Ghid turistic Murmansk - Descriere Murmansk - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Murmansk - Descriere Murmansk

Destinatii > Europa > Rusia > Orase

Murmansk este un oraș în extrema de nord-vest a Rusiei, un port maritim în Golful Kola, la 32 km de Marea Barents pe coasta de nord a Peninsulei Kola, nu departe de granița cu Rusia, cu Norvegia și Finlanda; este capitala Oblast 'cu acelasi nume. Orașul este o bază navală majoră, portul rămâne fără gheață pe tot parcursul anului, datorită Atlanticului de Nord curent ocean. Murmansk este cel mai mare oras din lume, situat în interiorul Cercului Arctic.

Când să calatoresti

Și "recomandabil să vizitati orasul Murmansk din primăvară până în toamnă, iarnă este suficient de rece, cu temperaturile medii de iarnă ajungând în jurul valorii de -10 ° (ianuarie), media temperaturilor de vară sunt ușoare și proaspete, 13 ° ( iulie), chiar dacă uneori acestea ajung la peste 30 °.

Cum sa ajungi în Murmansk

Liniile aeriene spre Aeroportul din Murmansk au mai multe zboruri zilnice din Moscova și Sankt Petersburg în Rusia dar și din alte locații, cum ar fi Soci și Rostov-pe-Don. Exista, de asemenea, mai multe zboruri pe săptămână spre și de la Tromsø și Kirkenes în Norvegia. Zboruri zilnice, de asemenea, pleacă de la Roma și Milano, cu o escală la Moscova sau Sankt Petersburg. Aeroportul este situat la 40 km sud de Murmansk, în apropierea orașului Murmashi. Transferul de la aeroport spre centrul orașului dureaza 40 de minute.
Cu feribotul ocazional există feriboturi din Barentsburg, Svalbard.
Cu trenul între Moscova si Murmansk o călătorie dureaza 35-40 de ore iar de la St Petersburg  27-30 ore, în funcție de tren. Stația este situată în centrul orașului, la 5 minute de mers pe jos Piazza celor 5 unghiuri.
Cu autobuzul puteți ajunge cu autobuzul la Murmansk din Finlanda (Rovaniemi și Ivalo) sau Norvegia (Kirkenes).  Autobuze și taxiuri sunt disponibile pe drumurile principale, și Lenina Prospekt traversează orașul de la nord la sud. Entuziaști ferventelor plimbari pe jos pot acoperi intreaga zona centrală a orașului din Poliarnie Zori Hotel (pe partea de sud a centrului), la statuia Alyosha (pe un platou, în partea de nord a orașului), în mai puțin de două ore.

Ce să vezi în Murmansk

Muzeul Regional de Istorie, Prospekt Lenina 90, ☎ 42 26 17. Deschis de la 11:00 la 17:45, închis în zilele de joi. Conține prevederi pentru diferite probleme, inclusiv ethnografia localnicilor și un afișaj de taxidermie a florei și faunei locale (inclusiv urșii polari și elani), explorari arctice, și o reprezentare extinsă a rolului orasului Murmansk în timpul celui de-al doilea război mondial. Toate performanțele sunt în limba rusă, difuzoarele se închid la ora 17:00. Taxa de intrare este de € 0.64.
Statuia Alyosha, (pe un deal lângă lac Semyonovskaya). Este o statuie mare de 30 de metri un soldat care păzește oraș. Este tipic în timpul partidelor de nunta sa se stea sub statuia pentru a savura o sticlă de șampanie. Pentru a ajunge la statuia trebuie doar să urmezi drumul spre partea de nord a lacului sau în condiții meteorologice ideale, excursioniști poat reduce distanta printre dealurile din prin partea de sud a lacului pe drumul spre Catedrala.

Muzeul Regional de Artă, Ul. Kominterna 13, ☎ 45 03 85. Deschis de la 11:00 am la 18:00 pm,  de miercuri până sâmbătă.
Muzeul Marinei, Ul. Tortseva 15, ☎ 22 14 45.
Muzeul de istorie de navigare, Ul. Volodarskovo 6, ☎ 48 13 56. Deschis de la 9:00 la 17:00, închis sâmbătă.
Muzeul Expoziția Arctica Ul. Knipovicha 6, ☎ 47 23 97. Deschis de la 9:00 la 16:00 de luni până vineri. Poate fi vizitat doar cu programare, suna si cere Tatiana cel puțin câteva zile în avans.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu