Ghid turistic Berna - Descriere Berna - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Berna - Descriere Berna

Destinatii > Europa > Elvetia > Orase

Berna este capitala Elvetiei si ca marime este cel de-al 4-lea oras al tarii. Se intinde pe o suprafata de 51 km patrati si are o populatie de 128.000 de locuitori. Este orasul unde Albert Einstein a primit una dintre primele sale contracte de munca

Mai puteti vizita in Berna si un ceas mare cu figuri care se misca la ore exacte, cladirea parlamentului elvetian, gradina botanica, un muzeu de arta cu cea mai mare colectie a renumitului pictor Paul Klee, teatrul national din Berna.

Orasul Berna se afla la o altitudine de 542m, în câmpia Elvetiei, câmpia fiind situata aproximativ în centrul tarii. Peisajul din împrejurimi a fost format de ghetari în timpul ultimei glaciatii. Berna se afla între doi munti: muntele Gurten cu o altitudine de 858 metri aflat în sudul oratului ti muntele Bantiger cu o altitudine de 947 metri situat la est.

Vechiul Observator astronomic din Berna constitue astazi centrul istoric a Swisstopo a Elvetiei si este originea sistemului de coordonate elvetian (600 000/200 000), coordonatele internationale fiind 46° 57' nord, 7° 25' est. Centrul orasului Berna este asezat pe o peninsula formata de râul Aare, dar din secolul XIX cartiere noi s-au format dincolo de râu, care sunt accesibile prin poduri înalte.
Din 1929 functioneaza aeroportul Bern-Belp care ofera câteva zboruri în mai multe orase europene (mai ales înspre Germania ?i Austria). Aeroportul se afla la mai putin de zece kilometri sud de centrul orasului în zona numita Belp. Se poate ajunge la Gara Bern sau la Gara Belp cu autobuzul folosind autostrada A6.

De menionat mai este cel mai scurt funicular public din Europa, Marzilibahn, lung de 106 metri, care face legatura între Bundeshaus (palatul parlamentului) din centrul istoric al oratului si cartierul Marzili.

Poduri înalte au fost construite pentru a usura accessul la cartiere dincolo de râu. Primul a fost în 1843 podul Nydegg cu o lungime de 190 metri, apoi au urmat în 1883 podul Kirchenfeld cu 229 metri, în 1898 podul Kornhaus cu 382 metri, în 1930 podul Lorraine cu 178 metri, si pe urma în 1962 podul Monbijou cu o lungime de 337,5 metri.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Harta Berna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu