Ghid turistic Cadiz - Descriere Cadiz - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Cadiz - Descriere Cadiz

Destinatii > Europa > Spania > Orase

Cadiz este capitala provinciei Cadiz, din regiunea Andaluzia, Spania.
Acesta este declarat a fi cel mai vechi oraș din Europa de Vest și a fost fondat de marinarii fenicieni în urmă cu aproximativ 3.000 de ani, cu rol de fortăreață comercială. Dovezi  arheologice pot fi găsite peste tot în jurul vechiului oraș. Exponatele arheologice plasate în  Muzeul Plaza de Mina  sunt  foarte interesante, în special două sarcofage  din piatră de origine feniciană. De asemenea, merită a fi  vizitate ruinele unui  teatrul roman, situat  chiar în spatele Catedralei Vechi.
Zidurile masive din piatră, care pot fi văzute în jurul orașului vechi au fost construite în 1596, pentru a proteja orașul de atacul pirat britanic, precum  și fortărețele de aici: San Sebastian și Santa Catalina. Astăzi, acestea  sunt deschise, în  permanență,  pentru  vizitele publicului larg.

Nu trebuie să ratați festivitățile și sărbătorile din Cadiz. Spre exemplu, Carnavalul  din Cadiz, reprezintă  una dintre cele mai vechi și cele mai cunoscute sărbători din Spania, de multe ori citată ca a treia- cea mai mare sărbătoare  din lume. De obicei, luna februarie, în week-endul  înainte de Miercurea Cenușii este,  cea mai încărcată cu evenimente,  astfel încât, la sigur, va trebui să aveți un calendar cu dvs, unde vor fi marcate toate aceste evenimente. Pe parcursul carnavalului, sau oricărui alt eveniment, veți vedea  o mulțime de persoane cântând, dansând, sau mascați în costume.  De asemenea, sunt o mulțime de grupuri informale care cântă pe  vechile  străzi orășenești , iar, de obicei, acestea sunt cu critici puternice asupra politicii locale, naționale și internaționale,  uneori ajungând să atingă  până  și  familia regală. Este bine să rezervați din timp biletele pentru această destinație, mai ales atunci când vine vorba despre o călătorie în sezonul de vârf. Spre exemplu, numărul turiștilor  pentru săptămâna de Carnaval este aproape dublu. O modalitate de a te distra la Carnaval, fără a irosi prea mulți bani și, probabil, modul cel mai preferat de localnicii din Andaluzia, este să te urci  la bordul unui tren de după-amiază pentru  a merge la Cadiz  și  să petreci noaptea cântând și dansând , apoi să prinzi primul tren înapoi, așa încât, spre  dimineață, să fii la locul de pornire.  O altă opțiune, destul de des practicată în sezonul festivalurilor este dormitul  pe plaja publică, dar înainte de asta, asigurați-vă că aveți o pătură sau un  sac de dormit, ambele dintre care,  pot fi stocate în dulapurile de la gară. Ceea ce se cere de la dvs este doar bunul simț și păstrarea  curățeniei.
La capătul de nord al orașului vechi, la "
Playa de la Caleta”,  vă puteți bucura de cele mai frumoase  apusuri  de soare din  Spania. Principalele plaje ( Santa Maria del Mar , Victoria  și Cortadura ) încep de la marginea orașului vechi și continuă de-a lungul orașul nou  și pe de-a lungul drumului  spre San Fernando.  În total, acestea constituie aproximativ 10 km din cele mai largi și mai curate plaje pe care le  veți găsi în Europa. Aici puteți face băi de soare, precum și vă puteți scălda  în condiții de siguranță, cu începere din luna mai și până în octombrie. Căldura verii este, de obicei, temperată de o briză a Atlanticului, iar în zilele în care bat vânturi puternice,  feriți-vă de plajă, pentru că nisipul  care se adună în aer, ar putea fi destul de periculos.

Plaja Victoria  se găsește  la o scurtă plimbare cu autobuzul, departe de orașul vechi  și  este amenajat  foarte confortabil și frumos. Apa este foarte curată și permite  practicarea unei game largi de activități, inclusiv fotbal pe plajă și volei , surfing, etc.
În Cadiz, veți găsi unele dintre cele mai bune și mai proaspete bucate, pregătite din pești  și crustacee . Cel mai bine, acestea se consumă  fierte: crustacee simple fierte( de diferite dimensiuni: de la creveți mici până la homari ), la grătar sau la cuptor: pește întreg , cum ar fi Lubina ( bass ) sau dorada ( plătica ) , sau prăjit cu un strat de făină (în special puntillitas ( pui de calmar ) și Boquerones.

Dacă doriți să mâncați pește și crustacee, la un preț nu foarte înalt,  puteți  trece pe  la Calle Zorrilla (acesta presupune mai multe baruri tapas și vânzătorii de stradă ) sau pe la Calle de la Palma ( mai multe restaurante cu terase în aer liber ).

Totuși, pentru a vă simți răsfățat, cel mai bun loc din oraș este Restaurantul  El Faro. Dar chiar și aici, produsele alimentare pot să  nu fie  foarte scumpe.

  Alameda de Apodaca este un bar modern, cu mâncare bună, tradițională a la Cadiz . Totul este extrem de ieftin ( toate felurile de mâncare costă  între € 3-5 dacă luați o gustare la bar și în jurul a € 12 - € 14, dacă aveți o masă rezervată). Mai mult decât atât,  cantitățile din farfurie sunt chiar generoase. Barul este situat pe linia de coastă și, ca atare, poziția barului este strategică, deoarece aceștia pot alege din variațiile de pește care se extrag în fiecare zi.

Restaurantul El Aljibe este foarte rafinat și este situate la parterul clădirii. El Aljibe  este  un motiv suficient pentru a ajunge la Cádiz. Bucătăria deosebită, concepută de  bucătarul  Pablo Grosso este o combinație delicioasă de tradițional și străin - brânza de capră pe pâine piuliță cu sos de afine, dovlecei și creveți,  lasagna,  sunt doar câteva dintre bucatele pe care le găsiți în meniu.
Restaurantul
La Gorda Te Da De Comer. Caracteristic acestui local îi sunt alimente incredibil de gustoase la prețuri incredibil de mici, totul pe fundalul unui design interior  pop - art. Gusturile sunt fresh și inovatoare, dar cei care vin aici, de cele mai multe ori, solicită feluri  de mâncare tipic locale. Nu este de mirare, deci, faptul că pentru a cîștiga o masă, concurența între clienți este destul de acerbă. Aceștia sunt nevoiți să ajungă  acolo cel puțin cu 10 minute înainte de deschiderea restaurantului, pentru a evita o lungă perioadă de așteptare la coadă.

Printre cele mai solicitate bucate sunt: carne de pui cu sos de Marie - Rose, vinete prăjite cu miere și alte preparate delicioase.
Puerto de Santa Maria, Cadiz  este un loc excelent pentru degustarea  celor mai bune preparate din bucătăria tradițională Cadiz. În general, bucatele  în Golful Cadiz se prepară pe bază de pește și crustacee din Oceanul Atlantic și sunt garnisite cu legume. Omlete, creveți mici, Rota cu plătică și supă din fructe de mare, sepie cu cartofi, scoici, pește și macrou marinate cu tăiței - sunt doar câteva dintre bucatele pe care le veți găsi în meniu. Vinul este de la Jerez - Xeres - Sherry și Manzanilla - Sanlúcar de Barrameda.

Medussa este clubul care atrage cei mai mulți tineri, studenți, elevi. Anturajul este unul incendiar: pereți roșii și băncile de iluminat fluorescente,  combinate cu elemete de verde lime, care  dă  tonul.  Muzica este asigurată de DJ Varia,  dar, ocazional,  este și  muzică live - de la garaj și funk la punk și indie -rock .
Cele mai multe monumente ale orașului sunt de ordin arhitectural, cu o concepție inedită.
Catedrala Cadiz. A fost nevoie de 116 ani pentru a o finaliza, astfel încât amestecul de stiluri este evident. Construcția a început în stil baroc și a fost finalizată în stil neoclasic. În interior, există lucrări de sculptură de la catedrala veche.

Turnurile au fost ultimele elementele care au fost construite în secolul al 19-lea. Impresionează, în special, tezaurul altarului mare și al corului, de asemenea, unele imagini foarte frumoase în stil baroc. Biserica este încoronată cu o cupolă de plăci de aur, care îi conferă un aspect impunător. În criptă, este îngropat celebrul compozitor Manuel de Falla.

Începând cu anul 2003, turnul
Torre de Poniente a devenit o nouă atracție turistică în oraș. La turnul-clopotniță, a cărei construcție a început în epoca de aur a orașului Cadiz,  în secolul al 18-lea, se poate ajunge prin rampă. Partea de sus a turnului oferă o priveliște deosebită  asupra orașului de mai jos.
Trafalgar Lighthouse. Farul de la Capul Trafalgar este un far monumental de aproximativ 34 de metri în înălțime și este construit în formă conică. Aici a avut loc celebra bătălie de la Trafalgar.  
Bătălia de la Trafalgar s-a petrecut pe 21 octombrie 1805, între flota britanică, comandată de amiralul Horatio Nelson, față de o flotă  franco-spaniolă, aflată  sub dirijarea amiralului Vileneuve. Acesta a fost ultimul act major al războiului pe mare din această perioadă, în cadrul căruia s-au pierdut aproximativ 5.000 de vieți omenești și s-au distrus 15 nave (ultimele dintre acestea, mai ales din cauza furtunii  care a fost declanșat pe nava agresată).
Plaza de Toros  este o piață în care au loc renumitele lupte cu taurii. Această arenă este  construită în stil eclectic,  caracteristic sec. al XIX - lea și a fost finalizată în anul 1880.
Arena presupune un poligon regulat,  cu  60 de laturi, format din trei etaje.  Aceasta  are un diametru de 99 de metri. Capacitatea sa este calculată pentru  aproximativ 12186 de spectatori,  fiind una dintre cele mai mari din Spania, după Madrid și Valencia. Proiectul a fost conceput  de Mariano Carderera și Manuel Pardo.
Castelul de San Marcos este una dintre clădirile cele mai remarcabile din tot orașul. Construit pe  locul unei moschei vechi, aici încă se mai păstrează o capelă creștină. În aspectul său, puteți găsi mai multe elemente gotice, ca  rezultat  a mai multor ani de coexistență cultură. Acesta este un sit arheologic care a fost declarat drept “sit de interes cultural „.

Mănăstirea El Puerto de Santa Maria. Printre clădirile religioase de aici, acesta este,  de-a dreptul, una  remarcabilă, datând încă din secolul al 15-lea. Acestă mănăstire  este proiectată pe mai multe părți. Cea din față , cunoscută sub numele de “Casa de iertare” , păstrează  mai mult elemente gotice, cum ar fi culmi, contraforturi , etc. Restul clădirii este elaborată într-un stil mai recent, mai modern. Acesta  a fost proiectată  în secolul al 17-lea. Drept  mărturie servesc  coloanele  canelate, decorațiunile florale, etc.
În calitate de gazdă pentru perioada aflării dvs în oraș, pot servi nenumăratele hoteluri din Cadiz.
Hotelul Almenara  este unul de 4 stele, situat în Sotogrande. Acesta are 148 de camere disponibile, precum și un teren de golf, un centru spa, o sală de sport și câteva  bazine de înot.
Hotelul  Monte Puertatierra  este  situat la doar câțiva metri de plajă. Hotelul este destul de luxos, cu facilități care-i asigură câștigul cinstit al celor 4 stele. Fiind  situat în centrul istoric, artistic și comercial al orașului, acesta dispune de 98 camere mari, Wi-Fi gratuit, camere pentru întâlniri și nunți, facilități de parcare și o ofertă largă de servicii pentru a vă face aflarea dvs  în Cadiz cât mai confortabilă.
Hotel  de 4 stele Monte Puertatierra. Printre facilitățile care vi se propun aici se numără: sală de  aerobică în imediata apropiere, golf , racquetball,  înot și windsurfing, WiFi gratuit în zonele publice și  WiFi gratuit în camere. Acest hotel este amenajat pe 9 etaje, având în total 143 de camere.    
Hotelul Barcelo, de 4 stele este unul de litoral, cu bar / salon , situat chiar lângă Catedral Nueva. Aici puteți beneficia de servicii precum: terasă pe acoperiș, bar / lounge,  parcare acoperită, 3 camere de întâlnire / de conferințe, serviciu de spălătorie. Acesta are 96 de camere, toate fiind dotate cu Televizoare LCD și un minibar.
Hotelul Patagonia Sur este situat chiar în inima Cadizului și este de 3.5 stele, cu restaurant încorporat. Aici veți beneficia de restaurant și bar / lounge, transport de la aeroport, serviciu de spălătorie, închirieri de mașini, recepție deschisă 24 de ore pe zi,  WiFi gratuit. În total se propun 16 camere, cu minibar și Televizoare LCD.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu