Descriere Indonezia - Ghid turistic Indonezia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Indonezia - Ghid turistic Indonezia

Destinatii > Asia > Indonezia

Indonezia este o republica prezidentiala care se intinde pe o suprafata de 1.904.569 kmp si are capitala la Jakarta. Tara este impartita in 27 de provincii si 3 districte speciale. Are o populatie de 234.9 milioane de locuitori si limba vorbita este indoneza pe langa care se foloseste si Javaiana. Moneda nationala este rupia divizata in 100 sen.

Mai mult de 13.000 de insule dintre care doar jumatate sunt locuite se intind pe o distanta de 5000 km de la insula Malakka pina in Noua-Guinee de-a lungul oceanului Pacific.
Insulele Sumatra, Java, Kalimantan, Irian Jaya si Sulawesi sunt insule cu un tinut muntos de origine vulcanica,foarte impadurite. Cel mai inalt vulcan dintre cei 70 care sunt inca activi este Kerinci de pe insula Sumatra. Pe insula Nou-Guinee se ridica cel mai inalt lant muntos  al tarii (Muntii Maoke) cu virful Puncak Jaya 5020 m. Mai mult de jumatate din suprafata tarii este acoperita de paduri tropicale. În campiilede pe Sumatra si Borneo se intalnesc paduri mlastinoase de apa dulce.

Clima tarii este afectata in primul rand de catre Monsun(Clima tropica umeda). Pe tot timpul anului cad ploi abundente ,singurele luni destul de uscate sunt intre Junie si septembrie. Din decembrie pina in martie cad cele mai abundente ploi cu exceptia insulelor Molukke (iunie-septembrie). Temperaturile nu inregistreaza schimbari mari ; media este de 26 grade pe tot timpul anului.

Indonezia este locuita in principal de indonezi malaezieni dupa care urmeaza javaenii 45%,sudanezii 14% si madurezii 7.5%. Printre grupele populatiei bastinase putem enumera Dayak in vestul insulelor Kalimatan,Papua in insulele IrianJaya si Balinezii. Pe linga acestia  exista chinezi, arabi, indieni si pakistanezi. În Indonezia se vorbesc peste 250 de limbi si dialectedintre care cea mai rasandita este javaneza. Limba de stat este bahasa indonezia care se topeste un pic cu engleza si olandeza.87% din indonezi sunt musulmani suniti. Exista insa si grupuri catolice, budiste ,protestante si hinduite.

Turismul in Indonezia a inceput in anul 1980 luand o amploare la inceputul anului 1990( 4 mil de turisti anual). Cele mai vizitate insule sunt Bali,Java si Sumatra. Sa investit foarte mult in industria hoteliera a tarii si acum confortul care va asteapta de ex in insula Bali este deosebit. Nu demult timp sa deschis un aeroport international in Bali menit sa inlesneasca sosirea turistilor care nu mai trebuie sa schimbe avionul in Jakarta .

Locatie
Asia de Sud-est, intre arhipelagul Oceanului Indian si Oceanul Pacific

Suprafata

în total: 1.919.440 kmp
Teren: 1.826.440 kmp
de apa: 93,000 kmp

Hotare terestre
în total: 2,830 km
vecine: Timor-Leste 228 de km, Malaezia 1782 de km, Papua Noua Guinee 820 km

Clima
tropicale; cald, umed; mai moderata în Highlands

Altitudini extreme
cel mai mic punct: Oceanul Indian 0 m
mai înalt punct: Puncak Jaya 5030 m

Resurse naturale
de petrol, cositor, gaze naturale, nichel, cherestea, bauxita, cupru, soluri fertile, carbune, aur, argint,

Populatia
237,512,352 estimatie iulie 2008

Grupuri etnice
Javaneza 40.6%, 15% sudaneza, Madurese 3,3%, Minangkabau de 2,7%, Betawi 2,4%, Bugis 2,4%, Banten 2%, Banjar 1,7%, altele sau nespecificate 29,9% (2000 recensamânt)

Religii
Musulmani 86.1%, Protestanti 5.7%, 3% romano-catolici, 1,8% hindus, sau alte nespecificate 3.4% (2000 recensamânt)

Limbi
Bahasa Indonesia (oficial, modificata in forma de malaeziana), engleza, olandeza, dialecte locale (cel mai larg este vorbita javaneza)

Nume de tara
forma conventionala lunga: Republica Indonezia
conventionale scurt formular: Indonezia
locale de forma lunga: Republica Indonezia
locale scurt formular: Indonezia
fost: Olanda Indiile de Est, Indiile de Est olandeze

Guvernul de tip
republica

Capitala
nume: Jakarta
Coordonate geografice: 6 10 S, 106 49 E
diferenta de timp: 7 UTC
Nota: Indonezia este împartita în trei zone de timp

Subdiviziunile
30 provincii (propinsi-propinsi, singular - propinsi), 2 regiuni speciale * (daerah-daerah istimewa, singular - daerah istimewa), si 1 speciale raion capitala ** (daerah khusus ibukota); Aceh *, Bali, Banten, Bengkulu , Gorontalo, Jakarta Raya **, Craiova, Jawa Barat, Jawa Tengah, Jawa Timur, Kalimantan Barat, Kalimantan Selatan, Kalimantan Tengah, Kalimantan Timur, Kepulauan Bangka Belitung, Kepulauan Riau, Lampung, Maluku, Maluku Utara, Nusa Tenggara Barat, Nusa Tenggara Timur, Papua, Papua Barat (Jaya Irian Barat), Riau, Sulawesi Barat, Sulawesi Selatan, Sulawesi Tengah, Sulawesi Tenggara, Sulawesi Utara, Sumatera Barat, Sumatera Selatan, Sumatera Utara, Yogyakarta *
Nota: dupa punerea în aplicare a descentralizarii începând de la 1 ianuarie 2001, de 465 regencies si municipalitatile-cheie, au devenit unitati administrative responsabile cu furnizarea de cele mai multe servicii de guvern

Independenta

17 august 1945 (declarata)
Nota: recunoscuta de catre Olanda la 27 decembrie 1949; în august 2005, Olanda a recunoscut independenta de la 17 august 1945

Ziua Nationala
Ziua Independentei, 17 august (1945)
 
Executivul
sef de stat: Presedintele Susilo Bambang Yudhoyono (din 20 Octombrie 2004); Vice President Muhammad Yusuf Kalla (din 20 Octombrie 2004); nota - presedintele este atat sef de stat cat si sef de guvern

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu