, cît şi să se odihnească pasiv. Astfel, o excursie pe Bahamas promite nenumărate posibilități de distracție, dacă doriți să vă relaxați, pur și simplu, pe plajă și să capturaţi cîteva raze de soare, sau să înotaţi cu delfinii, sau să vă aventuraţi în apele spumante cu un  caiac.

Parcurile nationale din Bahamas

Parcul Ardastra vă oferă oportunitatea perfectă de a vedea înde-aproape creaturile din Caraibe. Grădina deţine mai mult de 300 de specii de  animale, multe dintre ele fiind  pe cale de dispariție în Caraibe și în America de Sud. Astăzi,  grădina zoologică se mîndrește cu cea mai mare colecţie de animale din Bahamas şi din întreaga lume. Grădină zoologică este, de asemenea, cunoscută  pentru o vastă colecție de flamingo.
Partea cea mai uimitoare a parcului  Ardastra nu sunt doar  animalele, ci şi speciile de plante  pe care aveţi rara ocazie să le vedeţi aici. Păşind în grădina parcului, veţi putea admira  arbori exotici fructiferi, palmieri cu nuci de cocos, orhidei, etc. De asemenea, trebuie să ştiţi că aici  temperaturile rareori scad sub 15 grade Celsius şi niciodată nu depăşesc 32 ° C . Aşadar, Grădina  parcului Ardastra este locul perfect pentru a face o plimbare şi a “respira” din frumusețea Bahamasului.

Parcul Peterson Cay National este cel mai mic parc național din Bahamas, care acoperă doar 1,5 hectare. Aflîndu-vă aici, puteţi admira superbele structuri de coral, dar mai aveţi şi  bune oportunități de scufundări. În ape, există, o mare varietate de peşti tropicali. De asemenea, aici sunt cele mai curate plaje de nisip, care oferă un loc perfect pentru relaxare și picnicurile de după-amiază.
Accesul la parcul Peterson Cay National este posibil doar cu barca. Evident, ca în orice parc național din Bahaman, este ilegal să colecţionezi scoici, vegetație, sau bucăți de corali de pe insula. Trebuie să lăsaţi totul în starea în care s-a aflat iniţial.

Shopping si Divertisment

Port Lucaya Marketplace este cel mai mare centru comercial din Bahamas. Mai bine spus, acesta este un complex, pentru că cuprinde peste 80 de magazine, restaurante și baruri, dar şi centre de divertisment. Mai mult decît atît, divertismentul pe timp de noapte este foarte dezvoltat, acesta include dansuri, muzică, și artiști de stradă. Mai sunt o mulţime de activităţi de familie, precum plimbări cu trăsura, lecţii de dans şi muzică, etc.  De asemenea, există şi unele beneficii de transport: centrul  este situat la doar zece minute de la aeroport.

Freeport Cruise Port este situat la doar 50 mile în partea de est a coastei  Florida. Freeport Cruise Port este cunoscut pentru plajele sale cu nisip alb și pentru activitățile de apă, de la scufundări, pînă la pescuit. Pentru a ajunge la destinaţie, va trebui să luaţi un taxi şi să faceţi o plimbare de doar zece minute. Cele mai multe taxiuri vor cere pentru o astfel de călătorie, circa 15 dolari.
Cazarea la Bahamas este destul de scumpă. Cele mai ieftine hoteluri încep de la aproximativ 70 dolari, dar majoritatea acestora costă  între 200 şi 300 dolari pentru o noapte. Cele mai bune hoteluri, pot trece ușor şi  peste 500 de dolari.

Hoteluri renumite din Bahamas

Hotelul şi restaurantul Graycliff. Acest conac colonial din secolul al 18, cuprinde doar  20 de camere, toate în stil antic, fiecare diferențiată în loc de număr cu un nume istoric. În ciuda decorului  său  într-un stil specific, camere vin cu anumite facilități, caracteristice secolului 21, cum ar fi: aer condiționat, baie proprie (unele camere au chiar și jacuzzi), și TV prin cablu. Graycliff mai deţine, de asemenea, două piscine și un restaurant de cinci stele, cu același nume.

Hotelul  Sandale Emerald Bay face parte din lista celor mai bune hoteluri din Bahamas. Acesta oferă un cadru luxos şi acea senzaţie de izolare totală. Emerald Bay oferă o mulțime de activități pentru distracţii: un teren de golf, patru piscine şi diverse sporturi nautice.

Hotelul One & Only Ocean Club. De mai bine de 45 de ani, hotelul este legendar pentru divertismentul său. Mai mult decît atît, aici serviciul este ridicat la rangul de artă. Aici este un renumit loc, unde se joacă golf, tenis, unde puteţi beneficia de şedinţe spa. De asemenea, puteţi practica astfel de activităţi nautice precum: scufundări, navigație, schi, windsurfing, etc. Hotelul dispune şi de un restaurant, care îl are drept bucătar-şef pe Jean-George Vongerichten. Acesta are grijă să-i lase mulţumiţi pe toţi clienţii săi.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu