Ghid turistic Brno - Descriere Brno - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Brno - Descriere Brno

Destinatii > Europa > Cehia > Orase

Brno (Brünn în limba germana, a fost o data numit în italiana Brown), cu o populatie de 390,000 locuitori, este al doilea oras din Republica Ceha este principalul centru din Moravia si capitala regiunii Moravia, precum si Districtul si Brno-Mesto Brno-venkov.

Geografie
Orasul este situat in partea de sud-est a natiunii, la confluenta râurilor si Svratka Svitava. Acesta se afla în inima regiunii istorice din Moravia si aproximativ la jumatatea drumului între Cracovia si Viena.

Istorie
Brno este în crestere, la poalele dealurilor site-uri Spielberg si Petrov, vechi colonizate. În secolul XI, castelul devine printii feudale din Moravia si în casa din secolul al doisprezecelea Margrave din Moravia. În 1243 a fost transformata în orasul fortificat prin munca lui Albert I.

În 1435 în Brno este sfârsitul negocierilor dintre locuitorii din Praga, regele Sigismund si reprezentanti ai Consiliului de la Basel. În 1645 rezista atac al trupelor suedez condus de Torstenson blocarea avans sau spre Viena. În 1742 rezista asediului al Prusiei. La sfârsitul anului 1805 a fost ocupata de Napoleon.

De la 1820 la 1830 în castelul Špilberk folosit ca o închisoare sunt limitate Silvio Pellico si alti membri ai carbonari, împreuna cu alti prizonieri politici din Ungaria.

În a doua jumatate din 1800, Mendel a facut manastirea Sf. Augustin Thomas sale experimente celebre, care au fost precursorii geneticii moderne si biologie.

Cu revolutia industriala, orasul a devenit unul din centrele industriale din Austria. De la sfârsitul Primului Razboi Mondial, Brno, face parte din Cehoslovacia si, dupa împartirea din 1993, Republica Ceha este uneori numit ceha Manchester, deoarece fabricile chiar mai multe case de astazi cunoscute în întreaga lume.

Este de origine pentru cercetare si studii dedicate Universitatea Masaryk, fondata în 1919.

Orasul este regiunea politice si culturale Moravia de Sud.

Tugendhat Villa, construit în anii douazeci, aproape de centrul orasului, este cunoscut ca un monument de arhitectura moderna, si a fost recunoscut ca Patrimoniului Mondial de catre UNESCO în 2002.

Dialectul vorbit special în Brno numit hantec.

Cultura
Evenimente

Ignis Brunensis, focuri de artificii arata ca are loc între mai si iunie 1998.


Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta Brno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu