Ghid turistic Manila - Descriere Manila - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Manila - Descriere Manila

Destinatii > Asia > Filipine

Metropola este situata in sudul Insulei Luzon (108 172 km2, reprezentand 35% din suprafata tarii), cea mai intinsa dintre cele 7100 care compun arhipelagul filipinez si cea mai populata (50% dinlocuitorii tarii) dintre cele circa 1000 locuite. Orasul este aflat la tarmul estic al Golfului Manila.

Orasul ofera un peisaj extrem de variat. Manila surprinde prin abundenta de spatiu care permite existenta a numeroase bulevarde largi, parcuri intinse etc. Vechiul oras, ridicat de spanioli pe malul stang al raului Pasig, inconjurat de ziduri puternice de cetate si dominat de fortul Santiago, este astazi declarat muzeu. Numit de spanioli Intramuros (intre ziduri), de americani Walled City, partial distrus in timpul celui de-al II-lea razboi mondial si in parte refacut, acest cartier-vechi nucleu al orasului-etaleaza eleganta sobra a caselor cu un etaj sau doua in stil colonial, amintind de insorita Spanie, stradute inguste cu nume spaniole, manastiri, palate, temple etc.

--------------------------------------------------------------------------


Manila este cel mai important oras al tarii si cel mai mare centru industrial si cultural.
Metropola are importante universitati-University of the Philippines (1908), Far Eastern University (1934), University of the East (1951); teatre, muzee: Muzeul Universitatii Santo Thomas (1611), Nayong Philippino-un muzeu al satului. Un interes turistic deosebit il prezinta vechiul cartier Intramuros, fortul Santiago, unde a fost inchis eroul national Jose Rizal,caruia i s-a inaltat un monument statuar la intrarea in marele parc Luneta ; catedrala St Augustin –sec XVI etc.

Metro Manila este centrul guvernului, afacerilor, comertului si educatiei. Este compus din 8 orase: Manila,Makati, Pasay, Marikina, Quezon, Caloocan, Pasig si Mandaluyong acoperind o zona de 630 kilometrii patrati. Aici locuiesc , pe langa poulatia tagoleza(filipineza), de origine malaeziana, si chinezi, indonezieni, indieni, spanioli, englezi etc.
Metropola este un amestec placut ,de traditii vechi si atractii moderne, cladiri vechi de secole si structuri inalte de sticla si otel , mall-uri moderne.
Printre cele mai populare locuri din Manila :Fortul Santiago,Catedrala Manila si biserica San Augustin(doua dintre cele mai vechi biserici din tara) si parcul Rizal, un loc de relaxare pentru filipinezi.
Makati, districtul afacerilor din Metro Manila, este caracterizat de cladiri moderne si inalte, mall-uri, siruri de restaurante si cluburi sportive particulare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu