Sfaturi pentru turisti in Indonezia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Sfaturi pentru turisti in Indonezia

Destinatii > Asia > Indonezia

Cetatetii Uniunii Europe au nevoie de o viza de turist care este valabila pentru 30 de zile si pentru care trebuie sa platiti de obicei 25$. Turistii care vor sa ramana mai mult de 30 de zile trebuie sa obtina o viza de la ambasada sau consulatul Indoneziei in Bucuresti. Trebuie sa aveti un pasaport valabil pentru cel putin inca 6 luni din data plecarii. Calatorii care ajung in Indonezia in scop de faceri au nevoie de viza deasemenea.

Voltajul in tara este de 220V dar s-ar putea ca prizele sa nu conincida toate cu cele europene. Seara atentie exista mari turbulente in voltaj (scaderi si cresteri neasteptate).

Indonezia este un stat musulman asa ca femeile trebuie sa aiba umerii si genunchii acoperiti.
Toplesul este interzis pe plajele tarii. In rest trebuiesa fiti doar atenti sa nu acceptati invitatii dubioase de la straini si nu circulati noaptea pe plaje mai retrase sau in cartiere mai sarace.

Moneda indoneza, rupiah are bacnote de 100.000, 50.000, 20.000, 10.000, 5.000.1000,500 si 1 rupie, iar monede de 5.10,25,50,100 si 500 Rp. Ar fi bine sa aveti intotdeauna citeva bacnote mai mici in buzunar deoarece in piete si targuri mai ales nu o sa va poata schimba nimeni banii mari. Cel mai bine pentru a retrage bani in Indonezia se folosesc cecurile de calatorie in dolari americani. Se accepta Mastercard, Visa, Diners, American Express in magazinele mari si in hoteluri.

De recomandat este sa faceti un vaccin impotriva febrei galbene, un tetanus impotriva hepatitei A si cel putin o gamaglobulina pentru intarirea orbanismului inainte de a pleca in vacanta. Depinde de locul unde calatoriti in Indonezia (in sate de bastinasi unde nu exista nici un doctor) v-ar trebui un vaccin impotriva malariei. Resorturile din statiunile renumite au toate doctori pregatiti pentru orice caz. Înca un sfat ar fi:!!!! Orice fruct sau leguma care o cumparati in pietele orase sau sate trebuie foarte bine spalata inainte si deasemenea va sfatuiesc sa nu beti apa potabila de la rubinet deoarece sistemul lor de purificare nu corespunde cu standartele europene. Nu cumparati carne de la bastinasi sau branzeturi pentru ca nici in cazul acesta nu puteti fi siguri de metoda de prelucrare a produsului.

Telefoanele de urgenta sunat urmatoarele: salvarea-118( taxiurile insa sunt mai rapide!!) ,politia-110, pompierii 113.

Orarul bancilor:Luni-Vineri 8-14:30.Postele LU-Joi 8-16, Vineri 8-11, Sambata 8-12:30.In orasele mai mari magazinele sunt deschise piana la o ora inaintata in noapte.

Bacsisul este asteptat peste tot si niciodata sub suma de 1000-2000 Rp.Singurii care nu primesc bacsis sunt taximetristii.Intelegetiva intotdeauna cu soferul insa asupra pretului inainte de a va sui in masina.

Vest-Indonezia (Sumatra, Java, Madura; partea de vest si centrala a Kalimatanului) are o decalare a ceasului +6 ore. Partea centrala a tarii (Bali, Nusa Tenggara, Sulawesi;partea de sud si est a Kalimatan) +7 ore.Est -Indonezia (Molukke si Irian Jaya) +8 ore. Fata de ora de vara europeana calculati cu 1 ora mai putin la fiecare.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu