Ghid turistic Zürich - Descriere Zürich - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Zürich - Descriere Zürich

Destinatii > Europa > Elvetia > Orase

Este capitala cantonului Zürich si cel mai mare oras din Elvetia. Are o populatie de 371.533 locuitori si se intinde pe o suprafata de 91 km patrati. Este cea mai importanta regiune din punct de vedere economic a tarii.Bursa elvetiana (SWX) se afla tot aici.

Zürich este orasul cu cea mai inalta calitate a vietii . Orasul este asezat pe raul Limmat si lacul Zürichsee. Centrul financiar al orasului este situat pe starda Banhofstrasse. Aici gasiti toate buticurile si magazinele renumite care sa va satisfaca toate gusturile. Muzeul orasului (Kunsthaus am Heimplatz) este binecunoscut pentru exponatele sale (picturi ale lui Mone, Manet, Klee, Kiriko, Matiss, Picasso, Schagal si altii). Muzeul jucariilor cu o colectie de jucarii antice. Mai puteti vizita bineinteles Muzeul ciocolatei situat in apropierea garii centrale si muzeul de arta moderna pe Limmanstrasse. In august-septembrie se desfasoara un festival al artei in care sunt prezentate in teatre galerii si studiouri cele mai frumoase si interesante realizari avangardiste ale anului. Festivalul dureaza 10 zile.

Gradina zoologica situata la Zürichsberg are peste 300 de specii de animale exotice.In imediata apropiere se afla parcul Rentenenstalt. Alpamare este aquaparcul orasului situat pe lacul Zürichsee. Cascada Rhine este cea mai mare cascada din Europa.

Muzeul ceasului situat deasemenea pe Bahnhofstrasse prezinta o inportanta colectie de ceasuri realizate incepind cu anul 1400 si pina in zilele noastre. Colectia este in fiecare an reinnoita cu cele mai bune si mai frumoase ceasuri elvetiene.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Clima

Zürich are, în functie de definitia folosita, un climat umed continental sau oceanic (Köppen CFB / DFB), cu patru anotimpuri distincte. Decisive pentru clima din Zurich sunt atât vânturile din directiile vest, care de multe ori duce la precipitatii si, pe de alta parte, Bise (vântul de est sau nord-est), care este de obicei asociat cu situatii de mare presiune, dar mai cu faze de vreme mai rece avand temperaturi mai mici decât media. Vântul Foehn, care joaca un rol important în vaile alpine de nord, are un impact limitat asupra Zürich-ului.

Zona urbana

Zonele din jurul Limmat sunt aproape complet populate (zone rezidentiale, industriale, zone comerciale). De asemenea dens construit, locatii expuse la soare si de preferat rezidentiale pe dealuri cu vedere spre Zürich, Waidberg si Zürichberg si sectiunea de jos a pantei pe partea de vest a vaii pe Uetliberg. „Plamânii verzi” ai orasului includ zonele vaste de padure Adlisberg, Zürichberg, Käferberg, Hönggerberg si Uetliberg. Parcuri mari sunt de asemenea situate de-a lungul lacului (Zurichhorn si Enge). În plus, suprafata cultivata prin parcuri si gradini este slabit. Terenurile agricole sunt situate în apropiere de Affoltern si Seebach. Din suprafata totala a municipiului Zürich (în 1996, fara lac), 45,4% sunt asezari, industrie si comert, 15,5% sunt transporturi, 26,5% sunt paduri, 11%: este agricultura si 1,2% este apa.

Demografie

Exista oficial 358.540 de oameni care traiesc în Zürich (din 2007), ceea ce face cel mai mare oras din Elvetia. Locuitorii înregistrati, 30,6% (115379 persoane) nu detin cetatenia elvetiana. Dintre acestia, cetateni germani alcatuiesc cel mai mare grup, cu 22,0%, urmat de italieni. Populatia din suburbiile orasului sunt 1,080,000 de oameni. Cu toate acestea, întreaga zona metropolitana (inclusiv orase din Winterthur, Baden, Brugg, Schaffhausen, Frauenfeld, Uster / Wetzikon, Rapperswil-Jona si Zug) are o populatie de aproximativ 1.68 milioane de oameni.

Acest text este disponibil sub licenta Creative Commons cu atribuire si distribuire în conditii identice

 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu