Ghid turistic Insula Menorca - Descriere Insula Menorca - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Insula Menorca - Descriere Insula Menorca

Destinatii > Europa > Spania > Insule

Menorca este una dintre Insulele Baleare şi este a doua,  cea mai mare dintre toate, fiind  situată la nord-est de Mallorca. Bineînţeles că, comparativ cu insulele sale vecine Mallorca și Ibiza, acesta este mai puţin turistică și, totuşi,  este un loc minunat, unde se combină cultura, natura și plajele. Insula adăposteşte aproximativ 90.000 de oameni, iar în 1993, acesta a fost declarată de către UNESCO  drept o rezervaţie a biosferei. Printre monumentele protejate se numără  Parcul Natural S'Albufera  şi d'es Grau, precum şi nişte situri arheologice unice ale insulei. Chiar și în timpul verii, insula este relativ liniștită şi puteţi  găsi chiar și unele plaje izolate.

Datorită frumuseții sale virgină, însula dă  posibilitatea de a descoperi noi locuri și de a trăi noi experiențe. Deşi nu este cea mai des vizitată insulă,  numărul de plaje pe care Menorca le oferă este egal cu numărul  plajelor întîlnite în Mallorca și Ibiza, ba poate, chiar mai multe. Plajele frumoase, combinate cu mesele la aer liber şi staţiunile ferite de aglomeraţie, fac din Menorca un loc unic.

Transportul pe Insula Menorca

Pentru a ajunge pe insulă, puteţi lua avionul. În acest scop, se organizează zboruri regulate  direct de la Mahon, din Spania continentală, dar şi de pe insulele vecine: Ibiza și Mallorca. În continuare, Aeroportul Menorca este deservit de autobuze, ruta cărora începe la aproximativ 6 dimineața se sfîrşeşte la miezul nopţii (circulă la fiecare jumătate de oră).
Pe lîngă zborul cu avionul, mai este  o modalitate de a ajunge pe insulă, cu feribotul. Călătoria pe apă se poate începe din Spania continentală, dar și din Mallorca. În scopuri turistice, feriboturile staţionează la portul Mahon, care oferă priveliști extrem de pitorești ale caselor, hotelurilor și a fortificațiilor istorice.
Pentru circulaţia în interiorul insulei, se foloseşte cel mai des taxi-ul. În Menorca, există numeroase agenții și companii specializate în închirierea de automobile.

Cele mai frumoase plaje de pe Insula Menorca

Menorca are regiunile sale de coastă, foarte frumoase, care, indiscutabil,  merită recunoaștere. Plajele Menorca  nu sunt, în general, foarte aglomerate, astfel încît nu va fi chiar destul de greu să-ţi găseşti un loc după propriul plac. Cele mai bune şi cele mai apropiate plaje de capital sunt plaja
Es Grau, în partea de nord și Plaj de Punta Prima, situată la sud. Atît prima, cît şia a doua plajă, au acces la autobuzul local. Pe parursul unei zile, spre Punta Prima, există în jur de opt autobuze.

Punta Prima este o plajă mare, situată la capătul de est al insulei şi este acoperită cu nisip alb şi fin, fiind împrejmuită de un relief stîncos. Acesta plajă poate fi periculoasă, din cauza curenților  puternici, care se formează  atunci cînd bate  vîntul. O recomandare pentru toți părinții care vin la plajă cu copii mici, este să-i ţină sub supraveghere, atunci cînd intră în apă. Stațiune propriu-zisă este mică, dar în creștere, cu o gamă largă de baruri și magazine, cu parcare gratuită, șezlonguri şi sporturi de apă.

Plaja Binibequer este situată la sud de Sant Lluis Binibequer şi presupune un mic golf cu nisip. Binibequer este mărginită de plaja Binibeca Vell  la vest şi de Cala Torret la est. Ambele se mîndresc cu o selecție de baruri și restaurante, ambele cu o selecție de baruri și restaurante. Binibequer, spre deosebire de alte insule, nu oferă pentru adăpost doar hotele, dar şi o gamă largă de vile şi  apartamente.  Aici mai puteţi găsi baruri de plajă (care au devenit renumite în întreaga lume), saltele pe apă şi o parcare gratuită.
Plaja Cala en Porter este situată pe coasta de sud a aeroportului şi dispune de toate facilităţile unui complex stabilit. Acesta dispune de tot ceea ce este nevoie: parcare, baruri de plajă, şezlonguri, salvamari, steaguri de avertizare și sporturi nautice.

Plaja Son Bou este cea mai lungă plajă de pe Menorca. Ea are trei baruri moderne de plajă, fiind legate unul de altul  printr-un drum de lemn, un centru de salvamari, şezlonguri,  sporturi de apă și mult spaţiu pentru plimbări la aer liber. Totuşi, ar trebui să ştiţi că în partea de vest, plaja este abundent  ocupată de nudiști. Şi aici se pot forma curenți puternici,  de  aceea vă rugăm să fiţi cu băgare de seamă.

Localuri, restaurante si mâncaruri traditionale din Insula Menorca

Menorca este dotată şi cu restaurante bune, a căror meniuri presupun bucate, în special, din pește și fructe de mare. Menorca are, de asemenea, o mare varietate de baruri și cafenele, unele dintre care sunt deschise pentru 24 de ore pe zi.

Restaurantul N'Aguedet a fost construit cu 200 de ani în urmă şi şi-a păstrat stilul pînă în prezent, fiind asemenător cu o casă veche văruită. Şi mediul extern este unul rustic, fiind caracterizat de o terasă acoperită cu viță de vie. Printre cele mai renumite feluri de mîncare pregătite aici sunt cele din carne coaptă la grătar, cu diverse adaosuri care fac masa  mai “uşoară”. De asemenea, există un fel de bucate, numit Lechon, care se prepară din carne de purcel, cu sos din lapte şi Conejo con Cebolla, care presupune carne de iepure, înăbuşită în ceapă. Cu alte cuvinte, bucatele sunt un deliciu adevărat!

Cafeneaua Bar Es Moll este  un loc deosebit,  deşi foarte modest( aranjat cu mese și scaune din  plastic), acesta serveşte bucate deosebit de delicoase, precum sardine proaspete, midii și creveți, şi ce este mai important, la un preţ destul de avantajos. Farmecul acestui  local este însuşi poziția sa, fiind situat mai sus de debarcader, acolo unde barcile se pregătest de andocare. Partea pozitivă a amplasamentului este că vizitatorii pot admira încîntătoarea privelişte a mării şi a bărcilor din larg.

Restaurantul S'Espigo iese în evidenţă datorită delicateselor  scoase  din marea care înconjoară Menorca. Deseori, turiştii fac o plimbare pe chei, ceea ce contribuie la sporirea apetitului. Mai tîrziu, aceştia intră în local pentru a savura din bucatele, în special din peşte şi din fructe de mare, care sunt proapăt scoase din Marea Mediterană.

Restaurant Jàgaro este ultimul din linia lungă de restaurante de pe port, dar nu cel din urmă, pentru modul în care aceştia tratează fructele de mare. Localul nu este niciodată gol, clienţii făcînd coadă pentru bucatele care lasă gura apă.
Restaurantul La Minerva vă oferă posibilitatea să luați masa în interior, beneficiind de aer condiţionat,  sau afară, pe chei, într-un mediu romantic, admirînd cum are loc ambarcarea corăbiilor. În pofida atmosferei şi a condiţiilor bune, La Minerva presupune preţuri destul de accesibile, aşa încît, cu 20 de euro, puteţi lua o cină, sau un prînz, pe cinste.

Hoteluri si resorturi pe Insula Menorca

Nu mai puţin ospitaliere şi confortabile sunt hotelurile şi vilele care se propun pentru clienţi.
Hotelul Confortel Menorca este situat  în Cala Galdana, o zonă idilică din Menorca, renumită pentru frumusețea sa, pentru atmosfera familială şi plajele cu  nisip auriu. Hotelul este situat la numai 200 de metri de plajă și este dotat, de asemenea, cu o piscină mare în aer liber, înconjurată de șezlonguri și de  umbrele,  unde puteți înnota sau, pur şi simplu, puteţi face plajă. Nu sunt lăsaţi fără atenţie nici copiii, cărora li se propune un club de distracţii. Aici, ei pot interacţiona cu alţi semeni de vîrsta lor şi pot crea noi relaţii. Camerele sunt dotate cu o bucătărie funcţională (cuptor cu microunde, frigider și prăjitor de pîine), aer condiționat, televiziune prin satelit și un seif pentru păstrarea obiectelor de valoare.

Hotelul  Matxani Gran este perfect pentru relaxare. Întrucît facilitățile hotelului nu sunt deschise pentru public, aceasta asigură intimitate completă pentru clienţii săi. Pentru doritorii de a prepara de unii singuri  mesele, hotelul oferă o  bucătărie mare, echipată cu toate cele necesare pentru gătit. În apropiere de hotel, sunt diverse localuri de divertisment, plaje,  marketuri, precum Sant Clemente unde puteţi procura carne de calitate, legume, salate și băuturi, precum și mezeluri, brînzeturi și pîine proaspătă. Camerele de hotel dispun de televiziune prin cablu, internet gratuit, aer condiționat, ventilator, seif şi uscător de păr. Ba mai mult decît atît, toate sălile de baie sunt deja echipate cu şampoane, geluri de baie şi multe alte obiecte, care vă uşurează foarte mult bagajele.

Hotelul San Miguel este situat în inima capitalei Menorca, adică în Mahon şi se evidenţiază, pe dată, prin eleganţa, rafinamentul și confortul său. Hotelul dispune de 16 departamente spațioase și luxoase, fiecare decorate în exterior şi interior, de către designeri cu renume. Camerele sunt dotate cu tot confortul de care are nevoie un turist  modern, mai exact: aer condiționat, o baie privată cu duș, o cadă jacuzzi, uscător de păr, articole de toaletă, televizor cu plasmă, prin satelit, telefon, mini-bar,  acces la Internet şi servicii de spălătorie. Mai mult decît atît, hotelul dispune de o secţiune, care a fost adaptată  pentru a corespunde necesităţilor persoanelor cu handicap. Acesta este printre puţinele hoteluri care au şi astfel de facilităţi. Întrucît totul a fost conceput după gustul designerilor de vîrf, hotel San Miguel are anumite fresce și decorațiuni care reflectă istoria insulei. Mai mult decît atît, caracteristica cea mai remarcabilă a acestui hotel, pe lîngă confortul şi luxul său, este grija pe care o  are hotelul pentru clienții săi: personalul este întotdeauna prietenos, discret și dispus să dea o mînă de ajutor. Tot ceea ce se face, este pentru a asigura satisfacţia totală a clienţilor. Toate atracțiile regiunii sunt ușor accesibile de la hotel, inclusiv restaurantele și locurile de divertisment, precum: teatru, cinema, bowling, cluburi de noapte, dar nici cartierele comerciale şi buticurile de prestigiu nu sunt foarte îndepărtate.Mai mult decît atît,  hotelul se află  la 5 km de aeroport și la aproximativ 1 km de portul Mahon. Aşadar,  hotelul este destinat confortului dvs maxim.

Hotelul de tip apartament Marinda Garden este un complex de apartamente, perfect integrat în cadrul natural, situat la doar 700 de metri de apele cristaline ale plajei Cala en Bosc.  Hotelul vă poate oferi o piscină frumoasă, un salon-bar și un restaurant cu aer condiționat, o sală de sport, unde puteţi juca tenis, volei, fotbal, etc.

Prima impresie atunci cînd intri în curtea
hotelului Viva Menorca este că a fost conceput pentru a garanta oaspeților săi o vacanță cu adevărat de neuitat. În grădină,  clienţii vor găsi o terasă la soare, cu o piscină mare și un loc de joacă pentru copii. Pe lîngă acestea, hotelul propune o piscină interioară, cu saună, jacuzzi și un servicii de masaj. Tot acest hotel are un restaurant de primă clasă.

Obiective turistice de vizitat pe Insula Manorca

În Menorca, mai puteţi beneficia de excursii interesante unde veţi admira monumente și situri istorice.
Spre exemplu,
situl preistoric Burial, situat la 40 de km de Mao-Ciutadella este, de fapt, un loc de înmormîntări preistorice, aparținînd epocii bronzului. Site-ul cuprinde două camere, cu o arhitectura deosebită.

Biserica Son Bou este situată lîngă plajă şi reprezintă o necropolă din  timpurile preistorice, purtînd un caracter sacru. Clădirea a fost construită în plan dreptunghiular şi a fost proiectată să aibă trei intrări. Biserica dispune de o cristelniţă, scobită dintr-un singur bloc de piatră cilindrică.

Rafal Rubí este o clădire funerară care datează cu cele mai vechi timpuri. Mormintele, după cum se poate vedea acolo, iniţial, erau ovale sau circulare, dar mai tîrziu au evoluat în forme mai alungite. Tot de obiceiurile funerare ţine şi Torre Trencada. Acest sit arheologic demonstrează tradiţia  de a plasa pe locul de mormînt o a treia piatră, care va asigura stabilitatea.

 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu