Descriere Toronto - Ghid turistic Toronto - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Toronto - Ghid turistic Toronto

Destinatii > America de nord > Canada > Orase

Toronto se afla pe malul nordic al raului Ontario, Turnul CN este cel mai inalt din lume, in jurul sau aflandu-se mai multi zgarie-nori, cu zone rezidentiale, parcuri si spatii verzi.

Centrul Rogers o capodopera a arhitecturii, numita in trecut SkyDome, este primul stadion din lume cu un acoperis complet retractabil. Are o capacitate de peste 50 000 spectatori si poseda cel mai mare ecran video din lume. In incinta sa se afla un hotel cu peste 300 de camere. Centrul Rogers rivalizeaza cu Stadionul Olimpic din orasul Montreal.
Casa Loma o cladire cu aspect de castel medieval, construita de Sir Henry Pellatt, un multimilionar canadian si unul dintre primii care a exploatat potentialul economic al Cascadei Niagara.

Muzeul de arta ceramica prezinta obiecte de ceramica precolumbiana (Nazca, Peru si Mexic), portelan european (Delft, Meissen, Vienna, Sevres) si majolica italiana.

Cea mai mare cladire de sine statatoare în cele doua Americi si punct de reper urban dominant este din 1976 Canadian National Tower, finalizata în scurt, CN Tower. De la finalizarea sa pâna la topping din Turnul Canton mai 2009 el a fost cu inaltimea de 553 de metri cel mai înalt turn de televiziune din lume. Turnul este cu aproximativ doua milioane de vizitatori pe an una dintre cele mai vizitate cladiri din America de nord. Pâna la 12 Septembrie 2007  fost CN Tower si cea mai inalta structura de sine statatore în lume. Acest loc a fost luat de Khalifa Burj în Dubai cu 828 de metri. Turnul are un restaurant rotativ si o punte de observatie la 342 si 346 de metri înaltime si o platforma  (Sky Pod) un pic mai jos de catargul antenei la o înaltime de 447 metri care a fost pâna în anul 2008 cea mai mare platforma de vizualizare din lume.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu