Ghid turistic Xian - Descriere Xian - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Xian - Descriere Xian

Destinatii > Asia > China > Orase

Xian este un oraș istoric din provincia Shaanxi, China.
Acesta  are  mai mult de 3000 de ani și, în antichitate, a fost cunoscut sub numele de Chang'an.  Pe parcursul a  1.000 de ani, orașul a fost capitala a pentru 13 dinastii, cu un total de 73 de împărați care au condus aici. Xian este rădăcina de necontestat a civilizației chineze, care a servit drept capitală pentru Zhou , Qin și Han. Întrucât are un trecut istoric foarte bogat, nu este de mirare că puteți găsi aici atât de multe ruine istorice, muzee și relicve culturale. Pe parcursul timpului, comercianți din cele mai îndepărtate regiuni ,  au adus în Xian pentru vâzare diferite produse, precum și  idei pe care localnicii le implementau,  iar călătorii, la rândul lor, duceau în țările lor de origine obiecte și produse din China.  Astăzi,  Xian se mîndrește mai mult cu  gloria trecutului său,  decât cu prezentul,  din cauza războaielor  și crizelor  politice, a schimbărilor  continue care au  cuprins China,  în special de-a lungul secolului 20. Dar, nu  în zadar se spune,  "  dacă nu ați fost la Xian, înseamnă că  nu ați fost în China !"
Dacă ați hotărât să faceți o călătorie spre acest oraș deosebit, atunci vă sunt la dispoziție mai multe mijloace de transport, dar cel mai rapid și mai confortabil este, bineînțeles, cu avionul.

Aeroportul Internațional Xianyang Xian este situat la 40 km spre nord-vest de centrul orașului, în Xianyang . Biletele de avion sunt disponibile spre multe destinații.  Spre exemplu, există zboturi spre orașe locale, precum:  Beijing, Guangzhou , Harbin, Hangzhou, Hohhot,  Lhasa, Dunhuang , Fuzhou,  Lanzhou , Nanjing , Shanghai, Xining și Zhangjiajie, etc.  și zboruri internaționale spre Bangkok, Hong Kong , Macao , Seul precum și Nagoya , Fukuoka , Niigata , Tokyo și Hiroshima , în Japonia, etc.  Și întrucât Xian este situat în inima  Chinei, este nevoie de mai puțin de 2 ore pentru a zbura spre cele mai multe orașe din China.

Pe teritoriul orașului, cei mai mulți oameni  folosesc taxiul  sau  autobuzul  de la aeroport, pentru a ajunge la oraș.  Dar, cu toate acestea,  a lua un taxi  nu este întrutocmai  recomandat, deoarece majoritatea șoferilor de taxi vor  ridica prețul,  în mod intenționat, pentru turiștii străini. Un taxi va costa aproximativ 150 de yeni de la aeroport la Bell Tower, adică spre centrul orașului. Iar dacă veți  luați unul dintre taxiurile negre japoneze, va trebui să scoateți din buzunar cu  ¥ 50-75 mai mult. Așadar, optați mai bine pentru  taxiurile tipice verzi . De asemenea, fiți atenți pentru că la aeroport, ambele tipuri de taxiuri  așteaptă la același loc pentru a lua pasageri.
Pentru cei mai economi, sau iubitori de călătorii în transportul public, este bine să știți că autobuzele circulă regulat  în oraș și costă  ¥ 1 ( ¥ 2 în cele dotate cu  aer condiționat, marcate cu un fulg de zăpadă, pentru cei care nu sunt la curent ). Acesta este prețul final,  indiferent de cât de departe urmați să mergeți.  Deoarece există mai multe autobuze în oraș, poate fi util pentru  dvs să mergeți  la Biroul de Turism ( care este situat în apropiere de Turnul Bell ) și să cereți  o hartă gratuită a orașului,  cu liniile autobuzelor indicate pe ea.

Serviciile hoteliere sunt destul de dezvoltate, ținând cont de numărul mare de turiști care vin aici anual.
Hotelul Sheraton Xian a fost deschis în 1991 și renovat  în 2006. Acesta  dispune de 438 de camera distribuite pe  16 etaje.  Serviciul de acces la internet este  întotdeauna disponibil. Hotelul dispune, de asemenea,  de o piscină.
Facilitățile și serviciile care vi se propun sunt extrem de variate: posibilitatea de desfășurare a  banchetelor, bar, salon de înfrumusețare, cafenea, o sală  de conferințe  foarte modernă, discotecă, club de noapte, sală de gimnastică, camere amenajate special pentru nefumători , un restaurant,  numere de hotel amenajate special  pentru persoanele  cu handicap, saună, bazin de înot (  în încăpere televiziune  prin satelit / TV prin cablu, aer condiționat, mini - bar, seif, frigider, baby -sitting , centru de afaceri, spălătorie, rezervare de bilete, livrare cină în  cameră, schimb valutar, servicii de secretariat și altele. Chiar dacă nu este situat exact în centrul orașului, acesta permite acces la multe locuri importante din Xian.
Hotelul Hyatt Regency Xian  a fost deschis în anul 1990 și renovat în 2002. Hotelul dispune de 404 camere, fiecare dintre care are acces la internet. Acesta are un amplasament bun,  fiind situat la est de turnul cu clopot, de lângă cel mai aglomerat bulevard din Xian și la o distanță de 20 de minute de mers pe jos de Bell Tower.  Facilitățile incluse aici sunt:  restaurante, cafenele, săli de conferințe , fitness , Spa, salon de frumusete , Internet ,  Centru de afaceri, etc.
Hotelul ANA Grand Castle este situat la sud de Nan Men și are acces convenabil  la centrul orașului. Pentru o impresie generală, țineți cont că sunt  20 de minute de mers pe jos până la  Turnul Bell și 40 de minute de mers cu mașina până la  aeroportul internațional din Xianyang.
Fiind un hotel modern, de  5 stele, Grand Castle Hotel este amenajat în stil tradițional, cu o  arhitectură tipic chineză.  Acesta a fost deschis în 1993 și  renovat în 2004. Hotelul are 326 de camere, un restaurant occidental , unul  chinez și altul  japonez, 5 baruri, o sală de banchet, o sală multifuncțională , centru de afaceri,  etc.  Printre servicii se mai numără: Karaoke Bar, magazin de flori, salon de înfrumusețare, fitness, parcare , săli de conferințe, saună și masaj, sală de biliard, sală de tenis de masă, centru de afaceri, spălătorie, închiriere de automobile , etc.
Hotelul Garden este renumit pentru frumoasa  sa grădină. Restaurant din incintă îi încântă pe oaspeții săi cu o atmosferă deosebită, creată de muzica live. Hotelul, propriu-zis,  are 292 de camere, unele dintre acestea sunt decorate în stil tradițional chinezesc și au vederi excepționale spre  grădină.  Hotelul este situat lângă Goose Pagoda Mare, în zona de sud a orașului.
Facilitățile propuse sunt:  un business Center,  Salon de înfrumusețare, Karaoke, cameră  de Șah, fitness, Masaj, restaurante în stil occidental, baruri diferite, etc.
Hotelul Bell Tower a fost deschis în anul 1984 și renovat în 2003. Acesta are  7 etaje și  321 de camere. De la hotel, unele dintre principalele atracții turistice se află la doar câteva minute de mers pe jos.
Hotelul vă poate propune: săli de reuniune, sală de fitness, sală de șah, de lectură, Karaoke, saună, salon de înfrumusețare, parcare, iar  în camere:  aer condiționat, TV prin satelit, servicii de secretariat, serviciu de babysitting , spălătorie și altele.
Hotelul Jian Guo este situat la est de Dong Men, la o distanță de aproximativ  15 minute cu automobilul de centru și  10 minute distanță de mers la stația de cale ferată. Acesta  vă poate propune un restaurant chinezesc ,  parcare , clinică, sală de conferințe, facilități pentru persoanele  cu handicap, seif , sală de fitness, salon de masaj, saună, piscină , teren de tenis , karaoke, diferite baruri, aer condiționat , centru de afaceri,  schimb valutar, serviciu de spălătorie, etc.

Dar, cel mai mare interes din partea turiștilor este pentru monumentele arhitecturale .
Muzeul de Istorie Shaanxi se află în partea de sud a orașului Xian și acoperă o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați. Inițial,  acesta a fost construit într-un  stil arhitectural tradițional Tang ,apoi, odată cu timpul, acesta s-a modernizat.
Muzeul păstrează  mai mult de 370.000 de relicve culturale, toate din care sunt descoperite în provincia Shaanxi. Materialele din care sunt confecționate aceste obiecte de preț sunt:  piatră, os, bronz , terra- cottă,  jad, aur și argint.  De asemenea, puteți admira picturi murale, sigilii, etc . Aceste relicve se presupune că au  mii  de ani și descoperirea lor datează odată cu fârșitul dinastiei Qing ( 1644-1911 ). Acestea reflectă istoria și viața oamenilor  din mai multe aspecte:  cultură , artă,  știință , etc. Cele mai multe dintre relicve sunt foarte rare și sunt considerate adevărate comori ale lumii. Țineți cont că în muzeul  este interzisă fotografierea exponatelor.
Muzeul Terra Cotta Warriors se găsește la aproximativ 35 km la est de orașul Xian și  a fost inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO,  în 1987.
Unele artefacte din acest muzeu  au fost găsite de către mai mulți  țăranii locali, în 1974, când  aceștia făceau săpături.  Săpăturile au fost atât de adânci, încât, s-a ajuns la o suprafață de 20000 metri pătrați. S-a adeverit, că acolo a fost și groapa de înmormântare pentru primul împărat,  Qin Shi Huang,  în urmă cu 2200 ani și descopeirea acesteia este considerată  unul dintre cele mai importante evenimente arheologice ale secolului 20.
Templul Big Wild Goose este una dintre cele mai faimoase construcții din China și a fost construit  în partea de sud a orașului Chang'an ( Xian de astăzi ), în 652 î.Hr., în perioada  dinastiei Tang ( 618-907 ). Se spune că templul  a fost proiectat și construit pentru a sfinți relicvele  Sankrite și budiste de către călugărul  Xuan Zang, care le-a adus din India. În templu, veți observa și o statuie de bronz, cea  a lui Xuan Zang, construită pentru a comemora marea realizare  făcut de acesta în dezvoltarea budismului.
Construcția  are  peste 64 de metri  și este  cea mai înaltă clădire din oraș, fiind considerată din acest motiv - o construcție simbolică.
Xian Zid este un zid al orașului antic,  cel mai bine conservat  din China, și, de asemenea, cea  mai mare și cea mai puternică  instalație militară din lume.
Xian Zid a fost construit  în timpul dinastiei Ming (1368-1644) Pereții sunt încă puternici  și integri. Zidurile  sale bine conservate, șanțul, porțile, podul mobil, turnurile principale, etc.  afișează  un sistem antic de apărare în toată complexitatea sa.
Dacă vreți să faceți o plimbare  pe jos în jurul zidului, aceasta  va dura aproximativ 3 ore, pentru că zidul măsoară în lungime  14 km.  
Având cea mai mare scară din  Xian, Moscheea Mare este una dintre cele mai tari atracții pentru turiștii de azi.
Fiind situată la nord-vest de Turnul Drum, Marea Moschee a fost construită,  în primul rând, în perioada dinastiei Tang (618-907). După construcții continue ale  următoarelor  dinastii, această moschee musulmană a ajuns să se extindă pe o zonă de 12.000 de metri pătrați.

A mânca bine și ieftin în Xian nu este o dificultate, dar tot mai greu este să găsiți niște localuri cu specialitate europeană sau chiar internațională.  Așadar, veți avea nevoie de următoarele sugestii.
Vice Versa. Dacă sunteți  în căutarea  unui  loc bun de stat  cu prietenii, atunci acesta  este unul minunat. Băuturile sunt un pic mai scumpe, dar sunt și  unele oferte avantajoase.  În bar  există o scenă frumos  amenajată, pentru  cazul în care vin unele trupe ca să susțină concerte.  Dar, localul este destul de mic, așa încât este considerat, mai degrabă, un loc intim, decât o sală pentru concerte. Dacă vreți să evadați, sau să respirați   aer proaspăt, puteți să urcați pe acoperiș, unde priveliștea este încântătoare.
Salsa este locul ideal pentru  dansatorii amatori. Acesta este un club cu două etaje,  complet amenajat și dotat cu un ring de dans. DJ-ul face o treabă bună , combinând  cântecele  chineze cu cele  engleze. Mai mult decât atât, există și seri tematice, destinate anumitui  gen de dans sau muzica.
East Gate Barbeque este un grătar uriaș în aer liber, precum și un bar care oferă posibilitatea unor cumpărături de tot soiul. Mâncarea este foarte variată, începând cu carne friptă și terminând cu gustări ușoare.  De asemenea, puteți da comandă de o bere, sau un  container uriaș, care poate umple aproximativ opt pahare. Deși este un loc destul de romantic, fiind în sânul naturii, mulți vin aici cu prietenii, pentru a petrece timpul cît mai activ și mai relaxant.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu