Ghid turistic Tbilisi - Descriere Tbilisi - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Tbilisi - Descriere Tbilisi

Destinatii > Asia > Georgia

Tbilisi este capitala si cel mai mare oras al Georgiei situat pe raul Kura, cu o suprafata de 350 kmp. si o populatie de aproximativ 1,5 milioane de locuitori. Orasul a fost fondat de catre Regele Vakhtang I Gorgasali al Georgiei in perioada 452-502.
In nord Tbilisi se invecineaza cu Saguramo Range, la est si la sud-est cu Iori Plain, la sud si la vest cu diferite zone ale regiunii Trialeti Range.


Clima
Clima este de tip tranzitional, are atat caracteristici ale climei umede subtropicale cat si ale climatului continental bland. Temperaturile variaza de la -2.6 la 30.4


Principalele atractii: Turul Vinului, Muzeul Janashia, Biserica Sfintei Treimi(Sameba), Muzeul de Arta al Statului Georgia, Muntele Mtatsminda, Catedrala Sioni, Fortareata Narikala, Baile Sulphur, Biserica Metekhi. Alte atractii: plantatiile de ceai, statiunile alpine Gudauri si Bakuriani, drumetiile in Parcul National al Georgia, incluzandtea Mestia-Svaneti, Borjomi-Haragaili, Tevali-Gurjaani. Georgia este foarte cunoscuta ca un producator important de vin. Vinul este considerat a fi cel mai bun din cultura post-sovietica. Regiunea este cunoscuta pentru vinul Kakheti.
Aeroport Tbilisi
Aeroportul este la 15 km de centrul orasului.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu