Descriere Maldive - Ghid turistic Maldive - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Maldive - Ghid turistic Maldive

Destinatii > Asia > Maldive

Maldive este un stat prezidential in Commonwealth. Tara se intinde pe o suprafata de doar 298 kmp si are capitala la Male. Este împartita in 19 districte ( Atoli )si are o populatie de 329.700 de loc. Limba vorbita este divehi pe langa care se foloseste si limba engleza. Moneda nationala este rufyaa divizata in 100 de laari. Maldive este o tara formata dintr-un grup de insule de corali ( 1190 ) in Oceanul indian la sud-vest de Sri Lanka. Insulele, dintre care nici una nu depaseste o inaltime de 1.80 m deasupra nivelului marii, sunt imprejurate de rifturi de corali( Faros ). Numai 200 din cele 1190 de insule sunt locuite. Turismul a luat o amploare fenomenale in ultimii ani. Insulele bastinasilor sunt clar despartite de insulele de vacanta pentru turisti. In anul 1998 Maumoon Abdul Gayoom a devenit presedinte al tarii si pina acum a rezistat 4 puciuri care sau incercat ramanand presedinte.

Insulele se grupeaza la nord si la sud de ecuator in 26 grupe de Atoli. Tara se intinde pe o lungime de 800 km si latime de 130 km. Cel mai înalt punct este de  24 m  si se afla in  apropiere de Wilingili. Nici o insula nu este mai mare de 13 km/2 iar capitala masoara doar 1.7 km lungime pe 1 km latime. Tara nu are rauri si nici resurse minerale - naturale.
Clima tropica calda face ca tara sa aiba temperaturi medii de 30 grade celsius pe tot timpul anului. Cele doaua anotimpuri ploioase dureaza in nord-est (Monsunul) din noembrie pina in martie iar in sud din iunie pina in august.
Turismul este una dintre cele mai importante ramuri ale indistriei in aceasta tara. S-a deschis in anul 1972 si de atunci este una dintre cele mai iubite destinatii datorita peisajelor feerice care le ofera. În anul 1997 au vizitat si s-au relaxat aici peste 350.000 de turisti.

25% din populatia tarii traieste in capitala Male. 99.9% dintre malezieni sunt islamisti suniti. Pe insule nu exista mijloace de transport in comun in afara de biciclete si tarsuri. Singurul aeroport international se afla in Hulule. Între timp sau mai deschis inca trei aeroporturi nationale care sa înlesneasca deplasarea turistilor pe insulele de vacanta. Altfel de la aeroportul din
Hulule dureaza citeva ore bune pe o salupa de vitezaq pina la destinatia dumneavoastra. Din cele 200 de insule locuite ,70 au cate un hotel sau doua asezate pe ele si sunt exclusit destinatiile turistilor care viziteaza tara. Ajunsi aici va recomandam sa faceti un curs de scufundari pentru ca aici se gasesc cele mai frumoase recife de corali cu o fauna foarte diversa. În mod normal agentiile de turism ofera pachete All -Inclusive pentru aceste destinatii ceea ce inseamna ca tot ceea ce trebuie sa luati cu dumneavoastra pe linga slipul sau costumul  de baie, numai aparatul de fotografiat si costumul de scafandru :). Hotelurile au deobicei un shop mic de suveniruri. Pentru a ajunge in capitala de pe insula dumneavoastra trebuie sa anuntati gazda (hotelul) cu o zi inainte dar drumul sigur nu va fi ieftin(cu shalupa mai ieftin decat cu hidroavionul). Criminalitate in afara de cateva furturi care se produc in capitala ,nu exista.

Locatie
Asia de Sud, grup de atoli (insule foarte mici) în Oceanul Indian, la sud-sud-vest de India

Suprafata
în total: 300 m² km
Teren: 300 m² km
apa: 0 km m²

Clima
tropicala; calda, umeda; uscata in partea de nord-est musonul dureaza (noiembrie si martie); ploioasa in de sud-vest muson (iunie - august)

Teren
plat, cu plaje de nisip alb

Altitudini extreme
cel mai mic punct: Oceanul Indian 0 m
mai înalt punct: anonim Wilingili locatie de pe insula în Addu Atoll 2.4 m

Resurse naturale
peste

Populatia
385925 estimatie iulie 2008

Grupuri etnice
Indieni de Sud, singhaleza, arabi

Religii
Musulmani sunniti

Limbi
Maldivian Dhivehi (dialect de Sinhala, script-ul derivat din limba araba), engleza vorbita de majoritatea oficialilor guvernamentali

Nume de tara
forma conventionala lunga: Republica Maldive
conventionale scurt formular: Maldive
locale de mult timp forma: Dhivehi Raajjeyge Jumhooriyyaa
locale scurt formular: Dhivehi Raajje

Guvernul de tip
republica

Capitala
nume: Male
Coordonate geografice: 4 10 N, 73 30 E
diferenta de timp: UTC 5

Subdiviziunile
19 atolls (atholhu, singular si plural) si capitala *; Alifu, behai, Dhaalu, Faafu, Gaafu Alifu, Gaafu Dhaalu, Gnaviyani, Haa Alifu, Haa Dhaalu, Kaafu, Laamu, Lhaviyani, Maale * (Masculin), Meemu , Noonu, RAA, Seenu, Shaviyani, Thaa, Vaavu

Independenta

26 iulie 1965 (de Marea Britanie)

Ziua Nationala
Ziua Independentei, 26 iulie (1965)

Executivul
sef de stat: Presedintele Maumoon Abdul Gayoom (din 11 noiembrie 1978); nota - presedintele este atat sef de stat cat si sef de guvern

 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu