Sfaturi pentru turisti in Japonia - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Sfaturi pentru turisti in Japonia

Destinatii > Asia > Japonia

Pentru a calatori in Japonia va trebuie numai un pasaport valid daca calatoria dumneavoastra nu dureaza mai mult de 180 de zile insa dupa 90 de zile trebuie sa va anuntati la politia orasului in care va aflati.

Voltajul este de 100 v cu o frecventa de 50 de hertz in japonia de vest(Nagoya,Kyoto si Osaka) in general insa cu 60 hertz.Dozele sunt dupa standardul american dar exista la receptia fiecarui hotel adaptoare.

Japonia este ideala pentru turistii care se hotarasc sa calatoresca singuri in special femei pentru ca este unul dintre cele mai sigure tari(chiar si la orele inaintate din noapte si in oraselele mai mici nu o sa aveti surprize neplacute).

Moneda nationala este yenul.Se gasesc bacnote de 1000,2000,5000 si 10.000 de yeni si monede de 1,5,10,100 si 500 de yeni.Hotelurile si magazinele accepta bani gheata ,cecuri de calatorii si carti de credit.

Numerele de tel.in caz de urgente sunt:110 Ambulanta si pompierii,119 helpline-japonia(si in limba engleza 0120-46-1997).

Magazinele sunt deschise intre orele 10:00-20:00. Muzeele, templele si manastirile intre 9:00-17:00 cu exceptia zilei de Luni.

Pentru telefoane in afara tarii ex Europa exista cartele telefonice in valoare de 500 si 1000 de yen.

In Japonia nu se da de obicei bacsis in restaurante sau hoteluri numai in cazul unor servicii extraordinare.
Ajunsi in Japonia trebuie sa va dati ceasul inainte cu 8 ore fata de ora din Bucuresti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apleaca-te pentru a saluta o persoană; apleaca-te c-am 15 de grade pentru un arc casual. Când te întâlnești bătrâni, arc profund de talie 90 grade.

Inainte de a manca o masă și după terminarea acestuia, asigurați-vă să-i mulțumiti gazdei pentru masa si compania lor, cu o plecaciune mica. Acest lucru este ca buna maniera dupa masă.

Ia carduri Suica să călătoreasti metrou. Î n caz ca nu folosesti biletul , îl poti folosi sa-ti cumperi dulciuri sau mâncare un majoritatea magazinelor. Biletele le poti încarca înainte cu yeni.

Nu folosiți telefoanele mobile pe trenuri și autobuze. Nu vorbi cu nimeni pe transportul public. Oamenii de obicei dorm, citesc sau asculta muzica în liniște.

Condu și mergi pe partea stângă a - este în direcția opusă deplasării în comparație cu România. Parcheaza pe stânga și de a foloseste partea stângă a scărilor rulante și în lifturi.

Mâncarea este scumpa, asa ca cel mai bine pentru a evita restaurante și Starbucks. Mai degrabă, cumpara paine, spread-urile, prăjituri de orez și tăiței din magazinele locale mici, ca sinteză sunt mai puțin costisitoare.

Apa este buna de baut  - Fie că este vorba de apă de la robinet sau apa îmbuteliata. Poti umple la orice fântână publică fără griji. ( Tâsnitoare - dar nu iarna :) )

Cumparati o hartă cu indicatii si numele destinațiilor în ambele limbi japoneză și engleză. Îa-ti un mic dictionar Român-Japonez cu expresii usuale.

Băile publice nu au facilități de uscare a mâinilor, dacă nu dorestic să utilizi hârtie igienică ca sa-ti usti mâinile .

Ia cel puțin 10.000-20.000 de yeni în numerar cu tine. Cele mai multe bancomate japoneze nu acceptă carduri de straine. De asemenea în multe magazine nu poti cumpara cu carti de credit straine.

Poarta întotdeauna un notepad cu tine, împreună cu un pix sau creion. Este posibil să ai nevoie pentru a scrie ceea ce vrei, sau chiar desena aceasta dacă cineva nu te înțelege

Noteaza-ti adresa completă a hotelului sau destinației pentru a arăta cuiva în caz că te pierzi. Scrisa de asemenea si în japoneza ( poti sa rogi pe cel de la receptia hotelului).

Când esti pregatita sa platesti într-un restaurat pentru a chema un chelner sa-ti aduca nota de plata fa-te vazuta prin a ridica mâna si încrusita aratatorul si urmatorul deget ( ca si cum ai tine cuiva noroc în alte tari ) în forma"X" si chelnerul v-a veni la tine cu cecul.

Când doriți să subliniez față de cineva sau ceva nu arata cu degetul. Este-considerat nepoliticos ( dar asta este valabil în majoritatea tarilor :) .

Nu da bacsis la chelner; Chelnerul v-a fi cu adevarat jignit dacă faci asta.

Transportul public este disponibil numai până la miezul nopții; dacă sunteți blocați după miezul nopții, aștepta să se reia la 5 AM. Evita taxiuri scumpe.

Când intră într-o casă japoneză, puneți pantofii în aer liber la ușă. Purtați papuci oferiti de gazda.

Când vizitezi toaleta gazdei, purta papuci speciali de toaletă. Nu purta papuci de casă în toaletă.

În cazul în care chelneul la restaurant nu te duce la o masă, aceasta înseamnă că poti sta oriunde.

Într-un restaurant tradițional japonez, scoateti pantofii la intrare și îngenunchează ( deci în genunchi !!!! )  la mica masa japoneza. ciorapi curati !!!

În timpul meselor formale sau ceremoniilor traditionale de ceai , barbatii pot sta cu picioarele încrucișate în timp ce femeile trebuie îngenuncheze ( cu fundul pe labele de la picioare ) .

Puteți da gazdei cadoul care îl ai pregatit, la plecare. Asigura-te ca este ambalat într-o  hârtie maro simpla.

Nu-ti sufla nasul în public;  încerca să-ti ștergeți discret nasul.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu