Ghid turistic Zagreb - Descriere Zagreb - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Zagreb - Descriere Zagreb

Destinatii > Europa > Croatia > Orase

Zagreb - Capitala Croatiei,  este o metropola specifica centrului Europei,ce combina eleganta arhitecturala a secolului XIX cu diversiuni culturale si distractii moderne. Aflat la poalele Muntelui Medvednica, pe cele doua dealuri istorice Gradec si Kaptol, traversat de raul Sava, Zagrebul este format din trei orase: Orasul de Sus, cu pacea si linistea timpurilor trecute, Orasul de Jos, cu forfota unei capitale europene, si Noul Zagreb, o expozitie a urbanismului si arhitecturii moderne.
Orasul este situat la o altitudine de 122 m fata de nivelul marii.

Zagreb (800.000 locuitori) a devenit capitala tarii in 1557, fiind legata prin autostrazi de Belgrad si Budapesta si se poate lauda cu un numar impresionant de obiective turistice, Cetatea din Zagreb, Catedrala Sf. Marcu sau Orologiul Solar fiind doar cele mai importante.

Zagreb (germana: Agram, maghiara: Zágráb) este capitala Croatiei. Populatia orasului este 973.667 de locuitori (1.609.525 în zona metropolitana). Este situat pe versantul muntelui Medvednica si pe malul râului Sava, la o altitudinee de 120 m. Amplasarea favorabila din punct de vedere geografic în partea de sud-vet a bazinului panonic, care se extinde spre regiunile alpina, dinarica, adriatica si panonica, ofera cea mai buna legatura de trafic între Europa centrala si Marea Adriatica.

Pozitia în trafic, concentrarea industriala (prelucrarea metalului, electricitate, textile, industria chimica, farmaceutica, tipografica si a pielii, prelucrarea lemnului, industria hârtiei etc.), institutiile sale stiintifice si traditia industriala sublineaza pozitia sa economica fruntasa. Orasul este relativ prosper dupa standardele est-europene, cu toate ca veniturile medii si preturile sunt mai mici decât în vest.
În Zagreb se afla institutiile administrative centrale ale statului (legislative, judiciare, executive, monetare, de aparare, de sanatate, culturale, educationale s.a.m.d.

Acest text a fost preluat de pe situl Wikipedia si este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu