Ghid turistic Tirana-Descriere Albania - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Tirana-Descriere Albania

Destinatii > Europa > Albania

Capitala si cel mai mare oras, Tirana (700.000 locuitori) este situata pe râul Ishm, aceasta fiind centrul industrial si cultural al Albaniei.
Se intinde pe o suprafata de 41 km patrati si are 11 cartiere.La poalele muntilor Dajti  Tirana are un relief deluros.Pina la marea Adriatica sunt doar 30 de km.
Principalele atractii: Piata Skanderbeg, Moscheea Et’hem Bey, Turnul cu Ceas, Cladirile Guvernamentale, Muzeul National, Sediul Central al Ordinului Sufi Bektashi, Biserica Romao-Catolica Sf. Paul, Biserica Ortodoxa Sf. Prokop, Biserica Romano Catolica Sf. Maria, Podurile Tabakeve si Terzive, Moscheea si Mormantul lui Kapllan Hysa, Biblioteca Nationala, Fortareata din Petrela, Palatul Culturii, Monumentul Skenderbeu, Monumentul Mother Albania, Academia Stiintelor, Galeria Artelor Figurative, Centrul Cultural International, Muzeul National de Istorie.

Piata Skanderbeg - un extraordinar spatiu în aer liber situat în centrul orasului; poarta numele eroului albanez cu acelasi nume.
Turnul cu Ceas dateaza din 1822, însa a fost înaltat pâna la 35 de metri în 1928, odata cu montarea unui ceas de origine germana. Turnul este simbolul capitalei Tirana.
Moscheea Et‘hem Bey. Considerata singurul obiectiv turistic remarcabil din oras, moschea este amplasata chiar în principala piata a capitalei. Ea a fost închisa pe timpul dominatiei comuniste, iar în 1991 a fost redeschisa fara permisiunea autoritatilor. Pentru a intra în moschee trebuie sa va scoateti pantofii, iar femeile pot vizita o aripa separata a cladirii.
Palatul Culturii - gazduieste Teatrul de Opera si Balet si Biblioteca Nationala. A fost construit în 1963 pe locul fostei Cladiri comerciale, iar prima caramida a fost pusa de liderul sovietic Nikita Hrusciov.
Centrul Cultural International, cunoscut sub denumirea de Piramida, este un muzeu dedicat dictatorului albanez Enver Hoxha. Proiectat de fiica dictatorului, costurile acestei constructii fiind cele mai ridicate comparativ cu celelalte cladiri din oras. Dupa prabusirea sistemului comunist s-a transformat într-un centru de conferinte si discoteci.
Kalaja - Cetatea lui Iustinian. Construita în secolul VI, Cetatea lui Iustinian a fost amplasata la rascrucea drumurilor principale dinspre est-vestul si nord-sudul Tiranei. Aripa stânga a cetatii este reprezentata de un zid de piatra înalt de sase metri si e învelita de iedera.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu