Sfaturi pentru turisti în Maldive - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Sfaturi pentru turisti în Maldive

Destinatii > Asia > Maldive

Pasaportul trebuie sa fie valabil 6 luni de zile de la data plecarii
Aveti nevoie de viza care v-o procura de obicei agentia de turism. Viza poate fi prelungita o singura data la departamentul de emigrari.

Voltajul este de 220-240V/50Hz. Prizele cu trei intrari asa ca aveti nevoie de adaptor. Daca nu reusiti sa faceti rost atunci de obicei hotelul în care va cazati ar trebui sa aiba la receptie.

Chiar daca se plateste cu rufia maladeza(MRf) puteti folosi ca metoda de plata si dolarii. Se primeste si euro in hoteluri dar la un schim de curs mult mai dezavantajos decat dolarul. Daca va hotarati sa faceti o vizita in capitala male atunci ar trebui sa aveti cu dumneavoastra moneda lor nationala. Hotelurile de pe insule prefera platile in dolari (cash sau cecuri de calatorie); accepta si carti de credit precum Amex, Visa si Mastercard. Pentru a face un curs de scufundari sau de surf trebuie sa platiti cash (bani in mana) intotdeauna sau platiti inainte de plecare agentiei. Bancomate nu exista nici in capitala Male, nici pe insulele statiuni.

In Maledive femeile nu au voie sa faca topless pe plaja dar daca daca sunt prinse...atentie!! exista si amenzi.

De obicei in caz de urgenta receptia hotelului trebuie sa dea telefon deoarece insulele sunt destul de izolate si de departe de spitale sau politi dar daca totusi trebuie dumneavoastra sa dati telefon iata numerele; Politia 119, Ambulanta 102, Pompierii 118, Accident la scufundari 440088 (Centrul medical Bandos)

Magazinele se inchid pentru o durata de 15-20 minute in timpul orelor de rugaciuni.In rest sunt deschise incepand cu ora 8 dimineata si pina la 23 seara.

Daca vreti sa urmati un curs de scufundari in acest paradis de recife trebuie sa faceti inainte un control medical in tara de origine.

---------------------------------------------------------------------------------------------


Bacsisul
nu este necesar pe insulele de vacanta dar pentru curatenia camerei si servisul la restaurant se obisnuieste sa se lase la plecare intre 7-10$. Ora Maladivelor este GMT+5 ore iar fata de ora europeana de vara MEZ +3 ore (GMT+4 ore).

Este recomandat vaccinul impotriva hepatitei A.
Între insule nu exista un mijloc de transport regular. Este posibil sa luati un taxi al hotelului (o barca cu motor). Taxiurile sunt folosite doar pentru deplasarile intre aeroport si hotel in cazul in care hotelul se afla in Male. Pe insulele mai mari se pot inchiria si masini.
Colectarea coralilor ca si suveniruri este strict interzisa si daca va prinde la aeroport puteti plati o amenda de pana la 500$.
Chiar si cele mai mari insule le puteti parcurge la pas in 1-2 ore. Consumul bauturilor alcolice in afara resorturilor turistice in locuri publice este interzis.

Bauturile alcolice sunt foarte scumpe.
Medicamentele necesare pentru o calatorie de acest fel trebuie sa le luati de acasa inainte de plecare deoarece in Maldive nu o sa gasiti prea repede o farmacie.
În categoria hotelurilor din Maldive intra trei  feluri distincte: "Standard", "Superior", "Deluxe". Pe insulele mici hotelurile sunt axate pe bungalouri (casute mici cu o camera sau doua si baie).In general in ofertele hotelurilor intra si masa (mâncarea). Recomandat este sa luati pensiune completa ( ALL IN ) pentru ca in special pe insulele mai mici nu o sa gasiti alte locuri unde puteti manca (restaurante sau baruri) decat cele care apartin de hotel iar in cazul in care aveti doar pensiune pe jumatate (ceea ce inseamna micul dejun si cina) pranzul o sa trebuiasca sa-l platiti din buzunarul dumneavoastra si un lucru e sigur !!! ve-ti iesi la sfarsit mult mai scump decat daca a-ti fi luat calatoria cu pensiune completa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu