Ghid turistic Geneva - Descriere Geneva - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Geneva - Descriere Geneva

Destinatii > Europa > Elvetia > Orase

Este cel de-al doilea oras ca marime din Elvetia  si este capitala cantonului Republica cantonului Geneva. Are o populatie de 185.000 de locuitori si se intinde pe o suprafata de 15.78 km patrati.Orasul este asezat pe raul Rhone si lacul care ii poarta numele( Genevasee ).

Este considerat ca unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Pe stancile muntelui situat pe malul lacului Geneva se afla Chateau de Chillon. Pe celalalt mal al
lacului se afla un castel construit in sec al 12-lea care a fost rezidenta ducului Savoie. mai tarziu a fost folosit ca si inchisoare. De la inceputul sec. al 19-lea castelul a devenit un muzeu. În centrul orasului se ridica o catedrala (Sfantul Pierre)construita in sec al 11-lea. In apropiere se afla centrul vechi al orasului Bug-de-Phur unde puteti gasi multe magazine cu suveniruri. In partea dreapta a raului Rhone se afla sediul central al (United Nations Organization) ONU. Orasul are peste 30 de muzee printre care cele mai importante sunt Muzeul Volter, Muzeul incuietorilor din flori asezat pe promenada din fata lacului unde puteti intalni si un ceas facut din flori. Mai puteti vizita si Opera  si admira fantina arteziana din lacul geneva.

În plus, aici sunt multe unitati de noapte si restaurante excelente. Dar de înalta calitate atmosfera de oras este determinat de un lux, mai precis, ceasuri de mana de lux. Rolex, Chopard, Patek Philippe, Piaget, Franck Muller, Roger Dubuis, Vacheron Constantin - toate acestea s-au nascut la Geneva sau în apropiere, precum si principalele birouri ale acestor  firme sunt dispuse  exact aici.
    
Geneva este de capitala de diplomatiei, locul nasterii organizatiei Internationale de Cruce Rosie, sediul central din întreaga lume, organizatie de protectie a sanatatii ; unu si cea mai mari laboratore de fizica atomica  este aici, una dintre cele mai moderne centre de cercetare din lume.
    
Geneva este sediul mai mult de 200 de organizatii internationale. Populatia orasului este de doar 182 000. Atmosfera unica a orasului, plus de stil si eleganta,incanta turistul atât de mult, incat doreste sa se intoarca aici cu prima ocazie.
   
Gradina Botanica - este un muzeu în aer liber, în cazul în cadrul careia este expusa de vegetatia din întreaga lume : munte, tropicala si flora mediteraneana, o colectie de conifere si broadleaf copaci, multe flori.
    
Vizitati Muzeul de ceasuri  în care exista o expozitie unica dedicata evolutiei ceasului in Elvetia. Muzeul situat in " Old City "este una dintre cele mai vechi cladiri din Geneva, construita chiar în 1303 - în "Casa de Tavelya".
   
Daca doriti, puteti sa aruncati o privire Teatrului de la Geneva; arhitectura aminteste foarte bine de Opera din Paris .
  
Panorama a orasului vechi, este dominata majestic de Catedrala St.Pierre. Turnul de nord este fascinant, oferind o panorama a întregului oras care este vazut ca pe palma maiini.
    
Interesant de vizitat, de asemenea, este Muzeul de Masini de la Geneva, care contine o colectie de aproximativ 120  autoturisme, motociclete si biciclete de modele vechi. Toate masinile au fost produse înainte de al doilea razboi mondial. Motociclete din 1896-1950. (Muzeul este deschis de la 14,00 la 18,00, cu exceptia zilele de luni si marti).
    
Muzeul de Arta si Istorie, la Geneva - singurul muzeu din Elvetia, unde sunt expuse obiecte si lucrari ale culturii occidentale, din antichitate pâna în prezent. Camere sunt impartite in trei sectoare: Arheologie, Arte Plastice Arte si Aplicata. Printre exponatele muzeului notabile este remarcanta cea mai mare colectie de arta egipteana în Elvetia si colectiile de arme din sec. al  XVII-lea. Salile situte în apropiere de intrare , sunt proiectate pentru expozitii temporare. (Muzeul este deschis zilnic de la 10,00 la 17,00, lunea inchis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu