Ghid turistic Pomorie - Descriere Pomorie - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Pomorie - Descriere Pomorie

Destinatii > Europa > Bulgaria > Orase

Statiunea Pomorie Pomorie este un oras si statiune la malul marii, în sud-estul Bulgariei, situat pe o peninsula stâncoasa îngusta, în Golful Burgas pe sud bulgara a Marii Negre Coast. Acesta este situat în provincia Burgas la 20 km de Burgas si la 18 km de Sunny Beach. Ultrasaline laguna lacului Pomorie, cel mai nordic de Lacuri Burgas, se afla în imediata apropiere.

Este centrul municipiului Pomorie.

Pomorie este un oras antic si astazi o destinatie turistica importanta. Din septembrie 2005 are o populatie de 14600 si primarul este Petar Zlatanov.

Antice grecesti si centrul de colonie romana
Posibil fondat în secolul 5 î.Hr. sau patra ca o colonie de Apollonia (azi Sozopol), Anchialos a fost mentionat în Geographica lui Strabon ca un oras mic. Acesta a fost capturat pentru scurt timp de Messembria (Nesebar) în secolul 2 ien, dar recucerita de Apollonia si zidurile sale fortificate distruse.


Locul de amplasare a Pomorie în BulgariaThe vest coasta Marii Negre a fost în cele din urma cucerita de romani sub Marcus Licinius Crassus, în 29-28 î.Hr., dupa campanii continua în zona înca din 72-71. Zid a fost reconstruit între timp, dupa cum arata Ovidiu în 9 AD drum spre Tomis. La începutul anilor prima d.Hr. Anchialos a fost centrul unui Stratégia a regatului odris vasal, si orasul avea o populatie traca în secolul 6 AD în functie de istoricul bizantin Procopius devreme. Ca regatul odris auto-independenta a fost eliminat în 45 d.Hr., Anchialos a devenit parte a provinciei romane din Tracia si a fost proclamata în mod oficial un oras sub împaratul Traian. În momentul în care orasul controlate un vast teritoriu de granita ca Augusta Trajana (Stara Zagora), si de a ajunge Tundzha la vest, invecinandu-se ca a Messembria la nord si la malul sudic al lacului Burgas la sud. Anchialos dobândit aspectul unui oras roman si care au înflorit considerabil în 2 si 3 lea sub dinastia Severan, seving ca de import cele mai importante si statia de export din Tracia.

Anchialos a fost eliberat de sub dominatia otomana pe 27 ianuarie 1878 si a devenit parte a Rumelia de Est ca un centru de kaza în sangeacul Burgaz Bulgaria unificate pâna în 1886. Pe parcursul secolului 19 si 20 a pierdut treptat cea mai mare parte importanta sa în sudul coasta bulgara a Marii Negre în detrimentul Burgas dezvoltare rapida. Se impunându-se ca un centru de productie de vin si sare si a fost redenumit Pomorie în 1934. Orasul cazati multi refugiati bulgari din Tracia de Est, în principal, de la aproximativ Lozengrad dupa primul razboi mondial, care la înlocuit pe grecii care au fugit în primul deceniu al secolului 20, în 1906 au fondat Nea Anchialos în Grecia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Harta Promorie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu