Descriere Mexic - Ghid turistic Mexic - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Mexic - Ghid turistic Mexic

Destinatii > America de nord > Mexic

Mexic este un stat cu suprafata de 1.972.547 kmp, situat in America de Nord invecinat cu Belize si Guatemala la sud si Statele Unite ale Americii la nord. Populatia tarii in numar de aproape 90 milioane de locuitori sunt vorbitori de limba spaniola.
Capitala si cel mai mare oras este Mexico, un oras cu peste 9 milioane de locuitori. Mexico este unul dintre cele mai mari orase din lume, construit pe locul vechii capitale aztece Tenochitlan. Al doile oras ca marime dupa Mexico este Guadalajara.

Lacul Chapala .............Cel mai usor lemn din lume

Aproape 70 % din populatia Mexicului se gaseste in regiunile urbane si in suburbii. In procent de 60 % din populatie sunt metisi din amerindieni si spanioli, 30 % sunt amerindieni, iar 10 % au descendenta spaniola.
Marea majoritate (90%) vorbesc limba spaniola cu peste 50 de dialecte indiene distinctive.
Moneda oficiala a tarii este peso, 1 peso = 100 centavos.

Doua treimi din suprafata tarii este ocupata de un platou inalt si campii de coasta joase de-a lungul celor doua laturi. Doua lanturi muntoase Sierra Nevada la vest si Muntii Stancosi la est se intind din SUA pana in Mexic. Acestia poarta denumirea de Sierra Madre de vest si Sierra Madre de est, cu inaltimi de peste 3.000m, unele varfuri atingand si 5.000 m. Pe coasta de vest se afla peninsula muntoasa Baja California.
Clima are mari variatii, la Acapulco temperatura medie este de 26 grade in ianuarie si 29 grade in iulie, in Mexico temperatura medie fiind de 12 si respectiv 18 grade Celsius.
Aproape un sfert din suprafata tarii este impadurita cu pini si molizi dar si cu copaci cu lemn de esenta tare ca mahonul si abanosul.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Turismul in aceasta tara s-a dezvoltat foarte repede cu peste 5 milioane de turisti anual, in mare parte din Statele Unite si Canada.
Obiective turistice frecventate de turisti sunt ruinele aztece din zona orasului Mexico precum si statiunile de pe coasta dintre care cea mai renumita fiind Acapulco. Ruinele Maiase, clima si vegetatia din Yutacan atrag si aici o multime de vizitatori.
Reteaua de transport insumeaza aproape 20.000 km de cale ferata si 225.000 km de drumuri, ce fac legatura intre cele mai importante orase din tara dar si legaturi cu SUA si Guatemala, statele vecine.
Traficul de coasta este foarte important pentru comertul intern si pentru legaturile cu California si cu coasta Golfului din SUA, precum si transportul aerian dezvoltat si el foarte rapid, cu 116 linii aeriene si 1.113 aeroporturi.


Acapulco, un paradis tropical, este recunoscuta in toata lumea constituind un magnet pentru foarte multi turisti. Aici se gaseste un golf superb cu plaje deosebit de fine, iar muntii sunt acoperiti de o vegetatie bogata si proaspata.

Cancun este o locatie destinata in special tinerilor pentru petrecerea unei vacante de neuitat, dar si pentru o luna de miere romantica.
Ciudat de Mexico sau Mexico City este una dintre cele mai mari metropolele din lume, recunoscuta datorita atmosferei zbuciumate de aici formata din elemente ca muzica, zgomotul, aerul poluat si parcurile verzi, palatele coloniale. Orasul este foarte atragator si cautat, dar in acelasi timp si sufocant din cauza milioanelor de oameni care au gasit in Mexico City un stil de viata.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu