Ghid turistic Jakarta - Descriere Jakarta - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Jakarta - Descriere Jakarta

Destinatii > Asia > Indonezia

Jakarta este capitala Indoneziei, un oras cosmopolitan, cu o populatie de peste 10 milioane de locuitori. Orasul este impartit in cinci zone: Jakarta de Nord, de Sud, de Vest, de Est si Centrala.- si acopera o suprafata de 637.44 kmp.


Obiective turistice in Jakarta :
-Monumen Nasional sau Monas se afla in centrul
Jakartei in Piata Merdeka, monumentul este un obelisc de marmura in varful caruia se afla o flacara aurita.
Muzeul National este unul dintre cele mai frumoase muzee din Asia de Sud-Est, care cuprinde colectii de arta preistorice, arhiologie si etnografie, una dintre ele fiind colectia de ceramica de arta hindu javaneza din Asia de Sud-Est.
-In parte de nord se afla Taman Fatahillah, un loc numit dupa printul care i-a invins pe portughezi in secolul XVI. Langa piata se afla trei dintre cele mai renumite
muzee din Jakarta: Muzeul de istorie, Muzeul Papusilor (Wayang) si Muzeul de Arta si Ceramica.

In arhipeleag se mai afla si Taman Mini Indonesia Indah, cu o suprafata de 160 ha. care este o prezentare in miniatura a acestei tari cu diversitatea culturii sale, loc unde au loc evenimente culturale la sfarsit de saptamana.
In partea de nord se afla
Taman Impian Jaya Ancol, o zona cu parcuri de recreere Dunia Fantasi (Lumea Fanteziei), tobogane pe apa, masinute, Montagne Russe. Tot aici gasim Lumea Marina, un tunel mare care strabate un imens acvariu cu peste 100 de specii marine precum si bazine mai mici cu specii distincte precum testoase marine, crocodili si serpi de apa.
La Puncak situat la distanta de 2 ore de mers cu masina, se afla plantatii de arbori de ceai, dar pana aici intalnim parcul natural Taman Safari unde se pot admira indeaproape tigrii, lame, girafe, ursi din America, Europa si Asia.

La Gedung Kesenian Jakarta si Taman Ismail Marzuki in Jakarta Centrala se desfasoara spectacole de arta interpretate de solisti locali si internationali, in fiecare an aici avand loc festivalul international de Film Jakarta unde se pot viziona reportaje si documentare din toata lumea.
Jakarta fiind si orasul modei, designerii locali isi prezinta colectiile care apar in magazine alaturi de cele consacrate precum Gucci, Giorgio Armani sau Christian Dior.
Cel mai ieftin si de interes loc este Manggua Dua, un mall impresionant din Jakarta Centrala unde se vand echipamente electronice, imbracaminte, calculatoare etc.

Harta orasului Jakarta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu