Ghid turistic Marseille - Descriere Marseille - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Marseille - Descriere Marseille

Destinatii > Europa > Franta > OraseMarseille este situat in regiunea  Provence-Alpes-Côte d'Azur. Cu o populatie de 800.000 de locuitori este cel de-al doilea oras ca marime din Franta. Portul orasul este considerat a fi cel de-al treilea ca marime din Europa.

Printre nativii orasului se afla Marius Petipa coreograful renumitelor balete ruse. Puteti vizita deasemenea un muzeu al modei in care sunt expuse directiile modei din ultimii 30 de ani. Muzeul Santon cu o colectie de figuri de Craciun. Palatul Loichan in care se afla si muzeu de arta. La 3.5 km de tarm se afla o insula cu fortareata care l-a inspirat pe A.Duma in Contele de Monte-Cristo ( Chateau D'if ).


Marsilia a fost evanghelizata începând cu secolul I. Potrivit legendei, predicator ar fi fost Lazar, Marta si Maria, cei trei frati prieteni ai lui Iisus Hristos.

În secolul IV se stabileste la Marsilia monahul Sfântul Ioan Casian, de origine din Dobrogea, si pune pe picioare monahismul galic. Acesta s-a nascut în anul 365 într-o asezare situata la gurile Dunarii. A fost calugar al Betleem, calugar pelerin în Egipt, diacon la biserica Saint-Jean-Chrysostome în Constantinopole, preot la Roma. În primavara anului 416, el ajunge la Marsilia si se stabileste acolo. Era un obicei ai Bisericii sa alature sarbatoarea Sacrificiului lui Iisus cu sarbatoarea sacrificiului celor care au murit pentru El, iar mormintele pe care se tine slujba erau întotdeauna ale unor martiri. Absida aceste cripte a disparut. Cripta a fost modificata în secolul al XIII-lea. Din perioada paleocrestina au ramas numeroase urme ale venerarii: stâlpi decorati, sculpturi: figuri biblice, monograme ale lui Iisus. Sfântul Casian a murit în anul 435.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu