Ghid turistic Normandie - Descriere Normandie - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Normandie - Descriere Normandie

Destinatii > Europa > Franta > Orase

Regiunea se afla in nordul Frantei la doar 2 ore cu masina de Paris.Este locul unde se face camemberul si alte delicatese brinzeturi si unturi.In aceasta regiune traiesc 3.5 milioane de oameni in special in orasele Rouen(385.000), Le Havre(247.000),Caen (200.000),Cherbourg (89.000).

Mont-Saint-Michel este o insula situata la 1 km de coasta Normandie cu o manastire in care mai traiesc in zilele noastre doar cativa calugari care au grija de constructia monumentala. Este vizitat in fiecare an de aprox. 3.5 milioane de oameni si este una dintre atractiile principale in aceasta zona.

Cherbourg este cea de-a doua baza navala din Franta si se intinde pe o suprafata de 14 km patrati.In oras puteti vizita muzeul de istorie primitiva,muzeul sticlei  o biserica din sec al 15-lea si un turn din sec al 19-lea.

Honfleur este un oras port pe coasta Normandie. Aici s-au intalnit si au lucrat unii dintre cei mai de seama pictori ale tuturor timpurilor: Claude Monet, Renoir, Cezanne si Courbet.

Este unul dintre locurile de nastere ale Impresionismului (Ferma St.Simeon locul de intalnire,care in zilele noastrea devenit un hotel). Mai puteti vizita o biserica frumoasa (Sfanta Ecaterina) si podul Normandie care leaga Havre si Honfleur realizat din 184 de piloni suport si cu o lungime de 2114 m.

Le Havre este cel de-al doilea port ca marime din Frantasi se intinde pe o suprafata de 46 km patrati.Aici se afla o mare manastire contruita in stig gotic in ansamblul careie intalniti multe monumente si sculpturi datate din sec al 14-lea si pina in zilele noastre.

Rouen este asezat in nord-vestul Frantei pe o suprafata de 21 km patrati si are o populatie de 106.000 loc. Raul Seine trece prin oras. Aici puteti vizita Muzeul de arte fine cu o colectie de peste 4000 de exponate,Muzeul de ceramica si faiante(sec 16-18-lea),biserica St.Rouen ( cu turnuri inalte de 80 de m) si catedrala din centrul orasului.

La 6 iunie 1944 trupele americane au atacat fortele germane in Franta la Omaha beach incepind eliberarea Frantei cu regiunea Normandie. Este una dintre cele mai sangeroase batalii care s-au dat in acel an peste 100.000 de soldati americani murind pe plajele din Normandia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu