Ghid turistic St. Petersburg - Descriere St. Petersburg - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic St. Petersburg - Descriere St. Petersburg

Destinatii > Europa > Rusia > Orase

Orasul a avut mai multe denumiri de-a lungul timpului precum Petrograd si Leningrad. St.Petersburg se intinde pe o suprafata de 1.434 Km/2 si este al doilea oras ca marime in Rusia cu o populatie de 4.581.000 de locuitori. Este cea mai nordica metropola cu o populatie de peste 4 milioane de loc. din lume.

Galeria Nationala (State Hermitage) ocupa sase cladiri de-a lungul raului Neva chiar in inima orasului.Adunate de-a lungul a peste 250 de ani colectiile care le prezinta prezinta dezvoltarea artei si culturii pe pamant  din timpul Stone Age si pina in sec al 20-lea. Galeria este una dintre cele mai mari din lume cu o colectie de lucrari de peste 3 milioane.

Fortareata Patropavlovskaya ocupa un loc important in arhitectura orasului. Constructia ei a inceput la 1703 la ordinul tarului Peter 1.A foast construita pentru a fi un refugiu solid in caz de invazie dar pina in zilele noastre inca nu si-a indeplinit scopul. De-a lungul a doua secole fortareata a fost o inchisoare pentru prizonierii politici.In aceasta fortareata se afla o catedrala construita intre anii 1713-1733 sub coordinarea arhitectului Trezini pe locul unde se afla o biserica de lemn. Edificiul fiind dedicat apostolilor Petru si Pavel. In fortareata se afla si criptele multor monarhi rusi printre care si tarul Petru 1. In ziua de azi cateva muzee ocupa un loc important in acest edificiu.

Teatrul Marinsky este unul dintre cele mai vechi teatre din rusia. Constructia a inceput in anul 1783 si a fost casa operei si baletului din oras.cladirea este un simbol al culturii rusesti acest teatru putand fi legat cu nume  celebre ca si Shalyapin, Stravinsky, Petipa, Istomina, Nijinsky, Ulanova, Pavlova, Nureev, Barasnikov si Makarova.

Catedrala Nicolsky a fost construita intre anii 1753-1762 si are pe acoperis cinci cupole suflate in aur.Magnifica combinatie intre aur si fatada in culoarea abastru inchi cu columne abe da catedralei eleganta si solemnitate. Cea mai importanta relicta care se afla aici este icoanaNicolay Chudotvortsa din sec al 17-lea. Separat de catedrala a fost contruit un turn cu clopot.In acest edificiu se obisnuia ca lumea sa se roage inaintea bataliilor pe mare catedrala purtand si un sub-nume de catedrala marinarilor. In garadina care incojoara cladirea se afla un obelisc dedicat marinarilor care au murit in batalia (Alexander 3) de la 1905.Catedrala este ortodoxa.

Catedrala Isaakievsky este a 4-a ca marime din lume. A fost construita la ordinul lui Peter 1 in anul 1710.Se afla in apropierea Admiralitatii in locul unde se afla si  statuia lui Peter 1 pe cal (Cooper Horseman). In aceasta catedrala a avut loc mariajul  Ecaterinei 1 din acel moment trecand in partimoniul familiei imperiale. Cupola ajunge la o inaltime de 101 m iar edificiul se intinde pe o suprafata de 4000 m/2. Catedrala poate adaposti 12000 de credincioasi. In catedrala se afla cea mai mare fereatra vitralii din rusia cu o marime de 28.5 m/2. In timpul celui de-al doilea razboi mondial a avut norocul sa nu fie afectata prea mult dar inca se vad urme lasate de acest sumbru capitol in istoria omenirii.In catedrala se afla acum si un muzeu. Este considerata a fi una dintre cele mai frumoase si vizitate catedrale din Europa.

Columna lui Alexandru a fost contruita in semnul victoriei tarului Alexandru in razboiul din 1812. In varful columnei se afla satatuia unui inger care paseste pe un sarpe semn al victoriei bunului asupra raului.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu