Sfaturi pentru turisti in China - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Sfaturi pentru turisti in China

Destinatii > Asia > China

În China o sa intalniti una dintre cele mai vechi culturi de pe pamant o cultura care este destul de necunoscuta chiar si in zilele noastre europenilor. Doar dupa descoperirea ei de catre Marco-Polo lumea a inceput sa afle mai mult destre China. El amintea de portelanuri foarte subtiri si meticulos pictate, de pânzeturi fine, de ondimente si perle care nu le mai vazuse inainte.

În zilele noastre de cand China si-a deschis portile catre vest se afla pe un drum asscendent foarte rapid. Pe de alta parte toata lumea stie ca acelasi guvern care este atat de prietenos cu tarile din vest, cenzeaza majoritatea artistilor si intelectualiror din tara.

Pentru a putea calatori in China aveti nevoie de o viza care o puteti lua de la ambasada Chinei din Bucuresti. Durata de prelucrare a actelor este c-am de doua saptamani. Viza este de maximal 3 luni. Hotelul in care va gazduieste in china are responsabilitatea de a va anunta la politia orasului respectiv in primele 24 de ore dupa sosirea dumneavoastra.

Voltajul este de 200 v ca si in Europa insa dozele din perete sunt diferite asa ca ar fi bine daca ati fi inarmat cu un adaptor.

Moneda nationala este yuan-ul.exista bancnote de 1,2,5,10,50 si 100 Yuan. Travelcheks si carti de credit sunt acceptate in hoteluri si magazinele mari din orase.Se pot ridica bani gheata si de la automatele bancilor cu conditia sa aveti o carte de credit Visa , Maestro,Mastercard sau American exppress.

Telefoanele in caz de urgente sunt: 110 politia, 119 pompierii, 120 ambulanta, 122 in caz de accident rutier.

Nu exista o ora exacta de inchidere a magazinelor dar majoritatea au deschis intre 9:30 si 19:00. Bancile au o pauza de masa intre orele 12:00-14:00. Majoritatea muzeelor si templelor sunt deschise intre 9:00-16-17:00.

În restaurante si hoteluri este asteptat un bacsis de 10% (acest lucru in marile orase doar). Cand luati un taxi incercat sa va intelegeti cu taximetristul inainte de a va urca in masina. Întrebati-l cat vrea pina la destinatia respectiva si interesati-va inainte in hotel de u suma aproximativa care ar fi reala ALTFEL!!!!!! ( nu uitati ca este o tara in care populatia saraca predomina).

Diferenta de ore intre Bucuresti si Peking este de 7 ore +.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ati vizitat deja China ? Daca aveti si alte sfaturi postati-le aici !
 
Topuri - Cei mai înalti munti din lume
Topuri - Cei mai înalti munti din lume
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu