Sfaturi pentru turisti in India - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Sfaturi pentru turisti in India

Destinatii > Asia > India

Pentru calatoria dumneavostra in india aveti nevoie de un pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intrarii in tara si de viza care o puteti procura la ambasada indiei in Bucuresti. Viza este valabila in mod normal pe timp de 6 luni. Pentru anumite regiuni din India aveti nevoie de o aprobare speciala. Cateva regiuni sunt in moment destul de periculoase (Ayodhya = Uttar Pradesh, Jammu, Kashmir si Ladakh in regiunea de granita cu Pakistan precum si in alte cateva regiuni precum Assam, Tripura, Nagaland, Manipur si Meghalaya.

Voltajul prizei electrice este de 220 de volti ca si in Europa dar aveti nevoie totusi de un adaptor pentru ca priza este pe sistemul englez cu trei iesiri.

Femeile saluta pe barbatii indieni nu cu strangerea miini ci cu o plecaciune simpla cu palmele impreunate ca la o rugaciune in fata corpului. Înbracamintea trebuie totusi sa fie adecvata adica genunchii acoperiti si o bluza usoara de vara peste umeri.

Moneda nationala este Rupia divizata in 100 Paise. Exista bancnote de 5,10,20,50,100,500 si 1000 de rupii.Schimbati-va euro-ul doar in banci altfel puteti primi in schimb banknote vechi sau rupte care nu sunt acceptate de nici un magazin.Ca de obicei cartile de credit sunt acceptate in majoritatea marilor magazine.

Inainte de plecarea in India trebuie sa faceti citeva vaccinuri: Tetanus, Polio, Impotriva hepatitei A si B. Vorbiti cu doctorul dumneavoastra daca va trebuie si impotriva Malariei. Va trebuie spreiuri si creme impotriva tantarilor si pastile pentru dureri de stomac si constipatii.mancati doar legume fierte acolo si beti doar apa sterilizata.Ranile chiar si mici daca ajung la sange trebuie imediat dezinfectate.

Nu exista numere de telefon de uragenta in afara de politie care trebuie sa fie anuntata de la receptia hotelului in care stati.

Magazinele sunt deschise in mod normal intre orele 10:00-18:00.gasiti magazine deschise chiar si duminica.

In restaurante este obisnuit sa se dea un bacsis de 10-15% din plata finala.in hoteluri c-am 10 rupii iar pentru soferi 100-200 pe zi.

In India trebuie sa va da-ti ceasul cu 8 ore in fata.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ati vizitat deja India ? Daca aveti si alte sfaturi postati-le aici !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu