Ghid turistic Varsovia - Descriere Varsovia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Varsovia - Descriere Varsovia

Destinatii > Europa > Polonia > Orase

Warsovia - Varsovia este capitala Poloniei , cu 1,7 milioane de locuitori, si cel mai mare oras al sau. Este situata pe raul Vistula, la egala distanta fata de Marea Baltica si Muntii Carpati.
Desi nu este foarte cunoscuta printre turisti, Varsovia are un “Oras Vechi” pitoresc cu o poveste aparte, numeroase monumente ce sunt o marturie a erei comuniste si un orizont impanzit de zgarie-nori construiti in ultimii ani.
Orasul Vechi – a fost distrus in timpul celui de-al doilea razboi mondial si reconstruit in intregime la scurt timp dupa aceasta. Este inclus in Patrimoniul UNESCO alaturi de Castelul Regal.

Obiective turistice:
Palatul Lazienski– este unul dintre cele mai frumoase parcuri din Europa. Ocupa o suprafata de 80 de hectare din centrul orasului si cuprinde Palatul pe Apa, Vechea si Noua Orangerie, Templul Dianei, Templul Egiptean.
Castelul Regal – fosta resedinta a monarhilor polonezi, a fost distrusa de bombardamentele germane din timpul invaziei Poloniei. Reconstructia sa a inceput in anul 1971 iar astazi o aripa a cladirii este folosita de Muzeul National.
Coloana lui Sigismund – este unul dintre cele mai faimoase monumente ale Varsoviei si unul dintre cele mai vechi din Europa. Coloana si statuia comemoreaza regele Sigismund III Waza, care in 1596 a mutat capitala Poloniei din Cracovia la Varsovia.
Palatul Prezindential – in primii 175 de ani de existenta palatul a fost proprietatea privata a unor familii aristrocrate. In 1791, a fost locul de redactare a Constitutiei Poloniei, prima constitutie nationala moderna a Europei si a doua din lume dupa Constitutia S.U.A. Din 1994 a devenit resedinta oficiala a presedintelui Poloniei.

Palatul Culturii si Stiintei – este cea mai inalta cladire din Polonia si se situeaza pe locul 187 in Topul celor mai Inalte Cladiri din Lume. Cladirea a fost numita initial “Palatul Culturii si Stiintei Iosif Vissarionovici Stalin” dar, odata cu destalinizarea, numele dictatorului sovietic a fost inlaturat. Palatul este, la ora actuala, centru de expozitii si complex de birouri.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu