Ghid turistic Bordeaux - Descriere Bordeaux - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Bordeaux - Descriere Bordeaux

Destinatii > Europa > Franta > Orase

Cel de-al 5-lea oras ca marime din Franta, Bordeaux se intinde pe o suprafata de 49 km ptrati si are o populatie de 228.000 de locuitori. Bordeaux este situat in Aquitania si este capitala a 8 cantoane.

Este una dintre capitalele lumii in ceea ce priveste vinul de calitate. Puteti vizita aici ruinele palatului Gallien, Grand Theatre (Teatrul mare) construit intre anii 1773-1780 dupa modelul Operei din Paris, Catedrala Saint Andre ( sec 13 - 14) ,arcul de triumf ( 1493),biserica Saint Michel cu cel mai inalt turm din sudul frantei(114 m).

Bordeaux are aproximativ 116,160 de hectare (287 de mii de acri) de vita de vie, 57 de denumiri, 10.000 Châteaux-producatoare de vin si 13.000 producatori de struguri. Cu o productie anuala de aproximativ 850 de milioane de sticle, Bordeaux produce cantitati mari de vin de zi cu zi, precum si unele dintre cele mai scumpe vinuri din lume. Incluse printre acestea din urma sunt din zona de cinci premier cru (crestere primul) vinuri rosii (patru de la Médoc si unul, Château Haut-Brion, de la Graves), instituit prin Vinului Oficial Clasificarea Bordeaux din 1855: prima cresteri sunt:

Château Lafite-Rothschild
Château Margaux
Château Latour
Haut Brion-Château
Mouton Rothschild Château


Atât vinurile rosii si albe sunt facute în Bordeaux. Rosu Bordeaux este numit bordo în Regatul Unit. Vinurile rosii sunt, în general, facute dintr-un amestec de struguri, si poate fi facut din Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, verdot Petit, Malbec, si, mai putin frecvent în ultimii ani, Carménère. White Bordeaux este facuta din Sauvignon blanc, Semillon, si Muscadelle. Sauternes este o subregiune a Graves cunoscut pentru foarte dulce, vinurile albe desert, cum ar fi Château d'Yquem.

Din cauza o saturare vin (lac de vin) în productia de generic, comprimarea preturilor indusa de o competitie internationala ce în ce mai puternica, si scheme trageti de vita de vie, numarul de producatori recent a scazut de la 14,000 si aria de sub vita de vie a scazut, de asemenea în mod semnificativ. În acelasi timp însa, cererea globala pentru cresteri primul si etichete cele mai renumite semnificativ crescut, iar preturile acestora a crescut foarte mult.

Universitati
Articol principal: Universitatea din Bordeaux
Universitatea a fost creat de Pey arhiepiscop Berland in 1441 si a fost abolita în 1793, în timpul Revolutiei Franceze, înainte de reaparitia în 1808 cu Napoleon I. Bordeaux adaposteste aproximativ 70.000 studenti pe una dintre cele mai mari campusuri din Europa (235 ha). Universitatea din Bordeaux este împartit în patru:

Bordeaux Universitatea 1 (stiinte fizice si tehnologiile), 10693 studenti în anul 2002
Universitatea Bordeaux 2 (Medicina si Stiintele vietii), 15038 studenti în anul 2002
Universitatea Bordeaux 3 (Liberal Arte, Umanistice, Limbi, Istorie), 14785 studenti în anul 2002
Universitatea Bordeaux 4 (Drept, Economie si Management). 12556 studenti în anul 2002

Printre principalele puncte de atractie se numara:

Esplanade des Quinconces

Colonnes des Girondins

Grand Théâtre

Allées de Tourny

Cours de l'Intendance

Place du Chapelet

Pont de Pierre


Catedrala Saint-André,
consacrata de Papa Urban al II în 1096. De edificiu romanic Original doar un perete în naos ramân. Poarta Royal este din secolul al treisprezecelea devreme, în timp ce restul de constructie este cea mai mare parte din secolele patrusprezecea-cincisprezecea.

Tour Pey Berland
(1440-1450), un turn masiv, patrulatera anexat la catedrala.

Église Sainte-Croix
(Biserica Sf. Cruci). Acesta se afla pe site-ul unui manastire secolul 7 distrus de sarazini. Reconstruit sub carolingieni, a fost din nou distrusa de normanzi în 845 si 864. Este anexat la o manastire benedictina fondata în secolul 7, si a fost construit la sfârsitul secolului 11-inceputul 12. Fatada este în stil romanic

Bazilica gotica din Saint-Michel
, construita la sfârsitul secolului patrusprezecea-cincisprezecelea.

Basilica of Saint-Seurin
, cea mai veche biserica din Bordeaux. A fost construita la începutul secolului al saselea pe site-ul de o necropola palaeochristian. Ea are un portic secolul XI, în timp ce absida si transeptele sunt din secolul urmator. Naosul secolul 13 a capele din secolele 11 si 14. Casele vechi cripta mormintele familiei merovingiene.

Palatul Rohan
Palais Gallien, ramâne de un al doilea secol romana târzie amfiteatru
Porte Cailhau

La Grosse Cloche
(secolul 15) este poarta secunda ramasa din zidurile medievale. Acesta a fost clopotnita la Old Town Hall. Se compune din doua turnuri de 40 m înaltime si un clopot de greutate de 7,800 kg (17,000 lb). Ceasul este din 1759.

Église Saint-Eloi

Place de la Bourse (1730-1775), proiectat de arhitectul regal Jacques Ange Gabriel ca peisaj pentru o statuie ecvestra a lui Ludovic XV.

Place du Parlement

Place Saint-Pierre
Rue Sainte-Catherine

Submarinul Betasom de baza


Saint-André Catedrala, Basilica Saint-Michel si Saint-Seurin Bazilicii
sunt parte a Patrimoniului Mondial Site-uri a rutelor de Santiago de Compostela din Franta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu