Ghid turistic Guangzhou - Descriere Guangzhou - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Guangzhou - Descriere Guangzhou

Destinatii > Asia > China > Orase

Guangzhou sau Canton, capitala provinciei Guangdong, este al treilea, cel mai mare oraș din China, după Beijing și Shanghai, cu o populație de mai mult de 12 milioane de locuitori. Fondat în 214 î.Hr., orașul a fost o rampă de lansare pentru tranzacționare, schimburi culturale, precum și mai multe revoluții și reforme.
Fondată în 214 î.Hr. , aceasta este cea mai bogată provincie, care a surpins întotdeauna un amestec de stil nou și vechi. Aceasta are nu numai unele dintre cele mai vechi temple din China, un parc milenar - vechi , un mormânt imperial, vile coloniale și biserici de pe Shamian  conservate complet din punct de vedere al stilului, dar, de asemenea, servește ca un exemplu de arhitecturi futuriste și revoluționare. Aici puteți găsi una dintre cele mai moderne stații de metrou.
Guangzhou găzduiește nenumărate piețe uriașe, specializate în aproape orice tip de produse fabricate în China , inclusiv ceai chinezesc , plante medicinale , articole de îmbrăcăminte , ceasuri , electronice și jucării.

Produse alimentare și bucatele gustoase sunt elementul central al vieții din  Guangzhou , care are cel mai mare număr de restaurante pe cap de locuitor și este considerat  locul de naștere a ceea ce numim " bucate  Chinezești". Aici poți să simți gustul dulce, autentic  al  cărnii de porc , sau al supei  Wonton. Puțini sunt cei care vor părăsi orașul înformetați.

Guangzhou este împărțit  în zece districte, printre care  Yuexiu și Liwan , leagănul culturii cantoneze , a fost considerat centrul orașului încă de la epoca imperială. Tianhe , care multe decenii în urmă a fost un sat de fermieri, a fost transformat într-un nou centru de afaceri,  cu cele mai mari mall-uri și cele mai mari zgârie-nori din oraș.
Guangzhou a făcut parte, de asemenea,  din așa-numitul  " Drum Maritim al Mătăsii ", care leagă sudul Chinei cu India , Asia de Sud - Est , Orientul Mijlociu și Africa. Ca urmare a legăturilor sale cu Orientul Mijlociu , în oraș,  în 627, a fost stabilită  o moschee,iar  o comunitate musulmană mică continuă să trăiască în Guangzhou și  la această zi. În plus ,  aici s-a născut al șaselea patriarh al budismului Zen. Ca urmare, Guangzhou a păstrat o legătură puternică cu această școală de budism , precum  și cu mănăstirea unde a studiat al șaselea patriarhul, acesta fiind considerat o comoară pentru localnici. Primul misionar protestant în China , Robert Morrison , a intrat în Guangzhou în anul 1807.

În ceea ce privește clima , cel mai bun timp pentru a vizita Guangzhou este între octombrie și noiembrie . Alternativ , aprilie și mai sunt, la fel, destul de favorabile pentru turiști. Guangzhou are un climat sub- tropical , cu un nivel de umiditate care atinge cote cele mai mari în timpul verii. Temperatura poate ajunge la aproape 40 de grade Celsius . Sezonul Typhoon este  valabil din iunie până în septembrie. Așadar, rețineți că fiecare an, cu începere de la mijlocul lunii aprilie până la începutul lunii mai și mijlocul lunii octombrie până la începutul lunii noiembrie , găsirea unei gazde ar fi dificilă și foarte costisitoare.
Pentru a ajunge spre Guangzhou, puteți încerca să luați un bilet de avion.

Aeroportul Guangzhou Baiyun International
este un centru major în sudul Chinei ,fiind doar  al doilea după cel din Hong Kong . Aeroportul  are o gamă largă de zboruri interne , inclusiv : Beijing , Changchun ,  Dalian , Daxian , Hangzhou , Harbin , Haikou , Hefei , Hohhot , Jinan, Jiuzhaigou , Yuncheng , Zhengzhou , și Zhuhai , etc. De asemenea, puteți să beneficiați de rutele internaționale directe, care  includ Amsterdam , Auckland , Bangkok , Brisbane , Busan , Chicago , Dubai , Frankfurt , Fukuoka , Istanbul , Jakarta , Kathmandu , Kuala Lumpur , Kuweit , Los Angeles , Macao , Melbourne , Moscova , Mumbai , Nairobi , Paris , Perth , Qatar , Seul , Singapore , Irkutsk , Sydney , Taipei , Tokyo și Vancouver , etc. Așadar, este destul de ușor să găsiți calea spre Guangzhou, indiferent de locul în care vă aflați.
Aeroportul se află  la 28 km la nord de centrul orașului Guangzhou. Cel mai convenabil mod de a circula prin  oraș este să folosiți  linia de metrou 3. Țineți cont că o călătorie spre Gara de Est , sau spre stația de de metrou Tiyu Xilu  durează aproximativ 50 de minute. Trenurile circula la fiecare șapte minute, primul tren plecarea la aeroport la ora 6 și ultimul tren de la și spre  aeroport pleacă la ora 23.

Taxiurile sunt, de asemenea, disponibile și vă permit să vă deplasați la fel de rapid ca și metroul. O plimbare cu taxiul  spre centrul Guangzhou vă va costa aproximativ 120¥.
Dacă ajungeți după miezul nopții  să aveți nevoie de o unitate de transport, atunci  când metroul sa oprit deja din funcționare , trebuie să fiți  pregătit pentru o lungă așteptare a liniei de  taxiuri. Timpul de asteptare, se poate fi de la 45 de minute, nu din cauza lipsei de taxiuri, ci, mai degrabă,  din cauza numărului mare de solicitări. De asemenea , nu trebuie să rămîneți surprins de faptul că  ați ajuns să stați într-o coadă ordonată , unde se duce cont la fiecare persoană și timpul de așteptare. Ordinea este chintesența chineză .

Dar, atenție, puteți da și de infractori, care vor încerca să vă tragă pe sfoară, propunându-vă servicii de taxi. În așa caz, nu acceptați propunerile  pentru plimbări în oraș. Uneori , aceste persoane  vor sta în zona de sosire și vă vor întreba dacă aveți nevoie de un taxi. Aceste taxiuri sunt operate în mod ilegal și presupun niște  vehicule nemarcate. Aceștia  vă  vor oferi o chitanță falsă , iar apoi vă vor propune  un taxi care va solicta taxa în continuare . Mai mult decât atât, acestea costă, de obicei, mult mai mult decât  taxiurile autorizate, deoarece foarte mulți turiști care vin la aeroport , nu cunosc costul real al unui taxi în oraș.
Guangzhou este nemaipomenit de atractiv, prin prisma clădirilor vechi, valoroase, protejate de către autorități datorită aportului pe care acestea le aduc turismului național, dar și datorită a ceea ce se numește inovație și noutate.

Muzeul Guangzhou este situat pe partea superioară  a Yuexiu Hill, presupunând un turn cu  cinci etaje ( de asemenea, cunoscut sub numele de Five Story Pagoda) a fost construit de către Zhu Liangzu, unul dintre conducătorii dinastiei Ming ( 1368-1644 ), ca mărturie a puterii sale. În incinta muzeului este și un restaurant care servește  preparate din bucătăria regională,  din întreaga Asie , precum bucate la  grătar, occidentale și fructe de mare proaspete.
Orchid Garden este o grădină, situată chiar în inima acestui oraș plin de viață și servește drept refugiu pentru o mulțime de plante, flori, precum:  orhidei, plante tropicale, palmieri, etc.

Nu mai puțin interesant o să vă pară  Parcul Chimelong Xiangjiang Safari. Această grădină zoologică este gazda a 60 de tigri albi, ceea ce presupune cea mai mare concentrație de tigri albi din China.

Circul Chang lung International. Spectacolele durează aproximativ  90 de minute și presupun  un amestec de dansuri vesele, jonglări în apă și circ tipic cu animale. Numerele pot  avea loc pe scenă, dar și în sală. Activitățile sunt programate atât pentru copiii mai mari , cât și pentru cei mici, așa încât nimeni nu se va plictisi.
Chimelong Paradise. Acest parc de distracții deschis încă din  2006 și este cel mai mare din China. Acesta are activități mai liniștite, dar și extreme, pentru toate gusturile. La intrare, interesați-vă din start de taxele pentru distracții.

Canton Tower este cel mai înalt turn TV din lume, cu o înălțime totală de 600m. Turnul a fost construit folosind cele mai noi tehnologii de inginerie. Turnul oferă o punte de observație, cu o vedere spectaculoasă spre Guangzhou.Aici veți mai beneficia de mai multe restaurante  și servicii de catering.
Restaurantul Tekila Food mexican  este primul bar restaurant mexican din  Guangzhou ,  care într-un timp scurt a devenit un loc de referință în segmentul de  localuri ce prepară gustări din bucătăria autentică mexicană.

Tekila a deschis porțile pentru publicul larg  pe  04 iulie 2011. Grupul  de lucru, care presupune atât bucătarul șef cât  și proprietarul, sunt, în mod clar, de origine  mexicană și au  obiectivul de a aduce o parte din  Mexic în China. Misiunea lor principală este de a prezenta cultura tradițională și produsele alimentare mexicane autentice.
Bucataria din Mexic este definită de o mare varietate de feluri de mâncare și de rețete culinare, care nu sunt pe măsura oricărui bucătar, datorită complexității  pregătirii lor. Restaurantul este recunoscut pentru gustările sale distincte și sofisticate, destul de condimente . Trebuie să cunoașteți faptul că la 16 noiembrie  2010, bucătăria mexicană a fost recunoscută  ca patrimoniu imaterial al umanității, de către UNESCO . Așadar, Tekila prezintă  vizitatorilor cultura, mediul și atmosfera mexicană. Fiecare din preparatele localului sunt pregătite din cele mai bune ingrediente , precum și cu multă dragoste și dăruire.

Restaurantul Arbat deține cele mai bune rețete din bucătăria rusă și este cunoscut atât în regiune, cât și în străinătate. Aici veți putea gusta  borș , UHA , clătite , Cvas , Mors și lichioruri făcute în conformitate cu bucătăria rusă veche. De asemenea,  vă puteți bucura de mâncăruri populare din bucătăria europeană . O gamă largă de feluri vor demonstra oaspeților  tradițiile de ospitalitate rusești, precum și vinurile  bune ale acestora.

Restaurantul  italian Buongiorno confirmă teoria că bucatele autentice italiene nu pot fi făcută fără mâini autentice de italian. Filozofia acestora este să vă creeze nu doar bucate aromate și condimentate, specifice Italiei, dar și să creeze o atmosferă relaxantă pentru fiecare client.
Nu mai puțin atractive vă vor părea plajele, care sunt amenajate conform tuturor cerințelor, în scopul asigurării tuturor condițiilor pentru o odihnă de neuitat.
Xiao Mei Sha este o  plajă fantastică, situată lângă Guangzhou. Aceasta oferă  unele dintre cele mai frumoase peisaje ale oceanului  de-a lungul coastei. Plajă conține mai multe tabere , hoteluri , pensiuni . Plaja în sine este de numai 1.000 de metri lungime, dar este renumită pentru apa curată. Puteți participa și la diferite activități de divertisment: la parașutism ,plimbări cu barca cu motor, etc. Pe timp de noapte, plaja este deosebit de distractivă, pentru că vă poate bucura cu grătare și ruguri. Aceasta este o stațiune balneară foarte populară, iar plaja este o atracție turistică principală.

Hainan Island este o altă plajă populară, care se află  la o scurtă călătorie de la Guangzhou . Aceasta insula este în Marea Chinei de Sud și pentru că industria nu există demult,  plajele sunt foarte curate , frumos amenajate  și nu  foarte aglomerate. Vremea este întotdeauna confortabil și apa oceanului este destul de caldă. Unele dintre cele mai populare sporturi de apă includ surfing, scufundările , canotajul și snorkelingul.
Iar în ceea ce privește cazarea, puteți sta liniștiți, pentru că gama hotelurilor este foarte mare.
Hotelul River Rhythm presupune pentru clienți o serie de avantaje, printre care: săli de ședințe,  centru de afaceri , schimb valutar, Restaurant chinezesc, parcare, sală de nunți, un restaurant chinezesc , loc de parcare, precum și o serie de servicii ce țin  de traiul în camerele hotelului.
Hotelul Dong Fang  este unul  luxos,  de 5 stele, situat aproape de stația de metrou Yuexiu Park,  la poalele Yuexiu Hill și  Liuhuahu Park, ceea ce face din acest hotel din Guangzhou un punct de plecare ideal pentru plimbări pitorești și pentru relaxare. În plus , Aeroportul Internațional Guangzhou și Gara Guangzhou  sunt toate situate la o naveta de 30 de minute de hotel.
Splendid Hotel este situat în apropiere de Gara Guangzhou de Est.  Printre facilitățile moderne oferite de hotel  se includ: o sală de ședințe și un centru de afaceri, parcare gratuită, WiFi gratuit, zonele publice pentru fumători, etc.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu