Descriere Ucraina - Ghid turistic Ucraina - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Ucraina - Ghid turistic Ucraina

Destinatii > Europa > Ucraina

Republica Ucraina se intinde pe o suprafata de 603.000 Km/2 si este impartita in 25 de regiuni.Tara are o populatie de 49.5 milioane de locuitori iar limba vorbita este limba ucraineana pe linga care se vorbeste si limba rusa.Moneda nationala este griwna divizata in 100 de copeici.

În partea de sud a tarii se afla o campie roditoare scaldata de apele sarate ale Marii Negre.Pamantul negru da posibilitatea sfrutarii cerealelor la maxim.Tara este strabatuta de raul Dnjepr cu afluentii sai Pripjat si Desna precum si de raul Dnjestr.Muntii Ucrainei sunt muntii Carpati(Hoverla 2061 m) in partea de sud - vest a tarii precum si in regiunea Krim Crimeea (Gurzuf 1545 m) in sudul extrem al tarii.Clima este continentala,doar in regiunea Krim are accente mediteraneene. Ierni reci si veri foarte calduroase in ultimii ani.Temperaturile medii in regiunea Kievului se ridica iarna la -5 grade iar vara la 25 grade celsius. In Ucraina exista peste 3000 de lacuri naturale multe fiind surse de ape minerale.Tara are 15 Parcuri nationale..


--------------------------------------------------------------

Populatia tarii este alcatuita in proportie de 73% din ucrainieni carora l-i se adauga un procent de 22% rusi precum si tatari si evrei. Majoritatea sunt de credinta ortodoxa sau greco - catolica dar exista si o minoritate musleema si evreiasca.
72 % din suprafata tarii este folosita in scopuri agrare Ucraina fiind considerata pina la despartirea de Uniunea Sovirtica,hambarul imperiului sovirtic.Din cei 23.000 km de cai ferate cca.8600 sunt electrificate. Caile rutiere sunt destul de dezvoltate 172.555 km de stara asfaltata.Turismul reprezinta o ramura importanta a industriei tarii. Cele mai mari atractii ale tarii sunt capitala Kiev cu o istorie si cultura foarte bogata si Krimul care cu o multime de staiuni formeaza riviera ucraineana.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu