Ghid turistic Barcelona - Descriere Barcelona - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Barcelona - Descriere Barcelona

Destinatii > Europa > Spania > Orase

Barcelona este capitala regiunii autonume Catalonia din Spania si are o populatie de 1.604 milioane de locuitori. Se intinde pe o suprafata de 100 km/2 si este cel de-al doilea oras ca marime din tara. In Partea de nord a orasului sunt situate plajele fine pe care oricare turist care ajunge aici trebuie sa le incerce.
La est de promenada orasului(unde gasiti si statuia lui Christoph Kolumbus) se afla Barri Gotic(cartierul gotic) cu catedrala orasului. Cartierul este impanzit de biserici si monumente majoritatea in stil gotic.

Un pic mai la nord este situat orasul nou construit in sec al 19-lea.In aceasta parte a orasului(Eixample) se afla si simbolul Barselonei(biserica Sagrada Familia) construita de arhitectul Gaudis.Fatada biserici este decorata cu sculpturi din viata lui Isus Cristos. Biserica se afla inca in constructie si in forma sa finala ar trebui sa aiba 18 turnuri dintre care cele mai inalte sunt deja de 125 m. Ultimul turn care se afla in constructie inca ar trebuie sa fie cel mai inalt turn  de biserica din lume si ar ajunge la o inaltime de 170 m. Gaudi moare insa in 1926 si nu lasa schite pentru continuarea bisericii. Unii spun canoul arhitect Josep maria Subirachs nu continua stilul lui Gaudi. Biserica se presupune ca va fi gata in appx.40 de ani.
Pentru cei care vor sa viziteze cit ma multe muzee cel mai bun loc ar fi  cartierul Montjuic situat in partea de vest a orasului:muzeul celui mai renumit artist catalan Joan Miro,muzeul national de arta catalunia.In acest cartier se afla si stadionul olimpic(Estadi Olimpic Lluis Companys),stadion folosit de echipa locala Espanyol Barcelona.
Cel mai vizitat muzeu din Barselona este Muzeul Piacasso.Aici se afla cea mai mare colectie de picturi a artistului.
Alte muzee si destinatii in Barselona:Parcul Güell,Palatul muzici Catalane,Muzeul Clubului de fotbal Barselona.Manastirea (Monestir de Pedralbes).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu