Ghid turistic Nantucket - Descriere Nantucket - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Nantucket - Descriere Nantucket

Destinatii > America de nord > Statele Unite ale Americii > Insule

Nantucket  este o insulă, parte componentă din  Massachusetts. Insula poate oferi vizitatorilor săi porturi liniștite, plaje de nisip, vile și grădini vechi, frumoase, dar şi o  istorie captivantă. Fie că sunteți în căutarea unui loc de petrecere cu prietenii,  sau vă doriţi un sfîrșit de săptămînă cu familia, Nantucket este exact ceea ce căutaţi.

Mulți turişti vin la Nantucket, deoarece percep insula drept un loc unde serviciile de cinci stele sunt cele mai răspîndite.  Clienţii localurilor  sunt serviţi  cu cele mai proaspete fructe de mare. Nantucket are, de asemenea, unele dintre cele mai renumite  cluburi de golf, cabane, restaurante, plaje, și vile de odihnă.

Deşi insula poate fi vizitata în orice moment al anului, cea mai populară perioadă este vara, cînd  fluxul  populației este de 55.000 de persoane, iar înafara perioadei de vărf, acest număr se diminuează pănă  la 12.000. Totuşi, trebuie să fiţi conștienți de faptul că numărul mai mic de persoane înseamnă mai puține servicii disponibile, inclusiv: programele de feribot mai limitate, mai puține restaurante și magazine deschise. Odată ce aţi ajuns aici, veţi observa imediat că atît guvernul local, cît și oamenii din Nantucket  sunt adepţii unui mediu verde, păstrînd pe cît este posibil, curăţenia în natură. Aproximativ  36% din insulă sunt protejate și menținute sub supravegherea Fundației Nantucket. Printre terenuri protejate se numără: plaje, păduri de foioase, dune, bălţi, mlaștini, pajiști, pășuni, și iazuri. Fundația pentru conservarea naturii Nantucket optează şi  pentru conservarea faunei locale a insulei. Dar, pentru a putea admira  viaţa marină locala a insulei, a fost creat un acvariu,  care este deschis pentru publicul larg. Taxa pentru intrare în complex este aproape simbolică. Pe cît de straniu nu ar părea, dar în vremurile de demult, Nantucket era un centru al  industriei vînătorii de balene. Chiar şi în prezent, veți găsi multe baruri cu un stil vînătoresc vechi, precum și Muzeul de vînătoare a balenelor,  situat în oraș.

Atractii si activitati turistice pe insula Nantucket
 
Printre cele mai populare activități și servicii de agrement turistice, pe care le poate propune insula, se numără: ciclismul, plimbarea cu barca, pescuitul, sporturile nautice, inchirierea  bărcii, surfingul, diverse festivaluri, muzee și situri , cluburi şi spa-uri pentru  frumuseţe, sală  de fitness, masaj, excursii, plimbări cu caiacul, tururi şi excursii  pe jos, etc.

Şi deoarece Nantucket este o destinație turistică foarte importantă  în timpul sezonului de vară, pe lîngă turiştii obişnuiţi, mai există  un aflux de muncitori, care  vin pe  insulă,  din întreaga lume, cu scopul de a căuta  locuri de muncă pentru vară, bineînţeles, cu condiţia de  întoarcere acasă la sfîrșitul sezonului. Dar, întrucît numărul de afaceri este  mare, mai ales în perioada de vărf, întotdeauna  este nevoie de muncitori pentru a facilita administrarea  magazinelor, restaurantelor, cluburilor, precum și toate celelalte facilități de pe insula care atrag  turiștii. Acești lucrători sunt, pe lîngă toate, turişti, deoarece,  aceştia  vin, deseori, pentru prima oară la Nantucket  și se alăture în multe activități turistice.

Transportul pe insula Nuntucket

Pentru a ajunge pe insulă, puteți lua barca sau avionul.  Există numeroase companii aeriene locale și naționale, care oferă servicii regulate spre și dinspre continent, în primul rînd, de la  aeroporturile din Boston și New York.
O modalitate populară de a circula în interiorul insulei şi a-i vizita obiectivele turistice  este bicicleta. Pe cele două sensuri  ale şoseleler,  există trasee, special amenajate pentru biciclete, asfaltate, care se află alături de fiecare drum principal de pe insulă. De asemenea, în jurul orașului, există mai multe magazine de biciclete,  care  fie vind, fie  închiriază biciclete pentru vizitatori și localnici.
Să închiriaţi o maşină nu este cea mai buna idee. Există mai multe dificultăţi pe care le puteţi întîmpina: în primul rînd, locurile de parcare sunt limitate, în al doilea rînd, acestea suferă verificări  de foarte multe ori, uneori chiar şi de cîteva ori pe zi, şi nu în ultimul rînd, traficul în oraş este unul graznic, iar plus la acesta se mai adaugă şi  numărul mare de oameni care  traversează drumul şi îngreunează şi mai mult circulaţia.
O activitate destul de populară este plimbarea cu barca în jurul Nantucket. În fiecare zi, veţi putea observa bărci cu motor, și iahturi private.

Cele mai frumoase plaje ale insulei Nuntucket

Nantucket are unele dintre cele mai frumoase plaje din nord-estul Statelor Unite.
Spre exemplu,
plaja Dionis  se află la doar trei kilometri  distanţă de oraş şi se poate ajunge acolo cu bicicleta. Fiind adăpostită  de dune, plaja oferă o apă calmă, perfectă pentru  înot, ceea ce conferă condiții de siguranță şi pentru copii.  Printre serviciile oferite se mai numără: salvamar, grupuri sanitare, parcare şi  duşuri.

Plaja Surfside este situată la 2,2 km de Main Street şi, fără îndoială, că se poate de ajuns acolo cu bicicleta. Aceasta este o bună plajă pentru ieşirile de familie, fiind posibil de a organiza picnicuri, jocuri de plajă și surfcasting după ora 17. De asemenea, se mai propun diverse servicii, precum: salvamari, cabine cu telefon, grupuri sanitare, magazine alimentare,o  parcare, posibilitatea de a închiria utilaje, duşuri, precum şi unele servicii special concepute pentru persoanele  cu dizabilități.

Plaja Madaket se află la doar 5,5 km de strada principală şi tot drumul pînă la destinaţie este pavat, perfect pentru o călătorie cu bicicleta. În apropiere de plajă se află un market, serviciul de salvamari, grup sanitar şi o parcare gratuită. Plaja este faimoasă, în primul rînd pentru priveliştea apusului de soare, pe care o oferă în fiecarea seară.

Plaja Eel Point  este situată la capătul cel mai vestic al North Shore, dar trebuie să ţineţi cont de faptul că aici au loc des  inundații, din cauza mareelor. Se spune că Eel Point este cea mai bună plajă de pe Nantucket  pentru  colectarea  scoicilor. Din păcate, totuşi, aici nu există salvamari sau grupuri sanitare, totul fiind pe contul propriu, în schimb, este locul ideal pentru a admira apusul  de soare.
De asemenea, plaja dispune de o serie de hoteluri şi case de vacanţă, dotate cu toate cele necesare pentru conforul maxim al clienţilor.
Hotel Edgartown  este situat aproape de aeroport şi de plaja South Beach. Acesta oferă facilităţi de confort, precum: un restaurant și un bar, internet  prin cablu şi WiFi de mare viteză în zonele publice. Fiind un hotel de 3 stele, se mai propun cîteva săli mici pentru întîlnirile de afaceri, precum  și  diverse echipamente de audiovizual. Adăugător, se oferă servicii de nuntă  și activităţi de catering. În exteriorul hotelului, clienţii pot beneficia de o piscină în aer liber, o zonă de picnic  și un șemineu, şi parcare gratuită.  Mai trebuie de menţionat că hotelul ţine la clienţii săi, de aceea, nu permite fumatul în interior. În plus, toate cele 54 de camere sunt dotate cu aer condiționat,  CD playere, paturile sunt acoperite cu saltele premium, plapume cu puf, lenjerie de pat de cea mai înaltă calitate. De asemenea, clienţii au acces la internet de mare viteză, prin cablu, dar şi WiFi. În fiecare cameră este televiziune  prin cablu, un birou de scris. Clienţii mai sunt informaţi, periodic din ziarele pe care le aduce personalul. Mai sunt telefoane cu linie directă şi cu mesagerie vocală, iar în baie,  vă sunt garantate halate de baie, articole de toaletă și uscătoare de păr.  De asemenea, fiecărui client îi este furnizată gratuit, apă potabilă îmbuteliată. Printre facilităţile suplimentare, care nu au fost enumerate, se  includ fierul  de călcat şi  mese de călcat, frigider, etc.

Hoteluri si Resorturi pe insula Nuntucket


Hotelul Harbor View are, în primul rînd, o poziţie favorabilă, deoarece este situat în apropiere de South Beach şi  de aeroportul  Edgartown. Harbor View Hotel dispune de o piscină în aer liber , acces gratuit la internet wireless chiar şi în zonele publice.  Acest hotel, fiind de 3 stele,  oferă şi facilități de afaceri, inclusiv săli mici de întîlnire, un personal iniţiat în tehnologii și echipament audiovizual. De asemenea, acest hotel  oferă un restaurant,  o grădină şi un bar la piscină. Personalul poate oferi servicii de concierge şi servicii de nuntă. Facilități suplimentare includ un club pentru copii şi o spălătorie. Parcarea este gratuită. Ca şi în exemplul  de mai sus, hotelul ţine la sănătatea clienţilor săi, de aceea, fumatul este interzis.
Cele 114 camere dispun de aer condiționat,  seifuri și aparate pentru prepararea  cafelei , sau a ceaiului. Paturile sunt foarte confortabile, fiind acoperite cu saltele de cea mai bună calitate, o plapumă cu puf, lenjerie de pat premium. Oaspeții pot folosi pentru păstrarea obiectelor de valoare un  seif gratuit, de asemenea, au acces  la internet wireless de mare viteză, iar televizoarele cu ecran plat oferă spre vizionare mai multe canale prin cablu. Trebuie de menţionat, că majoritatea hotelurilor de pe insulă dispun de acest gen de servicii.

Restaurante si mâncaruri specifice pe insula Nuntucket


Restaurantele şi cafenelele oferă un meniu foarte variat, care cuprinde bucate atît din cultura naţională, cît şi internaţională.  Restaurantul Fifty Six Union propune  mese rafinate, o atmosferă plăcută și bucate nemaipomenite. Clienţii pot alege pentru a lua masa zona barului, care este  plină de viață, sau la o terasă în aer liber, unde se pot bucura de o atmosferă liniştită. Printre cele mai întrebate bucate de aici, se consideră: salata prosciutto, smochinele  la grătar, carnea de crab cu sos de piper, risotto cu ciuperci sălbatice şi diverse bucate din carne de miel.

Topper’s Restaurant
este situat  într-un mediu mai restras, la natură, unde puteţi să vă relaxaţi în fotolii de răchită. Meniul oferă cele mai bune preparate din bucătăria regională: homar și crabi prăjiţi, piept de rață, etc. Dar, în mod  special, reastaurantul se mîndreşte cu deserturile sale. Dacă aveţi ocazia să treceţi pe acolo, încercaţi să gustaţi din brioșele  prăjite cu pere fierte şi sos de caramel- este un adevărat deliciu!

Restaurantul Arno este unul casual, cu un stil surprinzător, datorită zidurilor sale goale, din cărămidă. Restaurantul are un meniu extins de aperitive, dar şi bucate copioase, aranjate din belşug, pe farfurie. Specialităţile casei includ mușchi de vită la grătar și pește proaspăt la grătar, porţii generoase de paste creveți și scoici, etc. Datorită preţurilor accesibile, puteţi veni aici cu înteaga familie.

Obiective turistice pe insula Nuntucket

Insula Nantucket presupune şi unele  monumente istorice de valoare, pe care le păstrează şi le promovează în timp.
Brant Point Light este un far de pe insula Nantucket. Cel mai interesant fapt, este că a fost construit tocmai în anul 1746.  Dar, fiind automatizat în 1965, acesta se menţine şi astăzi în funcțiune. Totuşi, de la începutul său, acesta a fost distrus  de opt ori.

Institutul Maritim Egan este o clădire situată în inima orașului Nantucke şi este dedicat, în special, patrimoniul maritim din Nantucket. Pe parcursul timpului, în mod inevitabil, Marea a modelat istoria bogată a insulei și caracterul ei distinctiv. De aceea, în anul 1996, Albert F. Egan Jr. şi soția sa Dorothy H. Egan a creat o fundaţie care se ocupa cu colectarea diverselor obiecte de artă contemporană: ilustraţii, cărți, artefacte, care ar reflecta dragostea insulei pentru viaţa maritimă.

Jethro Coffin House este cunoscută drept cea mai veche casă de pe insulă, construită tocmai în anul 1686. Datorită designului său, a pereţilor din cărămidă, ea mai este  numită “Casa Potcoavei” . Cînd a fost construită iniţial, aceasta a fost concepută ca un cadou de nuntă pentru Jethro Coffin, un fierar, și mireasa lui, Mary Gardner Jethro Coffin. O perioadă de timp, casa a fost abandonată, dar în anul 1923, acesta a fost achiziţionată de Asociaţia monumentelor Istorice, care are grijă să fie menţinută într-o stare bună.

 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu