Ghid turistic Kuala Lumpur - Descriere Kuala Lumpur - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Kuala Lumpur - Descriere Kuala Lumpur

Destinatii > Asia > Malaesia

Capitala si cel mai mare oras al tarii se afla la Kuala Lumpur cu o populatie de peste 1,5 milioane de locuitori. Kuala Lumpur este principalul oras industrial deservit de portul Kelang.
Este un oras modern, plin de agitatie cu oserie de zgarie-nori impresionanti: Turnul telecomunicatiilor, cu design islamic, atinge inaltimea de 421 m; turnurile gemene Petronas, construite in districtul Ampang in anul 1996, sunt inca
cea mai inalta constructie din lume.

Turnurile Petronas sau Turnurile gemene din Kuala Lumpur, Malaezia, sunt cele mai inalte cladiri din lume din anul 1998 pana in 2004, daca se calculeaza inaltimea de la nivelul intrarii principale pana la ultimul nivel. La 15 ap­ri­lie 1996, Turnurile Petronas au fost desemnate cele mai inalte din lume. Chiar daca initiatorii proiectului, niste investitori particulari in asociatie cu guvernul malaiezian si Petronas, compania nationala de petrol, nu au avut de gand sa de­paseasca Sears Tower din Chicago, au tins pentru constructia unui mo­nument apropiat de maretia Kualei Lumpur in ceea ce priveste centrul comercial si cultural.

Turnurile au fost proiectate de Cesar Pelli, un arhitect argentiniano-american. Cele 88 de etaje sunt construite in mare masura din beton armat, cu fatada din otel si sticla, proiectata sa imite motive din cultura si traditia Malaieziei, evocand arhitectura isla­mi­ca. O stea cu opt colturi formata din in­tersectia patratelor face o referire la designul islamic; arcadele ­curbate creand o fatada ce aduce cu turnurile templelor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Recomandari

Cetatenilor veniti în Malaezia în interes turistic li se recomanda sa adopte o tinuta vestimentara decenta, în special la vizitarea lacasurilor de cult musulmane (pantaloni lungi, fuste, camasi sau bluze cu maneca) si pe plaja (costum de baie complet).
Serviciile medicale de urgenta sunt de buna calitate dar deosebit de costisitoare. Înaintea deplasarii în Malaezia se recomanda perfectarea unei asigurari internationale de sanatate care sa asigure serviciile medicale în caz de urgenta. Persoanelor hipertensive si/sau cu afectiuni cardio-respiratorii le este recomandata consultarea medicului înainte de efectuarea calatoriei.
Nu sunt recomandate calatoriile în regiunea de est a statului malaezian Sabah situat în nordul insulei Borneo (în special districtele Bahagian Tawau si Bahagian Sandakan). În aceasta regiune, situata în proximitatea de sud a arhipelagului filipinez Sulu, au loc în mod frecvent luari de ostatici organizate de catre militantii Frontului Islamic pentru Eliberarea Mindanao care opereaza de pe teritoriul statului vecin.
Pentru a intra pe teritoriul statului malaezian Sarawak, situat în nordul insulei Borneo, calatorii trebuie sa obtina un permis de sedere la sosirea în acest stat (în aeroporturile Kuching, Miri sau Sibu sau la punctul de frontiera terestra Tebedu (între Sarawak si statul indonezian Kalimantan).
Calatorii care sosesc în Malaezia pe cale maritima trebuie sa se asigure, la sosire, de faptul ca un ofiter al serviciului de imigrari le-a vizat pasaportul. În caz contrar, sa iesirea din tara, ei risca sa fie retinuti pana la verificarea legalitatii sejurului lor în Malaezia.
În cazul depasirii perioadei legale de sedere pe teritoriul Malaeziei, cetatenii straini sunt pasibili a fi retinuti de autoritati pentru perioade de timp (de la cateva ore pana la cateva saptamani) care preced audierea în fata instantei judecatoresti.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu