Ghid turistic Ostrava - Descriere Ostrava - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Ostrava - Descriere Ostrava

Destinatii > Europa > Cehia > Orase

Ostrava (în germana: Ostrau, în poloneza: Ostrava) este al treilea oras din Republica Ceha si de capital din Moravia-Silezia regiune. Este situat la confluenta raurilor Ostravice, Odra si Opava. Istoria sa si de crestere sale au fost puternic afectate de extractia si prelucrarea de înalta calitate de carbune negru. Carbunelui, în special în ultimii ani a contribuit la poluarea atmosferei, solutionarea pe case si drumuri. Câstigat inima porecla Ostrava otel ale republicii în timpul comunismului în Cehoslovacia. Multe industrii grele au fost închise sau transformate astazi.

Istorie
Ostrava a fost o rascruce importanta a comertului în antichitate, de asemenea, cunoscut ca drumului de chihlimbar. Arheologii au stabilit ca zona din jurul Ostrava este locuita de 25,000 ani: orasul în sine a fost fondata în 1267. Pâna la sfârsitul secolului al XVIII-Ostrava a fost un mic oras de provincie, cu o populatie de aproximativ o mie de locuitori.

În 1763 s-au descoperit mari depozite de carbune negru, care a dus boom-ul industrial si un val de imigratie în secolele urmatoare. În timpul secolului XIX au fost construite si multe mine au fost stabilite în jurul orasului primele fabrici de prelucrare a otelului, cresterea industriala a fost posibila prin feroviar de Nord, care a sosit de la Viena (1847). Secolului XX a vazut în continuare expansiunea industriala a orasului, însotita de o crestere a populatiei si a calitatii vietii. În timpul celui de al doilea razboi mondial, Ostrava, o sursa majora de otel pentru armament, a suferit bombardament grele cauzeaza o multime de deteriorare a orasului si a economiei sale.

De la Revolutia de Catifea din 1989, orasul a suferit schimbari majore. Exista în prezent o modernizare industriale mari - minele au fost închise în 1994 si de cele mai multe uzine pentru fabricarea de fier pentru a Vítkovice în 1998. Poluarea este înca unul dintre factorii care fac calitatii vietii în Ostrava mai rau decat alte orase din Cehia.


Ostrava este un candidat pentru titlul de Capitala Culturala Europeana pentru 2015.


Cultura
În Ostrava, exista patru teatre: Národní divadlo Moravskoslezské Teatrul National din Moravia si Silezia). Se compune din doua cladiri: Antonín Dvorák Divadlo (dedicat Antonín Dvorák) si Divadlo Jirího Myron. În plus, exista, de asemenea, Divadlo Petra Bezruce (dedicat Bezruc Petr]]), scena Komorni loutek Divadlo Arena si Ostrava.

Universitate
VSB - TU Ostrava
Universitatea din Ostrava

Atractii
Desi Ostrava nu este, de obicei printre cele mai populare destinatii de turisti în Republica Ceha, exista unele locuri interesante de vizitat. La nord de centrul orasului este Muzeul de mine (Hornick Muzeum), care prezinta o colectie unica de utilaje utilizate pentru extractia carbunelui si echipament necesar, plus o reconstructie a unui sat de vânatori mamut. Puteti vizita, de asemenea, coridoare subterane.

O alta atractie care devine din ce în ce mai populara în special în rândul tinerei generatii si a modului Stodolní (Stodolní ulice), care este de fapt o colectie de strazi din centrul orasului, care gazduieste stilul local unic si atmosfera. Cel mai important eveniment care are loc în acest domeniu este Culorile Ostrava, un festival de muzica de vara ce multi muzicieni si grupuri din întreaga lume.

Turnul Primariei orasului New Ostrava este locul unde puteti avea o vedere panoramica a orasului si împrejurimile sale, de la 85 metri. În cazul în care conditiile de cer permis, putem vedea de lanturi muntoase si Jeseníky Beskidy.

De cale ferata a sosit în Ostrava în 1847. A fost austriac de Nord feroviar, ceea ce duce de la Viena la Prerov Breclav prin, si apoi a continuat în directia din Cracovia. În 1855 linia a fost, de asemenea, construit pentru Opava. Astazi, liniile de cale ferata pentru a include Frýdek-Místek - Valasske Mezirici si Havírov - Tešín.

Transporturi

Aeroportul International Ostrava-Mošnov este de aproximativ 30 de minute de oras, accesibile cu autobuzul. Cei mai multi vizitatori, cu toate acestea, vine la oras cu trenul de la Praga (dureaza aproximativ 3,5 ore) de la Brno (2,5 ore), Olomouc (75 minute). Ostrava este, de asemenea, relativ aproape de Viena, Bratislava, Cracovia si Varsovia. Autostrada D47 de la Lipnik nad Becvou, trecând Ostrava pozitia fata de granita cu Polonia, este în prezent în constructie, finalizare este planificata pentru 2009. Astazi, în Ostrava nu dispune înca de un sistem modern de autostrazi si turisti pentru a ajunge, ar trebui sa foloseasca drumurile regionale.

În schimb, unitatea simplu în jurul orasului cu sistemul de transport public: Ostrava este unul dintre putinele orase Ceha pentru a avea toate cele trei tipuri de transport public în Republica Ceha: autobuze, tramvaie si troleibuze.


Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons Atribuire-Distribuire în conditii identice

 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu