Ghid turistic Jahorina - Descriere Jahorina - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Jahorina - Descriere Jahorina

Destinatii > Europa > Bosnia si Herzegovina > Orase

Statiunea Jahorina, care nu a fost distrusa in timpul razboiului, este cea mai atragatoare destinatie. Cel mai inalt varf al muntelui, Ogorjelica, se inalta la 1,916m peste nivelul marii. in timpul verii este acoperit de iarba iar iarna de un strat de zapada de pana la 3m. Turistii pot folosi cei 25 de kilometri de partii pentru schi alpin. Patru linii de telescaun si patru de teleschi au o capacitate combinata de 7.500 de schiori pe ora. De asemenea aici exista o scoala de schi si servicii legate de schi, precum si zone potrivite pentru schi cross-country, sanius, schi nocturn sau plimbari.

Hotelurile din Jahorina au o capacitate totala de 1 200 de paturi, 1 400 fiind disponibile la particulari. Locurile de parcare sunt în mare majoritate gratuite. Agentiile de turism din zona ofera vacante la Jahorina, spune Sokolovic, majoritatea turistilor venind din Serbia-Muntenegru, Slovenia si Croatia. Însa în fiecare sezon vin din ce în ce mai multi turisti din alte parti ale Europei.
Si mai aproape de Sarajevo se afla muntii Bjelasnica si Igman, unde a avut loc Olimpiada, cu varfuri de 2 066m, respectiv 1.504m. Ambii ofera partii alpine si de schi nordic de clasa mondiala.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta orasului Jahorina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu