Ghid turistic Ottawa - Descriere Ottawa - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Ottawa - Descriere Ottawa

Destinatii > America de nord > Canada > Orase

Ottawa, capitala tarii, situata in estul provinciei Ontario langa provincia Quebec, este o metropola care impreuna cu Carleton formeaza o singura urba cu o populatie de aproximativ 1 mil de locuitori, situand-o a patra ca marime din Canada.

Basilica Notre Dame  construita intre 1839 si 1885, catedrala in stil neo-gotic, situata pe Sussex Drive, la marginea pietei Byward, este cea mai veche biserica din Ottawa. Turnurile gemene si Madonna poleita aflate chiar in apropierea Parlamentului, ies in evidenta . Interiorul bisericii este unul sclipitor, iar decoratiunile sunt formate din motive gravate, vitralii si sute de statuete care intruchipeaza figuri din aria religioasa.

Alexandra Bridge pod pe care se afla in trecut calea ferata catre Ontario si Quebec. De-a lungul sau se afla un trotuar pietonal placat cu lemn pentru turistii care vor sa admire privelistea oferita de acesta. Pe timp de noapte podul este iluminat, iar panorama oferita este de-a dreptul superba.

Parlament Hill este centrul politic al Canadei, situat pe faleza raului Ottawa, acesta fiind practic un mozaic de trei structuri gotice cunoscute drept Aripa de Est, Cladirea Centrala si Aripa de Vest. In corpurile dinspre est si vest se afla birourile membrilor parlamenului. Casa Comunelor si Senatul se afla in Cladirea Centrala prevazuta cu un turn denumit Turnul Pacii, care este accesibil vizitatorilor fara a se percepe taxa de intrare.

Cascadele Rideau situate pe Sussex Drive, aceste cascade delimiteaza traseul raului Rideau, ce porneste din Raul St. Lawerence. Cu toate ca este mai putin spectaculoasa decat Cascada Hog`s Back, Rideau ofera o imagine pitoreasca.

National Gallery of Canada este un simbol al structurii arhitecturale din Ottawa care completeaza panorama acestuia. Galeria a fost proiectata de Moshe Safdie, constructia fiind terminata in anul 1988. La intrare, turistii sunt intampinati de o sala cu plafonul sub forma de bolta care ii indruma in Sala Mare. Aici se gasesc lucrari ale marilor artisiti precum Pissaro, Gustav Klimt si Rembrandt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Capitala Canadei îsi datoreaza numele unui trib de indieni care a adoptat o atitudine pacifista fata de albi. Aceste triburi au fost poreclite de restul triburilor indiene "Ottawa", adica "cei care fac negot cu strainii". Nimeni nu i-a uitat pe primii locuitori ai arealului actualei capitale, datorita carora a luat nastere orasul. În semn de respect fata de acestia a fost ridicata statuia indianului care priveste de pe postamentul sau la Ottawa cea acoperita de verdeata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu