Cea mai lunga pestera - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Cea mai lunga pestera

Curiozitati > Superlative > Pesteri

Hölloch, cea mai lunga pestera (104km), situata în Alpii calcarosi din partea centrala a Eletiei, la Est de lacul Vierwaldstädtter See, lînga localitatea Moutathal. Baza pesterii se afla la 808m adancime fata de intrare. Intrarea în pestera se afla la altitudinea de 700m deasupra nivelului marii.

Diferenta între punctul cel mai înalt si punctul cel mai de jos este de 939 m. Explorarea initiala a început în 1875 si a fost condusa de Alois Ulrich. O mare parte din explorarea aceastei pesteri a fost condusa de Alfred Bogli. Lungimea explorata pesterii a crescut de la 25 km în 1952 la 100 km în 1968 (a fost prima pestera din lume care a fost explorata pe o lungime ce a atins 100 km).

Hölloch este un sistem carstic , o pestera din cantonul Schwyz în Elvetia. Acesta a fost de aproximativ 197 km ( lungimea cunoscuta ), sistemul fiind doilea cel mai mare din Europa si cel de-al saptelea din lume. Numele nu are nimic de a face cu iadul ( ceea ce inseamna in limba germana), chiar daca exista o legenda legata de  acest nume. În dialect elvetian înseamna "Hähl" alunecos, si când vizitatorii sunt informati de catre ghizii certificati, ca este " gaura Hähl"..

Intrarea in Hölloch Muotathal este situata deasupra catunul Stalden.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu