Ghid turistic Guam - Descriere Guam - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Guam - Descriere Guam

Destinatii > America de nord > Statele Unite ale Americii > Insule

Insula Guam este cea mai mare şi cea mai sudică  insulă  din Arhipelagul  Insulelor Marianne.  Aceasta măsoară în  lungime circa 30 de km şi 9 km în lăţime. Obiectivele turistice sunt răspîndite pe tot teritoriul insulei, aşa încît, pentru  a  beneficia de comoditate în timpul călătoriei pe Guam, cea mai bună soluţie  va fi să închiriaţi un automobil. Guam dispune de o largă diversitate de magazine, plaje, cluburi de noapte, monumente istorice şi culturale.

Există o mulţime de hoteluri în Guam, care oferă anumite servicii pentru turişti. Spre exemplu, aceştia  închiriază automobile pentru clienţii care hotărăsc să aleagă hotelul respectiv drept “gazdă” pentru perioada aflării lor pe insulă. Pentru persoanele cu un buget de călătorie mai restrîns, există oferte destul de avantajoase, care presupun închirierea unei maşini mai vechi, dar în stare funcţională perfectă. Trebuie doar să ştiţi companiile specializate în acest domeniu:  Avis, National și Payless.
În cazul în care doriţi să chemaţi un taxi pentru călătoria spre hotel sau prin oraş, este bine să ştiţi că acestea sunt destul de costisitoare. De multe ori, acestea sunt chiar indisponibile, iar perioada de aştepare poate să dureze ceva timp. Dacă totuşi aţi hotărît să faceţi o comandă, atunci, ar fi bine să întrebaţi din start preţul pentru călătorie, deoarece tarifele pot varia. Totuşi, există anumite organe care reglementează activitatea serviciului de taxi, astfel, dacă nu sunteţi mulţumit de condiţiile în care aţi fost deservit, aveţi tot dreptul de a scrie o cerere la “Visitors Bureau Guam”.

Gama hotelurilor de pe insulă este una foarte diversă: de la cele mai modeste, pînă la hotelurile de 5 stele. Cea mai mare parte a hotelurilor, este situată în cartierul Tumon, care mai poartă denumirea de “Paradise Island Tumon”.
Acesta este principalul centru turistic cu posibilitatea de a efectua cumpărături duty free, dar mai este dotat cu diverse localuri destinate petrecerilor şi  vieţii de noapte. Deseori, din cauza  petrecerilor, festivalurilor la aer liber care se petrec aici, zonă Tumon este închisă pentru circulaţia rutieră.

Hotelul Nikko este destinat celor mai  înstăriţi turişti ai Guam-ului. Aceasta pentru că hotelul se numără a fi unul dintre cele mai mari şi mai luxoase de pe insulă. Nikko este situat în partea nordică a cartierului Tumon şi are anumite privilegii în amplasamentul acestuia. Unul  dintre acestea,  ar fi faptul că se găseşte în imediata apropiere  de plajă, astfel încît, turiştii pot beneficia direct de nisipul alb, de restaurantele şi piscinele de 5 stele.
La  o distanţă nu foarte mare de hotelul Nikko, se găseşte un alt hotel, la fel de important.  Este vorba de  “Guam Aurora Resort Villa and Spa”. Acesta a fost proiectat şi construit de către japonezi şi  beneficiază de o multitudine de posibilăţi de divertisment.
Pentru doritorii de a se scălda într-o piscină barbeque şi de a gusta din bucătăria mai multor ţări, există hotelul “The Westin Resort”, care oferă acestea, dar şi multe alte servicii adăugătoare. Hotelul  are în palmares 8 restaurante, piscină barbeque, bucate din culinăria italiană, cît şi internaţională, iar pentru a beneficia de toate distracţiile care se organizează pe plajă, va fi nevoie de doar cîteva minute de mers pe jos.
Dacă credeţi că toate posibilităţile hotelurilor din Guam se încheie aici, atunci greşiţi, pentru că Hyatt Regency Guam este ” hotelul paradisului”, care presupune camere de lux, balcoane care oferă o privelişte spendidă spre Tumon Beach, 6 restaurante la cele mai înalte standarde mondiale, piscină barbeque însoţită de spectacole de dans. La toate acestea, se mai adaugă şi magazinele duty-free.
Unul dintre cele mai vechi şi mai sofidticate hoteluri ale Guam-ului  este  hotelul Pacific Islands Club. Acesta întruneşte: un amfiteatru pentru spectacole, un parc de apă, cîteva lagune pentru practicarea înotului, caiacului. De asemenea, mai sunt cîteva piscine şi un teren pentru practicarea golfului. În plus, pentru a ajunge la principalul centru de divertisment, adică Tumon, este nevoie de parcurs doar cîţiva km, în mai puţin de 10 minute.
În cazul în care vă este pe plac viaţa de noapte, cu tot ceea ce înseamnă cluburi şi discoteci, atunci, cu siguranţă veţi fi entuziasmaţi de ceea ce se oferă în Guam. Disco Globe este elaborat în stilul Las Vegas şi este un local aglomerat şi zgomotos. Show-urile sunt completate cu spectacole de lumini. Localul întruneşte atît o discotecă, cît şi un club de noapte.
Pentru fanii de Jazz, cel mai potrivit loc ar fi Jazz Club. Acesta este unicul club de acest fel din Gum. Îl puteţi găsi la etajul 2 al Bayview Plaza Building.
În Guam, mai puteţi găsi o serie de baruri  destinate turiştilor cu un nivel mediu de trai, care nu-şi permit  vizitarea zilnică a restaurantelor. Aceste localuri sunt numite baruri de cartier şi oferă o gamă largă de servicii pentru clienţi. Aceştia pot juca biliard, pot asculta muzică bună din stilurile rock and roll, country, pot veni cu prietenii pentru a servi o bere la numai 2.50 dolari.  Partea proastă a lucrurilor, ar fi faptul că  toate aceste localuri sunt situate mult prea departe de hoteluri, sau  transport public. Astfel, cea mai bună idee de a ajunge acolo, ar fi să  chemaţi un taxi.
Unul  dintre aceste baruri  de cartier  este American Legion. Deşi a fost deschis încă în anul 1930, barul, este deschis şi astăzi tuturor doritorilor. Aici puteţi servi bucate la cele mai avantajoase şi mai scăzute preţuri de pe insulă.
Nu mai puţin atractivă este Taverna lui Josie, care propune un meniu de bucate la preţuri rezonabile, precum şi 3 mese de biliard. Personalul de deservire este foarte bun. De obicei, la aceste baruri sunt văzuţi militarii, veteranii, dar calitatea serviciilor şi produselor este la cel mai înalt nivel. Fiind în trecere prin Guam, nu ezitaţi să treceţi printr-un bar de cartier. Efortul se merită.
Foarte populare pe insulă sunt barurile de Karaoke. Popularitatea  acestei activităţi se datorează, probabil, învecinării Guam-ului cu Japonia, care este considerată patria acetui  gen de  activitate.
Pe  lîngă  asortimentul de cluburi, restaurante, cafenele şi hoteluri pe care le oferă Guam, veţi fi entuziasmaţi să cunoaşteţi şi activităţile pe care le puteţi practica în timpul liber.
În primul rînd, Guam este insula golfului. Aceasta înseamnă că există anumite cursuri de golf, destinate întreg publicului larg.Taxele pentru astfel de activităţi încep de la 80 dolari. Pentru a ajunge  la terenul de golf, este nevoie de a merge minimum 20 de minute cu automobilul de la oricare hotel major din Guam.
Veţi fi entuziasmaţi de atmosfera creată în împrejurimile terenului de golf: priveliştea oceanului, peisajul junglei tropicale. Guam este destinat oricărui jucător de golf, fie că este începător, fie că are deja experienţă în domeniu.
Deosebit de atractiv pentru turişti, este submarinul care organizează excursii acvatice pentru doritori. Atlantis Adventures Guam Submarine Tours  oferă posibilitatea de a cunoaşte viaţa submarină, aflîndu-vă  într-un  submarin cu capacitatea de a transporta maximum 48 de pasageri. Înainte de scudundare, turiştii fac o călătoria de barca , după care urmează  scufundarea propriu-zisă. Durata unei călătorii în adîncurile acvatice durează 45 de minute. Pentru maturi, un bilet costă 82 de dolari, iar pentru copiii sub 12 ani, 42 de dolari.
Un alt obiectiv turistic de valoare este  Fish Eye Park, care este un parc, format ca urmare a bombardamentelor  din al Doilea Război Mondial, cînd un şir de bombe au căzut între linia ţărmului  şi împrejurimile satului Piti. Ca urmare, la căteva sute de metri adîncime, s-a format acest parc. Locul abundă în corali şi cratere, iar pentru această privelişte, vizitatorii sunt  gata să plătească 28 de dolari pentru o persoană adultă şi 15 dolari pentru copiii sub 12 ani.
O altă aventură subacvatică vă este oferită de Underwater World. Acesta  este un acvarium gigant, sub formă de tunel, de vreo 10 metri, construit dintr-un material transparent, prin care puteţi vedea o bogată lume acvatică, caracteristică: rechini, pisici de mare, crabi, scoici, căluţi de mare, corali şi o mare diversitate de peşti caracteristiici mediului marin. De asemenea, veţi putea beneficia de un ghid de turneu, care furnizează informaţii  despre anute specii de peşti, sau orice alt animal marin, în limba engleză şi japoneză. Un tur prin acvarium durează de la 45 de minute pînă la o oră şi jumătate. Preţul pentru o călătorie este de 22 dolari pentru maturi şi 14 dolari pentru copii de pînă la 12 ani.
Guam are în palmares şi o serie de obiective turistice cu caracter cultural- istoric. Un exemplu în acest sens este Pacific National Historical Park, care este o imitare a terenului de război, cu arme, tranşee. Toate acestea au menirea de a aminti despre cel de-al Doilea Război Mondial în care a fost implicat şi Guam.

 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu