Ghid turistic Sevillia - Descriere Sevillia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Sevillia - Descriere Sevillia

Destinatii > Europa > Spania > Orase

Sevillia este un oras situat in sudul Spaniei in regiunea autonoma Andaluzia ,in provincia Sevillia. Orasul se intinde pe o suprafata de 100 kmp si are o populatie de 700.000 de locuiori. Din acest oras Cristofor columbus a plecat in expeditia sa cu scopul de a descoperi Lumea Noua.

În Sevillia se afla cea mai mare catedrala din Spania(Santa-Maria de la Sedee). Sevillia este orasul plantatiilor de portocale a parcurilor si gradinilor de vara. Bineinteles orasul are propriile sale specialitati de mancare dar ajunsi aici va recomand sa intrati intr-o cafenea sau bar sa incercati liqueur-ul specific orasului Mansanilli.

Catedrala din Sevillia este cea de-a treia din lume ca marime si are o istorie bogata. La inceput gotii au ridicat un templu peste un fundament roman din care a ramas in zilele noastre doar o fantana in gradina pomilor de portocale ( Patio de los Naranjos ). Aceasta gradina precum si marele turn Giralda sunt asezate peste ramasitele unei moscheeconstruita in era mauritana. Dupa recucerirea orasului de catre crestini a inceput contructia catedralei de azi care a fost desavarsita doua 500 de ani mai tarziu. Stilul constractiei este cel gotic dar are si elemente neo-renescentiste. In interior se afla si un muzeu.In aceata catedrala se afla si mormantul lui Cristofor Columbus.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta orasului Sevillia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu