Descriere regiunea Algarve - Ghid turistic Algarve - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere regiunea Algarve - Ghid turistic Algarve

Destinatii > Europa > Portugalia

Algarve este o regiune din sudul Portugaliei, care se întinde pe aproximativ 5412 km pătraţi. Regiunea respectivă coincide cu districtul Faro, care îşi are centrulpolitic, administrativ şi cultural în oraşul Faro, cunoscut şi pentru Aeroportul Internaţional Faro sau Universitatea Publică din Faro. Datorită condiţiilor naturale, climaterice, dar şi economice, create în regiunea Algarve, aceasta se socoate cea mai populată din Portugalia, iar în perioada de vară, populaţia creşte aproape de trei ori, ajungînd la 7 milioane, pe contul turiştilor străini. Dar însumînd numărul turiştilor străini cu cei autohtoni, se obţine o cifră de circa 10milioane de vizitatori anual. În perioada anilor 1960, Algarve devenise deja o destinaţie turistică destul de populară, în special pentru locuitorii din Marea Britanie. Mai apoi, faima despre condiţiile care se creau pentru turişti, a ajuns şi în Olanda, Irlanda, Germania, Algarve devenind pentru toate aceste ţări un obiectiv turistic comun. Pe lîngă plajele şi restaurantele sale, Algarve a investit destul de mult în crearea unei reţele de terenuri de golf, ceea ce i-a garantat un loc sigur printre turiştii iubitori de a petrece timpul activ. De asemenea, Algarve atrage prin climatul mediteranean favorabil, prin plajele întotdeauna în perefectă stare şi, nu în ultimul rînd, prin bucatele gustoase şi la un preţ redus. În Algarve, deseori se organizează pelerinaje religioase, cunoscute şi sub numele de Sanctuarul Fecioarei de pietate. Astfel, anual, la aceste pelerinaje vin mii de pelerini catolici. Algarve se împarte în mai multe regiuni: Barlavento, Serra Algarvia şi Sotavento, fiecare dintre acestea avînd în componeţă anumite oraşe şi puncte turistice.

Spre exemplu Portimao este unul dintre cele mai mari şi mai atractive oraşe din regiunea Algarve, Portugalia. Cartea de vizită a acestuia sunt restaurantele şi localurile care oferă vizitatorilor o gamă largă de alegere a bucatelor, care, în general, aparţin bucătăriei naţionale. Sardinele la grătar sunt considerate cele mai renumite. De asemenea, Portimao este cunoscută pentru plajele sale, unele mai la vedere, iar altele mai puţin. Pentru cei care sunt deja iniţiaţi in obiectivele turistice ale oraşului, numele Plaja Praia da Rocha, va fi, cu siguranţă, unul cunoscut. Pentru a ajunge la plaja respectivă, va trebui să parcurgeţi 30 de minute din centrul oraşului. Dar , nu vă faceţi griji, pentru că tot drumul pînă acolo prezintă o zonă comercială cu diverse magazine specializate în comercializarea hainelor, bijuteriilor, şi obiectelor de artă.

Algarve este cunoscută şi drept o regiune gazdă deosebit de atractivă, cu multe hoteluri, unele dintre care amplasate chiar pe plaje. Unul dintre acestea este Algarve Casino Hotel, care este cel mai renumit hotel de pe plaja Rocha. Acesta dispune de 193 de camere, toate aranjate în stil arab. Majoritatea, mai exact, 143 dintre ele, au o terasă cu ieşire la mare. Printre facilităţile de confort pe care le mai oferă hotelul, se numără un cazinou şi 2 piscine încălzite. Un alt hotel, situat la jumătate de cale dintre portul Portimao și orașul istoric Lagos, este
Le Meridien Penina Golf, care oferă turiştilor cîteva terenuri de golf, un club de noapte, cît şi diverse programe de divertisment pentru copii. Le Meridien Penina Golf se socoate a fi unicul hotel din Algarve, în care turiştii au ieşire directa din clădire pe terenul de golf. Pe lîngă toate aceste facilităţi, hotelul dispune de un bazin de înnot pentru copii, iar altul pentru adulţi, un teren de fotbal, şi spaţii amenajate pentru practicarea fitness-ului. Cu alte cuvinte, hotelul Meridien Penina Golf este destinat amatorilor de sport, sau chiar celor care fac sport de performanţă. Hotelul în sine, dispune de 202 camere.

În
regiunea Albufeira se găseşte un hotel de 4 stele, cunoscut sub numele de Hotel Vila Gale Praia. Gama de servicii pe care v-o poate oferi hotelul este foarte diversă. În primul rînd, este vorba de o saună şi o cadă cu hidromasaj. Cei care doresc să se ocupe cu sportul, pot practica fitnessul într-o sală special amenajată. După o zi plină de activităţi, turiştii se pot relaxa într-un centru SPA, sau pot ieşi la terasă pentru a se delecta cu aerul proaspăt al serii. În camerele de hotel propriu-zise, sunt garantate condiţii precum: televiziune prin cablu, televizoare cu ecran plat. Pînă şi tipul pernei pe care doriţi să vă odihniţi este la alegerea dvs. În barul hotelului, puteţi să vă delectaţi cu anumite cocktail-uri şi gustări, dar aveţi libera alegere de a merge la un restaurant din apropiere, pentru a încerca şi bucatele oferite acolo. Mai mult decît atît, pentru doritorii de a vizita obiectivele turistice din regiune, există o recepţie, cu personal avizat în domeniu, care informează turştii despre potenţialele locuri necesar de vizitat. De asemenea, în apropiere de Hotelul Vila Gale Praia sunt localuri precum Praia dos Pescadores, Bullring Albufeira şi un Shopping Center.

Pentru cei care-şi permit cazarea într-un hotel de 5 stele, alegerea ideală ar fi
Vila Joya, care oferă o panoramă incredibilă a mării. De asemenea, sunt garantate mai multe facilităţi de confort, precum: un jacuzzi care se încălzeşte, o piscină la aer liber, seif  în fiecare cameră, pentru cazul în care aveţi de păstrat obiecte de valoare, o spălătorie şi o saună. Doritorii de a se relaxa, pot beneficia de o baie cu aburi în stil turcesc, sau servicii de masaj. Toate camerele sunt dotate cu aer condiţionat şi cu un minibar. De asemenea, toţi au conexiune la internet. Afindu-vă în Algarve, veţi putea beneficia de mese copioase şi destul de accesibile, în cele mai rîvnite restaurante.

Restaurant O Boteco întotdeauna s-a remarcat pentru calitatea sporită a bucatelor preparate aici, în special pentru bucatele specifice regiunii, precum: platouri întregi cu fructe de mare, sau mîncare la grătar. Pe lîngă aceste servicii, de o însemnătare mare este şi anturajul în care se află restaurantul, pentru că acesta dispune de o vedere panoramică spre mare şi spre o plajă de vis, aşa şi numită Praia do Paraiso.

Restaurantul Gusto de Heinz Beck se găseşte în interiorul hotelului Conrad Algarve. Specific pentru acest restaurant este stilul sobru, clasic, elegant. Bucatele care vi se propun, aparţin culinăriei mediteraneene, iar localul în sine, este înfrumuseţat cu vederi, care  au prezent, în preponderenţă motivul mediului rural. Denumirea localului provine de la Gosto, care din portugheză ar însemna gust. Tot ceea ce se propune în meniu este preparat sub conducerea bucătarului-şef Heinz Beck, considerat un master în gastronomie. Bucatele pregătite din peşte, fructe de mare, legume, este totul o inovaţie, nemaîntîlnită pînă acum în meniul altor restaurante. Aşadar, ceea ce veţi gusta aici, ar putea fi o surpriză plăcută şi pentru dvs.

Restaurantul Florian vă va oferi, în primul rînd, un meniu delicios, şi bucate preparate aproape că impecabil . Ambianţa este, la fel, una plăcută şi relaxantă.Restaurantul se află într-o locaţie liniştită, în renumitul Triunghi de Aur al regiunii Algarve. Construcţia propriu-zisă uimeşte prin designul său. Este vorba despre un decor cu căpriori din lemn de culoare închisă, pe pereţi gravuri, iar podeaua acoperită cu gresie de culoare galbenă, care crează o atmosferă caldă. În perioada de vară, o uşă mare din sticlă, este menţinută mereu deschisă, permiţind aromei de flori şi de plante tropicale care împînzesc grădina, să inunde interiorul retaurantului. Iar pentru confortul deplin, pe fundal, întotdeauna se aude muzică liniştită.

Albufeira este un oraş din Algarve, care s-a dezvoltat pe baza unui sat mic de pescari, devenind în scurt timp o atractivă zonă turistică. Mulţi dintre cei care au fost măcar odată în oraş, aleg din nou să vină aici pentru a-şi petrece vacanţa, beneficiind de numeroase servicii oferite de restaurante, baruri, magazine, hoteluri, cluburi etc. Pentru a ajunge în centrul oraşului, este suficient să luaţi un autobus, care va face doar 6 km pentru a ajunge la destinaţie. Deseori, turiştii rămin indignaţi de absenţa WiFi-ului in staţie, dar trebuie să ştiţi că alături de staţie este o mică cafenea, în care clienţilor li se oferă gratis WiFi. Plajele din Lagos sunt alegerea perfectă pentru cei care optează pentru o vacanţa cu mult soare, nisip şi distracţie. Pe plaje se organizrază excursii şi petreceri pentru toată familia.

Plaja Praia da Batata este locul ideal pentru pasionaţii de navigaţie. În imediata apropiere, este un club pentru doritorii de a practica acest gen de activitate, de aceea, deseori, veţi vedea bărci staţionînd, sau ieşind din port. În apropiere plajei, se află şi o cetate, Ponta da Bandeira, care impresionează prin arhitectura sa. Astfel, mulţi dintre cei care aleg să viziteze fortăreaţa, fac un popas şi pe plaja Praia da Batata.
Pentru familiile care aleg să petreacă vacanţa în Algarve, locul ideal este plaja Praia do Camilo. Deşi este o plajă destul de mică, este foarte frumos aranjată şi prezintă anumite facilităţi pentru turişti. Spre exemplu, deţine o parcare destul de încăpătoare, ceea vă permite să veniţi aici cu automobilul, luindu-vă întreaga familie. De asemenea, veţi putea să vă relaxaţi într-un restaurant, servind băuturi sau bucate uşoare. Cu alte cuvinte, plaja este ideală pentru doritorii de relaxare într-o atmosferă liniştită. Deseori, pe plajă sunt observate cupluri de îndrăgostiţi.

Dar, pe lingă plaje, magazine, restaurante, cluburi de noapte, Algarve se poate mîndri cu mai multe monumente istorice, naturale şi arhitecturale.
Muzeul Regional Lagos este situat lingă Biserica Sf. Anton şi prezintă cel mai mare interes, atît pentru turişti, cît şi pentru localnici. Muzeul prezintă o coleţie de obiecte, destul de ciudate şi rare precum şi comori a căror valoare este inestimabilă. De o însemnătate sporită sunt nişte veşminte purtate de regele Sebastio la ultima liturghie, precum şi un pomelnic care datează din secolul XVI şi în care pot fi observate scene din Buna Vestire, întruchipindu-l pe Iisus Hristos în Templu. Tot în Lagos se găseşte Science Center din Lagos, care a fost deschis oficial în anul 2009, la 29 ianuarie. Tematica tuturor materialelor sunt descoperirile portugheze şi navigările efectuate in secolul XV-XVI. Printre cele mai relevante teme sunt: cartografia, construcțiile navale și astronomia. Tot aici, a fost instalat un conac, datînd încă din secolul al XVIII-lea şi care a fost donat de Maria Boulain Fogaca. Complexul respectiv mai include cîteva terase şio  grădină.

Pentru doritorii de a vizita un muzeu arheologic, începind cu orele 10:30 se deschid uşile
Muzeului Arqueologic din Albufeira, care conţine o colecţie de artefacte maure. De asemenea, unii turişti au rămas plăcuţi impresionaţi de obiectele arabe, care datează din secolul al X-lea.

Algarve, întotdeauna s-a remarcat prin originalitatea monumentelor sale. Nu face excepţie în acest sens nici parcul
Cova dos Mouros, care se întinde pe 1000 de metri şi este unic prin tematica sa. Acesta a fost construit pe o mină preistorică de extracţie a cuprului, şi de-a lungul parcului poate fi observată reconstrucţia unor locuinţe primitive, cît şi simularea unor figurine de fiinţe umane.
Chiar în centrul regiunii Algarve, este situat parcul Algarve de Zoo Marine, care prezintă o varietate de activităţi de divertisment pentru toată familia. Dacă vreţi să descoperiţi lumea marină, atunci puteţi vizita acvariumul, care prezintă o diversitate mare de peşti.Pentru a vă afla în mişcare, puteţi participa la excursiile organizate pe teritoriul parcului. Nu mai puţin interesante sunt spectacolele pentru pici, dar şi părinţi, sau vizitarea unei săli de cinema în 4 şi 5D.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu