Ghid turistic Miami - Descriere Miami - Travelers-way.com

Cauta pe site
Go to content

Main menu:

Ghid turistic Miami - Descriere Miami

Destinatii > America de nord > Statele Unite ale Americii > Orase

Miami este un oras cu o populatie de circa 400.000 locuitori, situat in statul american Florida, in partea de sud-est a Statelor Unite ale Americii.
Situat langa Oceanul Pacific, orasul cu un climat tropical, cu veri umede si calde si ierni mai uscate, s-a dezvoltat in continuu datorita oportunitatilor turistice pe care le ofera acesta, fiind unul dintre cele mai mari si importante centre financiare si turistice din regiune si din tara.  

Din oras mai face parte si statiunea de renume mondial, Miami Beach, cu o populatie de aproximativ 90.000 de locuitori, si este situata in apropierea Cheilor Floridei.
Orasul a fost numit Miami dupa raul Miami River, care in trecut fusese numit de bastinasi "apa mare”.
Cea mai importanta ramura a economiei este turismul, Miami având peste 10 milioane de viztatori in fiecare an, dar si cultural, datorita numeroasele facultati precum University of Miami, Florida International University, St. Thomas University.

Sporturile practicate aici sunt: football-Miami Dolphins, basket-Miami Heat, baseball-Florida Marlins si hockey-The Florida Panthers.
Cele mai importante si cele mai vizitate in acelasi timp destinatii turistice sunt : plajele din Miami Beach, Key Biscayne’s Crandon Park , MetroZoo, si Tropical Park.
Florida este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din lume si de ce nu chiar si, locul cel mai perfect pentru tinerii casatoriti care isi petrec luna de miere. Miami - al treilea oras in topul destinatiilor din Sua, dupa Los Angeles si New York, o metropola cosmopolita, exotica si multiculturala, in care limba spaniola se utilizeaza aproape la fel de mult ca si limba engeleza.
Plaje cu nisip, cer incredibil de albastru, oceanul, palmieri leganandu-se in vant, mult soare, magazine, plimbari de-a lungul falezei, restaurante, cluburi si dans pana in zori, toate va asteapta pentru distractie, relaxare sau senzatii tari!

Locuri din Miami, ce merita vizitate sunt:
Downtown-ul, complexul Bayside, American Airlines Arena, Centrul Gusman, Florida Grand Opera, teatrul Jackie Gleason, zona rezidentiala Coral Gables – remarcabila prin arhitectura eleganta, incluzand aici si Hotelul Biltmore, Gradina Tropicala Fairchild si unica in stilul ei, Piscina Venetiana, Little Havana – unde se organizeaza anual Festivalul Calle Ocho, dar si locul unde se gasesc magazine cu trabucuri cubaneze – South Beach cartier faimos pentru cladirile Art Deco sau pentru legendarul bulevardul Ocean Drive cu magazine luxoase ale celor mai cunoscute case de moda, cu baruri si restaurante frecventate de celebritati precum Gloria Estefan, Ricky Martin, Enrique Iglesias, Shakira sau Donatella Versace.
Locurile de plaja si relaxare cele mai renumite sunt: “Riviera Americana” Miami Beach sau Key Biscane, Parcul Crandon sau Bill Baggs Cape Florida State Reacreation Area si insula Fisher, precum si o croaziera de o zi in Bahamas ori excursii la Cape Canaveral, Orlando sau Everglades.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ghid Turistic Romania
Back to content | Back to main menu