Ghid turistic Insulele Canare - Descriere Insulele Canare - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Insulele Canare - Descriere Insulele Canare

Destinatii > Europa > Spania > Insule

Insulele Canare sunt cele mai indepartate insule care apartin Spaniei. Ele se afla in arhipelagul African in oceanul Atlantic  in nord -vestul africii. Sunt insule autonome  si sunt de origine vulcanica. Din acest lant de insule fac parte: Tenerifa cu capitala la Santa Cruz de Tenerife,Grand Canaria cu capitala la Las Palmas de Grand Canaria, Lanzarote cu capitala la Arrecufe, La Palma cu capitala la Santa Cruz de la Palma, La Gomera cu capitala la San Sebastian de la Gomera, El Hierro cu capitala la Valverde, Fuertaventura cu capitala la Puerto del Rosario si ultima si cea mai mica dintre insule La Graciosa cu capitala la Caleta de Sebo.

Insulele se intind pe o suprafata totala de 7.455 de km/2 si au o populatie de 1.900.000 de locuitori.Limbile vorbite sunt spaniola(canariola) si engleza. Clima este una oceanica calda cu temperaturi care pot ajunge pe timpul verii pina la 35-39 grade iar in timpul iernii pina la 30 de grade. Cea mai mare parte din produsul brut al insulelor provine din turism 60%. Peste 5 milioane de turisti viziteaza doar insula Grand Canaria in fiecare an.

Geografie politica
Comunitatea Autonoma a Insulelor Canare consista din doua provincii, Las Palmas si Santa Cruz de Tenerife, a caror capitale (Las Palmas de Gran Canaria si Santa Cruz de Tenerife) sunt co-capitale ale regiunii autonome. Fiecare din cele sapte insule importante este condusa de un ansamblu numit cabildo insular.

Cea mai lunga umbra din lume

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Istorie
Insulele Canare sunt considerate a fi datatoare de viata a mitului grec al Gradinii lui Hesperide.

Insulele au fost denumite Canaria (latina canis, câine) datorita numarului mare de câini ce hoinareau pe insule. Canarul (pasarea) a fost denumita dupa insule. Fiind invadate mai întâi de catre arabi, aventurieri normani si de portughezi, insulele au fost în final cucerite de Castilia spre sfârsitul secolului al XV-lea, populatia locala (posibil Berberi) —denumita guanches— scazând în numar pe parcursul timpului pâna la disparitia sau amestecarea lor cu emigrantii.


Economie
Economia este bazata pe turism si pe agricultura tropicala (banana, tutun), export pentru Europa. Acest model duce la o emigrare masiva din Europa, Africa si din Americi. Ecologistii sunt ingrijorati în privinta resurselor, în special, în insulele mai uscate care sunt supraexploatate.

Combinatia de munti înalti, ce apartin Europei, si cer senin a facut ca Roque de los Muchachos (în insula La Palma) sa devena un loc de plasare a telescoapelor, cum ar fi Grantecan.

Insulele din afara Uniunii Europene sunt teritorii de vama. Codul ISO 3166-1 alpha-2 IC este rezervat pentru a reprezenta insulele în afacerile vamale, dar acestea se afla sub acelasi cod Internet ca si Spania.

Fusul orar din Canare este GMT, cu o ora mai putin decât în Spania peninsulara.

Articol preluat de pe  http://ro.wikipedia.org/wiki/Insulele_Canare  . Textul este disponibil sub
licenta GNU pentru documentatie libera

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
Harta Insulelor Grand Canaria
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu