Ghid turistic Poznan - Descriere Poznan - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Poznan - Descriere Poznan

Destinatii > Europa > Polonia > Orase

Poznan este un oraș mare din Polonia, situat în partea de vest a acesteia. Capitala Poznan, așa cum mai este numită și astăzi, este una dintre cele mai vechi orașe istorice din Polonia. Acest oraș este un centru istoric important al țării.
Poznan este un oraș cufundată în istorie, deoarece a  fost prima capitală a  Poloniei  și este  văzută de mulți ca fiind locul de naștere al națiunii poloneze. Astăzi,  este un oraș divers și vibrant, cu multe activități organizate special pentru a distra turiștii. Centrul orașului este uimitor de aranjat și curat, având  muzee fascinante, o viață de noapte activă  și multe alte atracții pentru vizitatori, dar și pentru băștinași.  Pentru împătimiții de tren, Poznan  este locul ideal, deoarece acesta deține o poziție strategic a căii ferate ce cuprinde  Berlinul - linia de tren Moscova, astfel încât, Poznan ar putea fi pentru mulți prima lor experiență în Polonia.
Pentru a diversifica modul de deplasare pînă la Poznan, puteți utiliza și aeroportul, care este situat la doar 7 km de centrul orașului și este ușor accesibil cu autobuzul  public, sau cu linia de rapid.

Brandenburg Airport Berlin este legat de mai multe linii de autobuz la Poznań.  Numeroasele sale zboruri directe către cele mai importante orașe europene, destinații pe distanțe lungi, care presupun  New York, Los Angeles și Beijing, sunt o metodă bună de a ajunge rapid și confortabil spre destinația dorită. Mai mult decât atât, puteți găsi o gamă largă de companii aeriene low-cost, care ar putea servi ca alternativă.
În interiorul orașului, puteți să vă deplasați cu transportul public. Aici, sistemul de transport public  este destul de dezvoltat, constând din tramvaie rapide ( similare cu metroul ) și multe  autobuze.

Poznan este un oras cu un  patrimoniu cultural și istoric bogat. Numărul mare de povești și legende sunt legate de fiecare metro pătrat  a orașului. Una dintre cele mai notabile monumente de arhitectură este clădirea  Biblioteka Raczynskich.  La acest proiect  a lucrat un celebrul arhitect italian, care s-a bazat pe arhitectura  Luvrului.
Biblioteca de Rachinsky este una dintre cele mai frumoase clădiri moderne din Poznan.  Aceasta este o clădire clasică, cu linii stricte, decorată cu coloane înalte. Curtea din fața bibliotecii este, de asemenea, foarte frumoasă. Aici  puteți vedea mai multe statui și fântâni,  înfățișând zeițe grecești. Mergând  în jos pe bulevard, veți ajunge la Muzeul Național, care este una dintre cele mai importante instituții culturale ale țării. Fiind fondat la începutul secolului 20, acesta are cinci ramuri, printre care Muzeul Instrumentelor Muzicale, Muzeul de Istorie, Muzeul de Arte Aplicate, Muzeul de Etnografie și Muzeul Militar. Expoziția din fiecare este, pur și simplu, de neprețuit.

Monumentele arhitecturale sunt o adevărată  comoară pentru oraș. La fiecare colț de stradă veți întâlni monumente cu un trecut istoric fascinant. Un astfel de număr mare de clădiri istorice,  monumente și situri iconice este pur și simplu greu de imaginat  și toate acestea sunt cu adevărat unice și uimitoare.
Mai multe monumente istorice importante sunt situate în apropiere de Piața Mickiewicz.  În partea de vest este posibil de văzut clădirea universității, care poartă numele unui poet notabil. Universitatea este deschisă pentru toți vizitatorii, accesul fiind gratuit. Veți putea admira  concerte muzicale clasice, care  se petrec  în mod regulat  în această frumoasă sală cu o acustică irepetabilă. În fața universității este amplasat  monumentul Mickiewicz, a cărui construcție a fost în anul 1960.
Catedrala lui Sf. Pavel și Petru este prima catedrală poloneză. Acesta este  locul  de veci pentru  8 duci poloneză și regi din dinastia Piast – cu morminte originale și foarte scumpe. De asemenea, se presupune că acesta a fost  locul de  botez a lui Duke Mesko I. Cele mai prețioase elemente ale catedralei sunt: Capela de Aur și Capela Sfintei Cruci.

Biserica Maicii Domnului a fost  construită în stil gotic tardiv, aproximativ în anul  1430  și este importantă nu doar pentru forma sa actuală, dar și pentru  trecutul istoric pe care îl presupune aceasta. Aici este locul unde  a fost construit palatul ducelui și o capelă mică. Interiorul ( din cauza săpăturilor  arheologice ) este închis pentru vizitatori.
Casa Psaltirii a fost construită la începutul secolului 16 ( de către episcopul  Lubranski ), ca un loc de repetiții pentru cântăreții de  Psaltire. În prezent, clădirea este folosită de către asociațiile creștine.
Biserică Stary Rynek  este situată în piața orașului vechi și este considerată  una dintre cele mai bune din Europa.  Aceasta reprezintă prin arhitectura sa centrul Poznan vechi, medieval , și a fost reconstruit  după distrugerile  grave cauzate de Primul Război Mondial. În apropiere,  sunt o mulțime de cafenele și baruri - un loc superb pentru a comanda o băutură și a privy  la  lumea care trece.
Biserica  Sf. Stanislaus și Maica Domnului – a fost redeschisă în 2007 după o renovare totală și este acum una dintre cele mai frumoase biserici în stil baroc din Polonia. Inițial, aceasta a fost  biserica iezuișilor, iar astăzi, este  biserica parohială a Orașul Vechi.  Mulți turiști nu vin aici pentru frumusețea clădirii, dar pentru sunetele de orgă. Biserica a fost construită  în anii 1870, de către unul dintre cei mai renumiți  meșteri  din acea vreme,  Friedrich Ladegast din Wesenfels ( Germania ). Orga  poate  fi audiată  regulat duminica și în zilele de slujbă: (3 sau 4 dimineața și odată seara ), precum  și în timpul concertelor  de orgă ( în fiecare sâmbătă , 12:15). Începând cu anul 2009, intrarea  costă € 1,10.
Biserica Franciscană - este o biserică  tipică pentru secolele 17 și 18, dar este cu adevărat  valoroasă și se merită să petreceți aici cel puțin pentru câteva minute pentru picturile sale frumoase, pentru  sculpturile din lemn, create de doi  călugări ingenioși - frații Adam și Antony Swach, originari  din regiunea  cehă. Mai mulți vizitatori  vin aici pentru Sanctuarul Fecioarei Doamna din Poznan.
Biserica Sf. Ioan de la Ierusalim este prima clădire de pe teritoriul  Poloniei,  construită din  cărămizi ( deoarece înainte acestea se  ridicau  numai din lemn sau din  piatră), în jurul anului 1188.  Biserica a fost construită  drept spital pentru oamenii săraci din apropiere. Intrarea este liberă, dar  din cauza numărului mare de vizitatori, ar putea dificil să vă faceți loc în interior pentru câtrva clipe. De aceea, ideal este să faceți o vizită înainte sau după slujba bisericească.  Aceasta este , de asemenea, singurul loc din oraș, unde se fac mese de pomenire pentru  oamenii morți.

Parcul Citadel , Wzgórze Cytadela  a fost o fortăreață  construită  de către prusaci în anul 1828, apoi distrusă  în timpul luptelor din anul 1945. Acesta deține  un cimitir pentru soldații ruși, polonezi și britanici care și-au pierdut  aici viața.
Muzeul Uprising 1956 păstrează exponate legate de protestele lucrătorilor  din Poznan împotriva sistemului comunist, din iunie 1956. La expoziție puteți vedea  fotografii  însoțite de bunurile personale ale celor care au făcut revoluție, precum și surse istorice despre opoziția anticomunistă între 1945-1989. Un exponat  interesant este un tramvai reconstruit, care a fost folosit de către protestanți ca o baricadă. Muzeul este deschis de  marti până vineri, între orele 10-17 și sâmbătă-duminică, între 10-15.
Oameni cărora le place să se odihnească la aer liber, ar trebui să  viziteze  Grădina  Botanică din Poznan. Acesta este disponibilă  pentru  toți oaspeții orașului, de la începutul lunii mai până la sfârșitul lunii octombrie și vizita este  absolut gratuită. Acesta oferă  în atenția oamenilor o colecție de plante unice, multe dintre care au fost preluate la Poznan din țări exotice. Această grădină este perfectă  pentru mersul pe jos, sau cu bicicleta.

De asemenea, aici puteți lua parte la o serie de festivaluri,  în mare parte, religioase.
Patimile lui Hristos - cel mai mare festival din Polonia, care  prezintă evenimentele de acum 2000 de ani și adună  în fiecare an peste 120 de mii de oameni.  Acesta se petrece, întotdeauna, cu  8 zile înainte de Paște, lângă Clopotul Păcii, în jurul orelor 19:00.
Târgul de Sf. Ioan - are loc întotdeauna în Piața Principală și pe străzile din jur, în a doua jumătate a lunii iunie.
Atelierul  de dans contemporan, inspirat de celebrul Teatrul de Dans din Poznan și de conductorul său Ewa Wycichowska, presupune mai mult de 50 de tehnici de dans și are loc anual, în a doua jumătate a lunii august.
Festivalul Pâinii este organizat de sectorul de panificație de la Poznan și de  întreaga Polonie, precum și de asociația de degustare a pâinii ș are loc anual, în al doilea week-end din septembrie, în  Piața Veche.
Spre bucuria iubitorilor de cinema, aceștia ar putea fi interesați de a vizita orașul anume  la sfârșitul lunii iulie, în timpul
festivalului Tzadik.  Programul festivalului include spectacole ale colectivelor de muzicieni populari  și, de asemenea, cinema. Rețineți că nu numai actori polonezi  vor fi prezenți, dar și cei străini.
Piața de Craciun "Poznań Bethleyem " – presupune mai multe tarabe cu suveniruri, cu decoratiuni de Craciun, vin fiert, toate pe locul Pieții  Vechi  și în apropiere de intrarea de vest a Stary Browar Mall. Aceasta se petrece întotdeauna  cu trei săptămâni înainte de Crăciun.

Atracțiile gastronomice specifice ale orașului Poznan sunt așa-numitele " baruri mici”. Acestea sunt foarte populare printre turiști și tineri, ei alegând  cafenele mici, cu prețuri foarte accesibile pentru toate categoriile sociale.
Aici nu se duce lipsă de diferite restaurante și cafenele. Una dintre cele mai populare cafenele din Poznan este
Kociak. În fiecare zi, sute de oameni  trec pe aici, pentru că  iubesc cafeaua  aromată și ciocolata  caldă. Vizitatorii tineri vor aprecia deserturile unice și un mare sortiment de înghețată.
Printre restaurantele de bucate naționale este necesar de menționat
Pod Pretekstem. Acest restaurant oferă cele mai populare feluri de mâncare locale. Cel mai solicitat fel sunt cartofii cu caș, pe care clienții îl  consideră ca fiind cel mai notabil. Pe lângă meniul perfect, acest restaurant  este de remarcat pentru designul  original al sălii. Decorul este realizat în cele mai bune tradiții ale stilului nativ, iar acest fapt, face ca  odihnă dvs să fie și mai confortabilă.
Iubitorii de divertisment pe timp de noapte, trebuie să știe că Poznan oferă baruri bune, cluburi și discoteci. Una dintre cele mai populare cluburi este Cuba Libre. Acesta este locul frecvent al petrecerilor fantastice. Iubitorii de jazz,  pot intra într-un Blue Note Club, care pe lângă muzica  preferată  vă  poate oferi mâncăruri și băuturi perfecte.  
Clubul Vikingii este de remarcat pentru decorul  original al sălii, planificat  perfect cu program muzical.

Poznan este de remarcat pentru un număr mare de magazine de anticariaturi si suveniruri unice. În ceea ce privește suvenirurile, este mai bine să  mergeți  la Piața Veche, pentru că exact aici este posibil să se vândă lucrurile hand-made. Cea mai mare piață a orasului este Kupiec Poznański. Aici sunt mai mult de 50 de magazine diferite. De asemenea, Poznan Plaza și Stary Browar oferă un  sortiment bogat de producție.

În calitate de gazdă pentru sejurul dvs, puteți să optați pentru unul dintre multele hoteluri, bine echipate și confortabile.
Sheraton Poznan Hotel vă poate  garanta facilități precum: seif electronic, spațiu de lucru ergonomic, acces la Internet de mare viteză,  precum și prin cablu, canale de  televiziune cu LED-uri  și prin satelit. De asemenea,  Clubul  Floor oferă un nivel suplimentar de intimitate și confort, cu facilități suplimentare, servicii atent personalizate, precum și acces la elegantul Lounge Club.
Hotelul Mercure Poznan Centrum  este un hotel de 4 stele, cu restaurant. Aici veți dispune de restaurant și bar / lounge,  centru de fitness 24 de ore, parcare, transport  de la aeroport, centru de afaceri de 24 ore și camerele propriu-zise.

 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu