Descriere Marrakech - Ghid turistic Marrakech - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Marrakech - Ghid turistic Marrakech

Destinatii > Africa > Maroc > Orase

Numele provine de la Marrakech Amazigh (berber) cuvântul mur (n) akush, care înseamnă "Țara lui Dumnezeu." Acesta este treilea oraș ca mărime din Maroc, după Casablanca și Rabat, și se află în apropiere de poalele acoperite de zăpadă ale muntilor Atlas și la câteva ore distanță de desertul Sahara.
Orașul este împărțit în două părți distincte: Medina, orașul istoric și noul cartier european modern numit Gueliz sau Ville Nouvelle.
Medina esteo întrepătrundere de pasaje înguste și magazine locale pline de caracter. În schimb, Gueliz este gazda restaurantelor moderne, lanțurilor de fast food si magazinelor mari de brand.

Dirham este desemnat în mod oficial ca
monedă si poate fi tranzacționat numai în cadrul Marocului, cu toate acestea, dirhami sunt vânduti și cumpărati în agențiile de turism și la aeroporturile majore din mai multe țări (în special Marea Britanie). Importul și exportul de valută este tolerat până la o limită de 1000DH. Moneda achiziționata în timpul unei vizite în Maroc ar trebui să fie convertita înapoi înainte de a pleca din țară, cu excepția unui nivel de 1000Dh. Călătorii trebuie să fie sfătuiți să păstreze chitanțele de schimb valutar, deoarece acestea vor fi necesare pentru conversia în Leu înainte de plecare.
La aeroportul din Marrakech rata de schimb este foarte similară cu cea din centrul orașului, astfel încât nu există pierderi
mari asa ca nu asteptati pâna a ultimul minut pentru a schimba dirhami dvs. rămasi.
Cele mai multe dintre principalele valute străine pot fi schimbate la o
casa de schimb valutar de la aeroport sau port la sosire, la o bancă și, în cele mai multe hoteluri, deși hotelurile mai mici și în zonele mai îndepărtate nu pot fi în măsură să facă schimbe sume mari fără o notificare prealabilă . Cele mai multe hoteluri vor schimba la aceasi rata ca și băncile și fără comision. Schimbul de bani în stradă este ilegal, iar turistii ar trebui să gaseasca un funcționar de la birourile de schimb, care este identificat printr-un semn de aur.
Atunci când aduce
ti moneda de hârtie în Maroc (dolari americani, lire sterline, euro, etc), acestea trebuie să fie în stare bună. Nu aduceti bacnote din Scoția sau Irlanda Sterling.


Cele mai multe carduri de credit sunt acceptate (mai ales Visa, MasterCard)
. Fiti conștienți că numai o cantitate relativ mică a magazinelor din Maroc au capacitatea de a accepta carduri de credit, deși numărul este în creștere.
Atunci când efectuați plăți cu un card de credit, de exemplu,
într-un hotel este vital să memoreze PIN-ulcardului pentru ca în multe magazine nu se mai plateste prin semnatura.

Mulți oameni folosesc acum un FairFX prepaid sau carte
a Caxton. Acestea oferă rate bune de schimb, sunt sigure si banii sunt protejati dacă cardul se pierde sau este furat. Acestea sunt acceptate la toate automatele marocane si oriunde vedeți sigla MasterCard.

ATM bancomate
ATM-uri pot fi găsite acum în abundență în cele mai multe orașe și să se accept
a Visa, Maestro, Cirrus etc, dar acestea taxeaza de obicei aproximativ 5% din suma ridicata. Trebuie să discutați cu banca dumneavoastra pentru a gasi cea mai buna solutie pentru a ridica bani de la automatele din Maroc , înainte de plecare. Destinații populare, cum ar fi Tanger, Marrakech, Agadir, etc au ATM-uri în toate hoteluri turistice internaționale mari, precum și pe toate drumurile principale. Medina din Marrakech are un nr. de 20 ATM-uri.

Cum ajungeti la aeroport si notiuni de baza pentru aeroporturile din Maroc

Aeroportul este situat la aproximativ 9 km (6 mile) de  oraș. Cea mai bună opțiune, în cazul în care nu aveți prea multe bagaje
este cu autobuzul (linia 19). În caz contrar, e mai ușor să luati un taxi, o calatorie care durează aproximativ 15 minute pentru a ajunge în centrul din Medina.

Pe jos
Dacă nu aveți prea multe bagaje, atunci este posibil să mearg
eti pe jos de la aeroport pâna în Medina, chiar dacă o sa va ia aprox. o ora si jumatate sau doua pâna în oras.. Există o cărare alături de drum și minaret care trece pe lânga moscheea Koutoubia care oferă un punct de reper excelent. Dacă aveți suficient timp vă puteți devia pentru o excursie la grădinile Menara, care se află între aeroport și oraș.

Cu autobuzul
Nr
. 19 AirPort Express cu autobuzul este Dh 30 pentru o singură călătorie sau Dh 50 pentru dus-intors (în cazul în călătoria retur este în termen de 2 săptămâni de la achiziția inițială). Acesta servește toate hotelurile majore și este o modalitate foarte bună de transport între aeroport si hoteluri. Puteți găsi cu ușurință stația de plecare a acestuia, în partea stângă a drumului imediatîn fata Sosirilor de la borna 2, după taxiuri. Autobuzul pleacă la aeroport la fiecare jumătate de oră între 7am și 21:30. Autobuzul nu are opriri speciale, cu excepția Jeema El Fna și pote opri oriunde pe traseu. Conducătorul auto are o mică hartă la îndemâna și vă pote îndrepta direct spre hotel. Puteți, de asemenea, prinde autobuzul nr 11 care pleaca de asemenea înspre oras si care o ia prin raionul M'Hamid si se opreste de asemenea la Jeema El Fna. Aceasta este o opțiune doar pentru persoanele fără bagaje mari, grele, dar este mai ieftin - biletul costa doar 3.5 Dh.

Cu taxiul
Aeroportul este situat la aproximativ 6 km (4 mile) de oraș, care este aproximativ 10-15 minute "taxiul
comandat." Dacă luati de la aeroport taxiul, discutati asupra prețului în prealabil neaparat (o călătorie cu taxiul la Ville Nouvelle sau la Medina de la aeroport ar trebui să fie Dh 40-70, Mai mult pe timp de noapte). În practică, cei mai multi șoferi de taxiuri au facut un acord între ei sa practice o rată ridicată artificial de la aeroport - cei mai multi vor vrea cel putin 80 Dh pentru drum, si înca jumatate timp de noapte. La sfârșitul anului 2011 Taxiurile practica un pret foarte umflat peste 200 Dh pe timp de noapte, și 150 DH în timpul zilei, iar încercarea de a obtine un preț mai mic este foarte dificila. Ei vor încerca să perceapă chiar mai mult de (250-300 DH) pentru grupuri. Soferii de taxiuri pot fi foarte insistenti si nu-ti vor dezvalui pretul lor înainte de a te sui în taxiul lor. În mod ideal, ar trebui să încercați să nu plătiti mai mult de 100 Dh de la aeroport spre centrul orașului, în funcție de momentul zilei, numărul de conducători auto, precum și numărul de pasageri potențiali. Deși este posibil uneori sa negociati cu taxiurile din aeroport. În unele cazuri, acestea pot conveni un preț mai mic de exemplu de 100 Dh, apoi opresc la jumătatea călătoriei și să solicita înca 100 Dh. Chemați poliția în cazul în care se întâmplă acest lucru. Daca politia apare ei sunt obligati sa foloseasca taxometrele.
Dacă
calatoriti de la aeroport undeva mai departe (cum ar fi Essaouira), la un hotel sau pensiune, aceste hoteluri pot pune la dispozitie masini personale care sa va ia direct din aeroport si pot stabili un pret fix dinainte, în acest caz scapati mult mai ieftin. Taxiurile Grands sunt în general mai scumpe decât taxiurile particulare, dar mai confortabile mai ales atunci când ai de bagaje.Mai multe companii internationale de inchirieri auto sunt bazate la aeroport.


Pentru turisti exista multe puncte de atractie în Marrakesh. O zi întreag
ă poate fi dedicata doar cautând cele mai bune chilipiruri. Orasul ofera, de asemenea, multe site-uri istorice și de arhitectură, precum și unele muzee interesante.

Djemaa el-Fna este apogeul oricărei noapti în Marrakech. Zeci de tarabe vând o gamă largă de mâncăruri marocane și veti fi aproape sigur acostat de femei care doresc să-ți faca un tatuaj henna. Bucurați-vă de diferite spectacole, dar să fiti pregătit să platiti câtiva dirhami pentru a le viziona. În timpul zilei veti întâlni o multime de descântatori de șerpi și persoane cu maimuțe.

Souks (suuqs), sau pe piețele de Marrakech, adiacente pietii Djemaa El-Fna, sunt locul de unde poti cumpara aproape orice. De la condimente la pantofi, jellabas la kaftans, ceai , vase mult mai mult. Fără îndoială, fiind un străin înseamnă că veți sfârși prin a plăti prețuri mai mari decât un nativ, dar negociati cu ei neaparat. Dacă se întâmplă să ramâneti fara dirhami, veți găsi, de asemenea, o mulțime de oameni din souk-urile care asteapta cu nerăbdare sa va schimbe dolarii sau euro dvs. (deși o rată echitabilă aici este mult mai puțin probabila decât la un schimb oficial). Tote acestea fiind spuse, vânzătorii de aici sunt mult mai puțin agresivi decât, să spunem, cei din Egipt sau Turcia,asa ca distreaza-te un pic cu ei fara a exagera bineînteles !

O vizită la Tabacarie poate fi o experiență interesantă. Chiar dacă unii oameni vă spun ca zona este doar pentru localnici, este posibil să o vizitați Tabacire fără a plăti pe nimeni. După ce ajungeti acolo adresați-vă de unuia dintre muncitori, dacă puteți să vizitati și să faceti fotografii.

Koutoubia Mosque, chiar langa piata Djemaa El-Fna, este numita după piața librarilor, care a fost amplasata mai demult aici. Se spune ca minaretul moscheei Koutoubia este pentru Marrakech ca Turnul Eiffel pentru Paris. Minaretul este vizibil de la Gueliz care este conectat cu Medina prin Avenue Mohamed V. Noaptea moscheea este frumos luminata. Turistii însa nu au voie sa o viziteze !

Mormintele Saadian nu au fost descoperite pana la inceputul secolului 20. Acestea au fost conservate la fel ca si în zilele de glorie ale conducătorilor Saadian. Spre deosebire de Badi El Palace, acestea nu au fost distruse, probabil, din motive superstițioase. Intrarea a fost blocata, astfel ele au rămas neatinse de sute de ani. În interior, aproape totul este decorat cu Zelij (gresie marocane). Locatia nu ia o mulțime de timp pentru a fi explorata, dar merita cu siguranta sa fie vizitata. Daca ajungeti aici încercati sa gasiti mormintele de evrei și creștini,  notate prin marcaje diferite și de direcție.

Majorelle Gardens
Majorelle Gardens  în Gueliz are o taxă de intrare de 50 Dh
intrarea fiind mult mai scumpa decât alte atractii ale orasului. Cu toate acestea, acesta oferă un rilej de odihna din agitația de pe străzile orașului. Parcul se mândrește cu o colecție de plante din întreaga lume, inclusiv toate speciile de cactul întâlnite pe Pamânt. Înscrieți-vă aici devreme pentru a evita aglomerația.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu