Ghid turistic Chicago - Descriere Chicago - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Chicago - Descriere Chicago

Destinatii > America de nord > Statele Unite ale Americii > Orase

Chicago, cu o suprafata de 9.595 kmp si o populatie  de  peste  8 milioane de locuitori, este  al  treilea   oras   ca   marime   din   Statele Unite  ale  Americii dupa New York si Los Angeles, si cel mai mare din statul Illinois.
Orasul este situat in partea de nord est a statului Illinois, intr-o zona cunoscuta sub denumirea de Midwestern, pe malul de sud - ves al   Lacului  Michigan, lac ce despart Statele Unite de Canada, la o altitudine de 176  metri, intr-o  zona  de  campie   strabatuta   de  raurile  Chicago  si  Calumet.

Chicago este un important centru financiar si industrial al Americii de Nord, fiind cunoscut pentru diversitatea sa etnica dar si pentru importanta sa în reteaua de transport, avand al doilea aeroport din Statele Unite ca numar de pasageri.
Este orasul unde s-a construit primul zgarie-nori, Home Insurance Buiding, astazi fiind capitala financiara si culturala a vestului mijlociu american.

Istoria orasului Chicago incepe cu sosirea primilor europeni in anul 1673, acestia fiind exploratorii francezi Louis  Jolliet   si  Jacques Marquette, care descopera un taram neprimitor, mlastions, cu   lacuri mici  si  multe rauri, precum si un lac mare cu apa dulce - Lacul  Michigan.
 In  anul 1837  Chicago, cu un numar de 4.200 locuitori,  este  declarat  oras, iar în  1856  orasul  devenind  principalul  nod  de  cale   ferata  al Statelor Unite, ca dupa putin timp, in anul 1869 sa dispuna deja de de  linii  transcontinentale  feroviare  si  rutiere .
Dupa  1950  se  construieste  foarte  mult , zona  comerciala se extinde catre vest  de  Loop , iar  dupa  1970  spre  Near  West  Side, unde cladirile ridicate aici sunt din ce in ce mai inalte precum John  Hancock  Center  cu  100  de etaje,  The  Sears  Tower  cu  110  etaje  situata la  vest  de  Loop –  cu o inaltime de 443 m.

Reteaua de comunicatii a orasului Michigan este formata din 39  de linii de cale ferata, 9 aeroporturi precum O’Hare , Midway , Harlem , Northerly Island, cel mai insemnat centru portuar din interiorul retelei hidrografice din  Statele Unite ale Americii, cu  un  trafic de peste 40 milioane de  tone pe  an,  metroul  inaugurat  în  1892 , cu  o structura de 143  km, dintre care 17 in subteran si numeroase autostrazi.
                 Chicago  este unul dintre marile centre de cultura si arta dispunand de universitati precum University  of  Illinois, University  of  Chicago , Chicago State University , Loyola University , Northwestern University, muzee -  Muzeul  de arta  contemporana , Muzeul  stiintei  si  al  industriei, Muzeul de istorie naturala. In oras se mai gasesc o gradina botanica, un acvariu, planetariu si parcuri mari precum Grant, Milton Lee, Olive, Buruham, Lincoln, Garfield. Toate acestea fac din Chicago o metropola atractiva pentru o multime de turisti din intreaga lume.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu