Descriere Parcul National Yosemite - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Descriere Parcul National Yosemite

Destinatii > America de nord > Statele Unite ale Americii > Parcuri Nationale

Infintat in anul 1890, Parcul National Yosemite situat la 4 ore de condus la est de San Francisco, are 2400 de kilometri patrati de salbaticie in Muntii Sierra Nevada din California. Parcul este recunoscut pentru peisajul sau deosebit cu arbori sequoia uriasi ce au o vechime de 2.500-3.000 ani, cu un diametru de pana la 11 metrii si inalti de 75-90 metrii, munti minunati si viata salbatica, fiind de obicei aglomerat in lunile de vara si aproape parasit iarna, atunci cand temperaturile sunt mai reduse.

Cele mai mari paduri si cei mai inalti sequoia se gasesc in Sequoia si Kings Canyon National Parks din sudul Sierra Nevada. Multi sequoia maturi se afla aici in parc in trei paduri: Mariposa Grove, Tuolumne Grove, si Merced Grove. Dintre acestea, Mariposa Grove,situata in mare parte in sudul parcului, este cea mai mai mare recunoscuta dealtfel pentru uriasii Grizzly si pentru  Wawona Tunnel Tree.

Parcul este enorm, pentru a-l vizita iti trebuie cateva zile bune, putand sa-ti alegi locatia unde doresti sa fi gazduit, aici gasind o mare diversitate de cazare, de la hoteluri luxoase la cabanele rustice, iar pentru cei carora le place o aventura, cortul este locul ideal.
Yosemite dispune de 13 locuri de campare in parc precum Lower Pines, North Pines, Upper Pines and Sunnyside Walk-in, in interiorul Valei Yosemite, iar in afara acesteia se afla Bridalveil Creek, Crane Flat, Hodgdon Meadow, Porcupine Flat, Tamarack Flat, Tuolumne Meadows, Wawona, White Wolf and Yosemite Creek.

Parcul National Yosemite este dealtfel si casa a 300-500 de ursi americani negrii, care insa numai cativa fiind negrii, majoritatea dintre ei au o varietate de culori de la negru la maro si chiar blond. Ursii negrii sunt omnivori, mananca aproape orice, petrecandu-si aproape tot timpul zilei, cautand in iarba si in copaci dupa seminte, larve, fructe si insecte, insa, din nefericire, multi ursi s-au obisnuit sa obtina hrana de la turistii sositi aici.
Serviciile parcului au inceput o campanie intensa de cercetare, de educare a turistilor din camping-uri privind hranirea animalelor salbatice, depozitare resturilor alimentare, pentru reducerea incidentelor cauzate de ursi.
Primavara si toamna sunt momente ideale pentru o vizita, pe timpul iernii insa se poate practica sporturi de iarna: ski, patinaj, plimbari cu sania.

Langa muzeul din Yosemite se afla un centru cultural indian, galeria Ansel Adams si Centrul Salbaticiei. Principalele atractii ale Parcului yosemite sunt Mariposa Grove, unde se gasesc copaci sequoia de dimensiuni inimaginabile pentru turistii care vin aici, Glacier Point, Tuolumne Meadows, Hetch Hetchy si multe cascade spectaculoase precum si numeroase formatiune stancoase.
Aproximativ 95 de procente din Parcul National Yosemite este caracterizat de salbaticie, protejata de Congress impotriva actiunii umane si a dezvoltarii in continuare. Cea mai buna cale de a experimenta cei 2.400 de kmp. ale salbaticiei din Yosemite este de a-l explora la pas, astfel beneficiind de toate splendorile gazduite de acesta.

Pentru pasionatii de pescuit in Parcul National Yosemite regulile sunt stabilite de catre statul California, care necesita o licenta de pescuit sportiv valabila pentru persoane cu varsta mai mare de 16 ani, licenta care trebuie sa fie atasata vizibil si poate fi obtinuta prin centrele de informare ale parcului.

Parcul Yosemite este locul perfect pentru a-ti "spala creierul" de tot ce inseamna civilizatie, uitand astfel de viata cotidiana, stres, telefoane, trafic urban, privind la incredibilele forme create de natura si ascultand suietul vantului care matura ramurile uriaselor sequoia si vuietul caderilor de apa, toate acestea creand un tablou de neuitat.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu